Roda ’46 6 – Eemdijk 4 (2-1)

Wat een zaterdag. Een zaterdag met vele verschillende gezichten. Aan de ene kant een teleurstellend gezicht, door een teleurstellend resultaat. Aan de andere kant een glimlach door terugkerende spelers, en gastspelers die het verschil maken. Al met al een prima middag. Tja, wat wil je? Eemdijk 4 legt de lat immers niet meer zo hoog dit seizoen.

De wedstrijd ving aan bij Roda ’46 in Leusden. Een sportpark waar al menig wedstrijd gespeeld is, maar zeer verschillende resultaten zijn behaald. 2-3 winst voor de groenen, 5-2 voor Roda, en natuurlijk die allereerste punt in de carrière van dit team, in 2007. Dat team van Roda werd toen wel kampioen, maar die punt nemen ze ons niet meer af.

Deze middag stond het zesde team op het programma. Een team die we al meerdere malen hebben mogen ontmoeten, en waar zelfs een bekende van Hip in speelt, Steven. De laatste man van Roda, die verhuisd is naar Bunschoten, en deze middag Eemdijk 4 een gunst verleend; Eemdijk is verlegen om spelers. Steven bood zich aan een groen shirt aan te trekken en mocht gelijk fungeren als laatste man.

De wedstrijd begon 13:00 uur. In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Beide teams kwamen niet aan scoren toe en het leek er even op dat Eemdijk de overhand had. Dat gevoel werd versterkt door die redelijk vroege voorsprong. Vanuit een hoekschop was het niemand minder dan invaller Steven die de bal bij zijn eigen teamgenoten binnenkopte. Zonder twijfel zette hij zich volledig in voor zijn “nieuwe” team en kopte de bal netjes onder de lat door. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd met 0-1.

De Leusdenaren waren zogezegd “not amused”. Niet zozeer door de tegengoal, maar vooral doordat het gescoord is door een eigen speler, die zich even een middagje inzet voor het andere team. Eemdijk 4 wist dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, maar het dat het een klus ging worden, was duidelijk. Vanaf dat moment was het aanpoten, aangezien Roda stapje voor stapje dichter bij het doel kwam van keeper Dirk. Keeper Dirk had deze middag zonder meer een hoofdrol. Als het niet aan hem lag, had Roda de wedstrijd deze eerste helft al beslist. De ene na de andere fabuleuze redding kwam uit zijn koker. Van een één op één situatie, tot het strekken naar de hoek; niets was Dirk te gek. Hij voorkwam een ware afslachting deze middag.

Helaas lukt het één man niet om elf tegenspelers te weerhouden om te scoren. Zo maakte Roda ’46 6 de gelijkmaker, toen Eemdijk 4 een steekje liet vallen. 1-1. De scheldkanonnades weerklonken over het sportpark. Helaas aan de zijde van Eemdijk. Hip, spelende op linkshalf, gaf Mouse de schuld, omdat hij zijn tegenstander liet lopen. Mouse had een andere mening. En dat was op dat moment duidelijk.

Beide teams bezochten met deze gelijkstand de kleedkamers. Saved by the bell, zeg maar, ondanks het feit dat Steven en Booka prima speelden achterin. Booka, weer terug van weggeweest na een blessurebreak van om en nabij vijf maanden, streed voor wat hij waard was. Hij is nog niet helemaal op z’n oude niveau, maar er zit schot in de zaak.

De tweede helft lag de wedstrijd weer open. Open voor kansen. Met een 1-1 gelijke stand kon het weer elke kant op gaan. Japio nam sinds weken weer plaats in de voorhoede. Na enkele minuten kreeg hij een voorzet van WB, die naast hem in de spits speelde. De voorzet was redelijk op maat, en zowel Japio als de keeper gingen voor de bal. De keeper tikte de bal voor Japio weg, maar “kopte” vervolgens ook Japio’s rug. Japio voelde de hele tweede helft zijn rug en kon mede daardoor zijn oude niveau niet evenaren. Ook de voorzichtigheid speelde parten, waardoor hij niet op elke bal naar voren liep.

De grootste kans deze middag was toch wel een vrije bal van Hip, die fantastisch van de lijn werd gehaald door de keeper. Voor de rest was het Roda die de tweede helft domineerde. Elke keer stuitten de spitsen van Roda op Dirk. Ze kwamen niet langs de Eemdijk keeper.

Tot dat ene moment. De bal werd over de verdediging van Eemdijk geschoten. Dirk wilde de bal wegstompen, maar deze werd met beide handen door de spits van Roda tegengehouden. Hij nam gewoonweg de bal mee en rende ‘m zo over de doellijn. Iedereen van Eemdijk kon zien dat het een handsbal was, behalve de scheidsrechter… en Nevers, die op dit oment de vlag hanteerde als grensrchter…
Niet geheel tegen alle verwachtingen in, maar wel de manier waarop het gebeurde, stond Eemdijk op achterstand. 2-1.

Dirk was boos. De meesterlijke wedstrijd die hij speelde werd met deze onterechte goal tenietgedaan. De grond in getrapt. Dirk was zwaar teleurgesteld, en een moment later stompte hij de bal buiten zijn keepergebied voor de spits van Roda weg. Dirk mocht plaats nemen op de bank, en WB nam voor enkele minuten de honneurs waar. De slotminuten speelde Eemdijk 4 met een man minder.

De wedstrijd was gespeeld. Roda won terecht, maar de manier waarop was beschamend… Helaas, aangezien het voor de rest een prima wedstrijd was.