Eemdijk 4 – Nieuwland 4 (4-1)

Eemdijk 4 ontving deze zaterdagmiddag de heren uit Nieuwland, Nieuwland 4. Het team staat op de laatste plek in deze competitie, maar Eemdijk 4 staat niet veel hoger. Ondanks het feit dat de laatste ontmoeting tussen de twee teams resulteerde in een overwinning van Eemdijk 4, ging het niet zonder slag of stoot. Het was de eerste wedstrijd van 2016. De eerste wedstrijd dat Eemdijk 4 überhaupt weer eens scoorde sinds oktober 2015. De eindstand werd toen 1-2 voor de groenen.

Deze middag werd er gespeeld voor lijfsbehoud. Beide teams bungelen ergens onderaan mee in de competitie, maar willen niet eindigen als lantaarndrager. Er werd dus gestreden voor die felbegeerde punten. De wedstrijd ving aan rond 12:30 uur.

Nog voordat iedereen de bal had geraakt, kreeg Eemdijk 4 al de grootste kans van deze eerste helft. WB, vandaag spelend onder de lat bij afwezigheid van keeper Dirk, speelde de bal breed op Mup. Mup speelde deze langs de lijn naar H.W.D., die op zijn buurt weer de bal doorspeelde. Uiteindelijk kwam deze op links uit bij MJ. MJ stond voor het keepergebied van Nieuwland en zag Japio al vrij lopen. Hij gaf de bal diep, en Japio haalde uit. Eerst via de keeper, maar in tweede instantie wist hij de bal toch nog over de doellijn te krijgen. Eemdijk stond 1-0 voor.

In de momenten daarna zwakte Eemdijk wat af. De focus was ver te zoeken en Nieuwland kreeg veel ruimte. Zo kregen de bezoekers enkele acties, die ze niet wisten te verzilveren. Een bal werd voor het doel langs geschoten, een bal over de lat en een bal rakelings langs de kruising.

Nieuwland speelde veelal de lange bal, over de verdediging van Eemdijk. De verdedigers, onder leiding van Hip, hadden zo nu en dan wat moeite de aanvallen af te slaan, waarna de tweede goal van deze middag volgde. Hip had de bal ter hoogte van het middenveld, en werd aan alle kanten gewaarschuwd voor de aanstormende speler van Nieuwland. Zowel vanaf de bank als zijn medespelers in het veld. “Nog vijf meter! Nog drie meter!”. Plots was daar de sliding. De bal werd onderschept en een lange bal door de verdediging van Eemdijk heen, naar de spits van Nieuwland. In het veld werd geroepen naar grensrechter van dienst Marty dat het buitenspel was, maar tot op de lengte van dagen houdt Marty vol dat het geen buitenspel was. De spits liep op de zestien van Eemdijk 4 in en plaatst de bal langs de uitkomende WB. 1-1.

Deze eerste helft wist Nieuwland nog tot tweemaal toe gevaarlijk te worden. Bij één bal kon WB de bal nog net uit de hoek tikken, over de achterlijn. “Ik had ‘m al geteld,” wist Japio achteraf te melden. Niet veel later kwam Nieuwland nogmaals dichtbij een voorsprong. Vanuit een hoekschop tikte WB de bal weg. Deze belandde in de zestien bij een medespeler, die op zijn beurt de bal weg wilde trappen. Ongelukkigerwijs vloog deze richting het doel van Eemdijk. De bal werd van de lijn gehaald en snel weggewerkt.

De rust werd ingeluid en de thee moest nog gezet worden. Deze kwam vijf minuten voor het beginsignaal van de tweede helft.

De tweede helft stond Eemdijk 4 iets georganiseerder op het veld. Vele acties werden afgeslagen voordat deze echt in de buurt kwamen van het doel van Eemdijk. Op enkele acties na, die de haren overeind deden staan van de groenen. Een van die acties was een verdedigende fout, waardoor één van de spelers van Nieuwland in zijn eentje richting het doel kon lopen. WB liep op richting de speler, om zo het doelgebied kleiner te maken. De speler mikte op de lange hoek en schoot de bal langs WB. Waar het even leek dat Nieuwland op voorsprong kwam, zag heel Eemdijk met ingehouden adem dat de bal langs de andere kant van de paal over de achterlijn verdween. “Eigenlijk wilde ik de beste jongen uitlachen, maar bedacht me op het goede moment,” aldus WB in de kleedkamer.

Ondanks dat het prima ging deze middag, kreeg Nieuwland via diezelfde kant wederom een grote kans. Deze keer koos de speler van Nieuwland voor de korte hoek, maar met een kattenreflex dook WB naar de bal en tikte deze over de achterlijn. Dit waren de momenten voor Nieuwland om van te profiteren. Helaas wisten zij deze acties niet te verzilveren, waardoor het nu de beurt was aan Eemdijk om uit te blinken.

Eemdijk had zo nu en dan nog wel wat moeite de bal voorin te controleren, maar bleef strijden. Japio werd neergehaald in de zestien, en gilde het uit naar de scheidsrechter. De scheidsrechter antwoordde koel: “Je moet je vrouw laten gillen!”. En daarmee was de toon gezet van de scheidsrechter.

Ongeveer vijftien minuten voor het einde, het zogenoemde Haagse kwartiertje, kreeg Eemdijk 4 vleugels. Japio, goed voor de eerste goal van deze middag, wist ook nu weer een groot aandeel in de aanvallen te hebben. Hij passeerde een verdediger in de zestien van Nieuwland en legde de bal terug op Hip, die niet lang hiervoor de opdracht kreeg van “coach” Vullis om mee te gaan naar voren. Hip legde de bal in één keer breed op Bullet en Bullet plaatste de bal tussen de palen. Wat een heerlijk moment was dit voor de groenen. Die ene punt was veiliggesteld, en die drie punten leken ook in de groene pocket te verdwijnen. Bullet maakte zijn eerste van het seizoen en trakteerde zijn team achteraf op een overheerlijke krat bier. 2-1.

Het was nu aanpoten. Eemdijk 4 moest deze stand vasthouden en streed voor wat het waard was. Eemdijk leek meer energie te hebben gekregen en had de situatie volledig onder controle. Nieuwland was gebroken. Een vrije bal vanaf de linkerkant zorgde ervoor dat de bal in de kluts kwam in de zestien van Nieuwland 4. De keeper liet de bal los en deze stuiterde op. Marty, enkele minuten in het veld gekomen, zag zijn kans schoon en gooide zijn lichaam in de strijd. Hij tikte de bal over de doellijn en breidde de score uit. 3-1.

De spanning was weg. Eemdijk 4 ging dit in de slotminuten niet meer uit handen geven. Dit moet Nieuwland ook gemerkt hebben, aangezien de 4-1 een prachtig uitgespeelde kans was. “Eigenlijk was de 4-1 precies dezelfde goal als de 2-1,” wist Rikea te melden. Hip vond dat deze actie moeilijker was. Onder de noemer “wij van WC-eend…”.
Japio legde ter hoogte van het keepergebied van de bezoekers de bal breed op Hip, die de bal in de hoek plaatste. Met deze goal blijft Hip topscorer van zijn team.

Het eindsignaal klonk. Met deze ietwat geflatteerde uitslag pakte Eemdijk weer drie punten en liep uit op de directe tegenstanders onder het rechterrijtje.

Dinsdagavond 10 mei staat de laatste competitiewedstrijd gepland om 20:00 uur, bij en tegen De Posthoorn 2. Deze overwinning zorgt er voor dat Eemdijk 4 niet als laatste eindigt. Precies wat Hip al voorspelde maanden geleden, toen het nog (enorm) slecht ging met het team…

 

Geef een reactie