Oefenwedstrijd Eemdijk 4 – Eemdijk 7 (2-3)

De eerste wedstrijd. Een wedstrijd die nergens om gingā€¦ behalve een stukje eer. ā€œDie kunnen we hebbenā€, werd geroepen. Daar leek het enkele momenten ook echt op. Zaterdag 20 augustus 2016, 14:00 uur, mocht Eemdijk 4 voor het eerst sinds maanden weer aantreden. Deze keer tegen clubgenoot Eemdijk 7. Een team die het vorig jaar prima deed in de beker. Zij het niet omdat ze veel spelers hadden ā€œgeleendā€ van andere teams.

Eemdijk 7 is een jong team, met fanatieke jongens. Iets wat ik nog herken van Eemdijk 4 zoā€™n negen jaar geleden. Waar Eemdijk 4 deze middag rustig op het terras zat te wachten op de laatkomers, zo stond het zevende al drie kwartier van tevoren op het veld. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo bleek ook deze middag.

De wedstrijd begon rond 14:00 uur, op veld 2 van V.V. Eemdijk. Op echt gras. Eemdijk 4 heeft de woensdag hiervoor al even mogen proeven van het pasgemaaide groen, dus men wist van de hoed en de randā€¦ en de nodige polletjes.

Het vierde kreeg wat kansen, maar kreeg de bal niet achter de keeper van het zevende. Het was daarentegen wel Eemdijk 4 die de score opende.Ā Japio, net terug van vakantie, kreeg de bal ingespeeld in het keepergebied van Eemdijk 7. Aangezien hij enkele kansen hiervoor niet wist te verzilveren en het ontbrak aan scherpte, liet hij deze taak over aan D.J die naast hem stond. D.J.Ā stond er namelijk beter voor en plaatste de bal tussen de palen. De keeper dook nog, maar dook over de bal.Ā Eemdijk 4 leidde de wedstrijd. 1-0.

Eemdijk 4 rook bloed en wist dat er meer te halen viel. Een reden om aanvallend te spelen. Ietwat te aanvallend, aangezien de verdediging van Eemdijk 4 even geen rekening had gehouden met de tegenaanval van Eemdijk 7. Eemdijk 7 brak door de verdediging en kon de bal zonder problemen vanaf de linkerkant voorgeven. De bal belandde bij een van de spitsen, die zonder problemen de bal langs WB in het doel kon plaatsen. De stand was weer gelijk,Ā 1-1. De eerste kans van het zevende was gelijk een goal.

Eemdijk 4 breidde niet veel later nog de stand uit, door een prima goal van Vullis. 1-2. Dat was ook gelijk de laatste keer dat Vullis aan de bak kwam. Zijn eerste wedstrijd (het Seniorentoernooi niet meegerekend) sinds een jaar, dus het is hem kwalijk te nemen. Uiteraard moest hij in de ā€œderde helftā€ toch nog even benoemen dat hij gescoord had, ondanks het feit dat iedereen erbij was en dit al wel gezien had.

De rust brak aan en het leek erop dat Eemdijk 4 de wedstrijd wel naar zich toe ging trekken. Eemdijk 7 had namelijk weinig kansen gehad, in tegenstelling tot het vierde. Eemdijk 4 had het deze eerste helft al af moeten maken. Helaas verzuimde het team als collectief.

De tweede helft werd na ongeveer tien minuten duidelijk dat Eemdijk 4 de ā€œoude rotten in het vakā€ waren. Het team had grote moeite de jonkies van Eemdijk 7 in bedwang te houden, waardoor het al snel een gelijkspel werd. Een van de spitsen van Eemdijk 7 kon tussen twee verdedigers van Eemdijk 4 de zestien inlopen, zonder dat hij gestopt werd. Er werd naar elkaar gekeken met de blik van ā€œdit was jouw mannetje. Deze moest jij hebbenā€. Wederom een stomme fout die niet had gehoeven. 2-2.

In de momenten hierna kregen beide teams de nodige kansen. Ballen werden van de lijn gehaald door de keepers, er werd nipt voorlangs geschoten, schoten werden slap richting het doel geschoten; alle acties hadden de potentie om de score op het virtuele scorebord te wijzigen. Beide teams slaagden er niet in op de reguliere manier te scoren.

Tot de tweede helft tegen zijn einde liep. Wederom brak een spits door de verdediging, waardoor Booka en Mup moesten ingrijpen. De speler ging neer in het keepergebied en werd uiteindelijk van het veld gedragen. Een penalty volgde. Het leek erop dat niemand de penalty wilde nemen, totdat daar Niels op kwam lopen. Niels is een collega van surrogaatkeeper WB en wilde maar al te graag de bal tussen de palen schieten. Helaas voor Eemdijk 4 slaagde hij in deze missie. Hij zette de stand op 2-3 en zette hier ook gelijk de eindstand op het scorebord.

Op basis van de tweede helft verliest Eemdijk 4 terecht. Het ontbrak aan scherpte en vechtlust, waardoor Eemdijk 4 van het veld droop met de eerste nederlaag van dit nieuwe voetbaljaar. In de eerste helft had het vierde de wedstrijd moeten beslissen, maar verzuimde hierin. Snel vergeten en uitkijken naar de volgende clash, aanstaande woensdag tegen Eemdijk 6.