Oefenwedstrijd Eemdijk 6 – Eemdijk 4 (0-4)

Woensdagavond, 24 augustus 2016, een heuse zomeravond. De zon gaat langzaam onder, maar voordat het zover is, mogen twee teams zich in het zweet werken op Sportpark de Vinken. Eemdijk 4 speelt vanavond zijn tweede wedstrijd van dit nieuwe seizoen. Deze keer tegen clubgenoot Eemdijk 6. De wedstrijd ving aan om 20:00 uur.

Eemdijk 4 kon niet een heel team op de been brengen, en had dus twee gastspelers. Bartsie en Sander. Beide heren weten (bijna) elke woensdag met het vierde mee te trainen en zijn eigenlijk al een onmisbare kracht in het team. Vandaag mochten ze hun kunsten tonen in een heuse oefenwedstrijd.

De zon was over het warmste punt heen, maar zorgde nog wel voor de nodige zweetdruppels. In het begin speelden beide teams gelijkwaardig. Echte kansen bleven uit. Zo hier en daar een verdwaalde actie, maar nergens iets waar de keepers zich druk om hoefden te maken. De grootste kans van Eemdijk 6 was een verdwaalde bal, die via een verstijfde Booka recht voor de voeten van Eemdijk 6 spits Alex stuiterde. Alex zette zijn been tegen de bal, maar WB haalde de bal van de lijn.

Voor de rest heeft WB weinig te doen gehad, aangezien de verdediging deze eerste helft prima stond. Soms ietwat verkeerd gepositioneerd, maar wel weer goed hersteld.

De eerste helft verliep moeizaam voor beide teams. Het net werd niet gevonden en Eemdijk 6 zag langzamerhand de ene na de andere speler van het veld verdwijnen met een blessure. De rust werd met een brilstand ingeleid. De Dreft (groene aanmaaklimonade, red.) werd genuttigd en de tweede helft ving aan. Het was erop of eronder deze tweede helft.

De zon streek niet meer over het veld, dus de temperatuur werd aangenamer. Net als de zaterdag hiervoor was het Eemdijk 4 die de score opende. Deze keer niet met een goed uitgespeelde actie, of een vrije bal, maar een onderschepping. Vullis beproefde zijn geluk door te profiteren van een fout van de keeper van Eemdijk 6. De beste man speelde de bal richting zijn teamgenoot, maar de bal rolde te zacht. Vullis oogde scherp en onderschepte de bal. Hij liep op en stond oog in oog met de keeper. Koel koos hij een hoek en zette de 0-1 op het scorebord.

Van alle kanten werd geschreeuwd dat Eemdijk 4 scherp moest blijven, want een tegendoelpunt zit in een klein hoekje. Zo hebben we gezien zaterdag tegen Eemdijk 7. Eemdijk 4 zette druk en zagen dat er meer te halen was. Het vierde rook bloed.

Zo kregen Bort en Hip de bal ingespeeld. Beide spelers stonden elkaar aan te kijken, maar geen van beiden leek voor de bal te gaan. Een van de verdedigers rende richting de bal en Hip deed en wippertje. Hij noemde het zelf een oogje. Hij plaatste de bal over de verdediging, Japio kopte door en Vullis ronde af. Hij kon zowaar de bal in het net telefoneren, zoveel tijd kreeg hij. 0-2.

Alsof dit nog niet genoeg was, klopte de derde goal van Eemdijk 4 op de deur. Eemdijk 6 zette een actie op, maar liep op niets uit. Eemdijk 4 kon zo een tegenaanval opzetten. Hip kreeg de bal ingespeeld en liep op. Waar heel zijn team aangaf dat hij de bal moest afgeven, kon hij tot randje zestien oplopen. Hij gaf de bal breed op Bartsie. Bartsie kon geen actie meer maken, dus moest de bal voorgeven. Vullis kreeg de bal, kapte langs de verdediger en plaatste zijn derde goal van deze avond. Een loepzuivere hattrick! 0-3.

Eemdijk 6 was gezien en zag de drie punten verdwijnen in de virtuele “prijzenkast” van het vierde. Bulletcatcher kreeg een schietkans, maar deze werd gestopt. De bal belandde op randje zestien bij Japio. Japio gaf de bal een knal. De bal rolde laag over de grond richting het doel. Richting de hoek. Een van de verdedigers kon de bal stoppen en wilde deze direct wegtrappen. Hij raakte de bal ongelukkig en zag de bal door de benen van zijn eigen doelman verdwijnen. 0-4.

Eemdijk 4 heeft de eerste drie punten binnen en wilde ook nog die zogenoemde “clean sheet” behouden. Geen tegendoelpunt. Eemdijk 6 gaf niet op en kreeg zelfs nog een vrije bal in de slotminuten. De bal werd hard en laag ingeschoten. Nog voordat deze bij het doel van Eemdijk 4 belandde, werd deze tot twee keer toe van richting veranderd. WB kon op het laatste moment nog de bal langs het doel tikken en de wedstrijd was vervolgens gespeeld.

De eerste winstpartij is een feit. Is Eemdijk 4 klaar voor de competitie? Sterker nog: is Eemdijk 4 klaar voor de bekerwedstrijden? We gaan het zien zaterdag, thuis tegen de ‘blauwen’.

Geef een reactie