Eemdijk 4 – SVP 3 (5-2) – Part I

“Je bent niet meer nodig,” werd gezegd toen ik aan kwam lopen tegen het einde van de eerste helft. “Sinds ik sta te kijken hebben ze al een paar keer gescoord.” Toen ik dit zo hoorde, kon ik mijn oren niet geloven, maar het was niet gelogen. Een paar seconden voordat het rustsignaal klonk over veld 1 bij V.V. Eemdijk zie ik één van de Eemdijk 4 spelers de bal hard tegen het net schieten. Het is Hip. Vanaf randje zestien plaatst hij de bal tussen de palen. De bal zwabberde en de keeper zag de vierde bal om zijn oren gaan. Eemdijk 4 leidde deze wedstrijd rond de rust met 4-1. Iets wat van tevoren voor onmogelijk werd gehouden.

Aangezien de reguliere verslagenmaker de eerste helft van de clash tussen Eemdijk 4 en SVP 3 miste, volgt hier een verslag van de tweede helft. Wellicht minder spannend dan de eerste helft, maar minstens zo belangrijk.

“Gelijk scherp, mannen,” wist Hip in de rust te melden. “Ze klappen er waarschijnlijk gelijk bovenop.” SVP 3 had niets meer te verliezen, dus kon het risico lopen door flink druk te zetten. Hip had zowaar gelijk. SVP ging er gelijk voor en probeerde hier een puntje mee te smokkelen, maar het lukte de ‘Panters’ niet een tweede goal binnen te prikken. Eemdijk 4 kon op sommige momenten zonder twijfel spreken over geluk in de achterhoede, hoewel op andere momenten keeper Casper er uitstekend bij zat. Een bal vanuit de tweede lijn werd zonder al te veel moeite gestopt op de lijn.

Zo was het Eemdijk die vervolgens de lakens mocht uitdelen. Met twee “verse”, jonge spitsen en linkshalf, die in tegenstelling tot “de veteranen” van Eemdijk 4 nog wel genoeg energie en snelheid bezaten, werd Eemdijk 4 vele malen gevaarlijk in het keepergebied van SVP. De keeper stond uitstekend zijn werk te doen. Hij redde zijn team, ondanks de vier tegendoelpunten de eerste helft, van een regelrechte afslachting.

Een afstandsschot, en vervolgens een rebound van D.J. wist hij netjes van de lijn te tikken. Ook met enkele één-op-één-acties stond hij zijn mannetje en wist het doelgebied te verkleinen. Te klein voor de groenen om te scoren. Het leek allemaal wat geflatteerd als je zag hoe de beste jongen stond te keeper, maar hij had er daarentegen ook vier tegen gekregen binnen 45 minuten. Eemdijk wist dus dat het mogelijk was, en gaf niet op.

Harm, de rechtsbenige linkshalf, kreeg de bal ter hoogte van de zestien ingespeeld. Er was geen verdediging te bekennen, en kreeg dus via de linkerkant ruimte op te lopen richting de keeper. Harm plaatste de bal netjes langs de keeper, middels een ‘curve’. Hij zette Eemdijk 4 keurig op een 5-1 voorsprong.

Eemdijk 4 had vandaag zo’n dag dat bijna alles mee zat. Ondanks de vroege achterstand in de eerste helft, maakte Eemdijk de gelijkmaker door een penalty te benutten. Niemand bood zich aan, dus stapte D.J. naar voren. Hij zette zijn team op gelijke hoogte met de bezoekers. 1-1. D.J. leidde de topscoorderlijst van Eemdijk 4, met drie goals. Hierna leek het prijsschieten voor de groenen, ondanks het feit dat SVP bleef aandringen. Hijmen wist de bal nog tussen de palen te schieten, en twee keer Hip, dus heel lang heeft D.J. niet “eenzaam aan de top” gestaan. Hip heeft er nu ook drie op zijn naam, dus Japio zag langs de kant zijn positie ingenomen worden.

Ondanks dat Eemdijk deze tweede helft meer kansen kreeg dan SVP, bleef SVP kloppen op de deur van keeper Casper. Zo probeerden ze veelal langszij te komen, via WB (linksback) of via Dirk (rechtsback). Beide heren lieten dit niet toe, ondanks het risico dat ze deze tweede af en toe namen.

De bal belandde halverwege de tweede helft over de verdediging van Eemdijk 4, ter hoogte van het keepergebied van de groenen. Casper kwam uit, maar de bal was net buiten de zestien. Hij probeerde de bal nog weg te werken, maar deze vloog meer meters omhoog dan dat deze opzij ging. Een van de oplettende aanvallers van SVP zag zijn kans schoon, en onderschepte de bal. Hij schepte de bal over Hip heen en tekende zo de 5-2 op het scorebord.

SVP wist dat er erg weinig tijd was voor een inhaalslag, maar probeerde het wel. Zij het met duwen, trekken en hardere duels. Hoe Eemdijk de rest van de wedstrijd stond, was het duidelijk dat deze voorsprong niet meer uit handen werd gegeven.

De piepjonge spitsen van Eemdijk 4 stonden hun plek af, en zowel AzAri als Bullet mochten hun geluk beproeven in de voorhoede. Wortel verving Hip, die naar eigen zeggen al meerdere keren heeft aangegeven te willen wisselen en zonder wachten plots het veld afliep. Eemdijk 4 probeerde het nog even met deze voorhoede, maar kwam niet verder dan een “oh, ik was er zo dichtbij… als ik die bal in de zestien…”-smoesje. Jammer, maar helaas, wisten de groenen hierna in de slotminuten geen potje meer te breken.

Het was gewoon de bus parkeren en dat deed Eemdijk met verve. De scheidsrechter vond het na 90 minuten welletjes, en floot een laatste keer deze middag. Eemdijk had zowaar weer eens drie punten behaald en ziet zichzelf klimmen op de ranglijst. Weliswaar met maar één plekje, maar ook dit is een stijgende lijn te noemen. Laat de rest maar komen!