Eemdijk 4 – SVP 3 (5-2) – Part II

Tegenwoordig zie je het vaker in de filmbusiness; een prequel. Een tweede deel van een film, maar dan qua verhaal de voorloper op het eerste deel. Zo geldt dat ook voor het verslag van vorige week zaterdag. Een verslag van alleen de tweede helft bleek niet genoeg volgens Hip, dus heeft hij verslag gedaan van de eerste helft… De prequel op het eerste verslag dus.

Om 12.30 uur mochten we tegen de Panters. Eerder dit seizoen was het een heerlijke wedstrijd In Veenendaal, die beide kanten op kon maar eindigde in 3-3.

Zou het Eemdijk dan eindelijk lukken om ook in een thuiswedstrijd punten te pakken. De voorspellingen beloofden niet veel goeds, ook onze tweede topscorer van weleer Japio kampt met een blessure.
Gelukkig hoefden de andere teams van Eemdijk niet te voetballen, dus met de keeper van het 7e en twee spitsen uit het 3e konden we toch nog een representatief team vormen.
Daarmee werd er ook gehoor gegeven aan onze vaste supporter Colin, die de week daarvoor na de verliespartij tegen VVZA ons voorzag van voetbaltechnisch advies, namelijk een spits regelen als de vaste aanvallers geblesseerd blijven.

De mannen van SVP begonnen goed en kwamen ook verdiend op 0-1. Uit een scherpe voorzet kwam iemand op een paar meter vrij voor Casper en rondde beheerst af. Bullet, ook licht geblesseerd, en maar weer eens de vlag in de hand had genomen, keurde het doelpunt terecht toe.
Eemdijk was slordig in de laatste pass en creëerde vrijwel niets, maar plots was daar een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Wessel wilde met Hijmen een combinatie opzetten in de 16, maar werd daarbij in de rug geduwd. De scheids vond het een penalty, de meningen waren verdeeld. D.J. wist wel raad met dit buitenkansje en stuurde de keeper de verkeerde hoek in.
Daarna was SVP het even kwijt en Eemdijk rook bloed. Uit een combinatie in de 16 die niet onreglementair werd afgestopt, schoot Hijmen de bal hard en hoog in de korte hoek. 2-1. Hip stond al te trappelen om in te vallen omdat hij veel ruimte zag op het middenveld. In 10 minuten tijd leek de wedstrijd al beslist. Hip kreeg de bal 2x terug en schoot eerst hard laag raak. 3-1. WB, onze vaste verslaggever, kwam net op tijd om de laatste te zien.

Colin was tevreden over de eerste thuisoverwinning en bezocht opnieuw onze kleedkamer. Niet met woorden dit keer, maar met een krat bier …..supergaaf en nogmaals BEDANKT!

Geef een reactie