VRC 4 – Eemdijk 4 (5-0)

Kinderlijk. Een woord wat veel gebruikt werd in de wedstrijd bij en tegen VRC 4 afgelopen zaterdag. Te pas en te onpas werden deze woorden gescandeerd over de groene zoden in Veenendaal. Kinderlijk balverlies, kinderlijk verdedigd, kinderlijke schoten op doel; je kon het overal voor gebruiken. Eemdijk 4 speelde een van de meest teleurstellende wedstrijden van de afgelopen jaren. Dit was ook duidelijk te zien in het scoreverloop.

De wedstrijd begon om 14:30 uur. Vijf hele minuten later dan gepland. De voorbereiding en de warming-ups waren minimaal, waardoor het overgrote deel van Eemdijk koud aan de wedstrijd begon. Een file op de A1 zorgde namelijk voor oponthoud deze middag.

Ondanks het geringe aantal spelers, en meer groene toeschouwers dan wisselspelers, kreeg Eemdijk toch nog een team op de been, onder het mom van “roeien met de riemen die je hebt”. Want de laatste tijd zit er zoveel afwisseling in de opstellingen, door blessures of afwezigheid door vakantie of… een andere reden, dat er geen “oude vertrouwde” opstelling is te maken.

Deze keer was het ‘stand-in’ Gijsbert, welke we ook nog kennen als Gizmo, Terminator of The Flying Scissors, die zijn geluk mocht beproeven op de linkshalf positie. WB mocht de handschoenen weer aantrekken, door ziekte van keeper Dirk. Voorin nam Wortel plaats naast Japio, en Marty (terug van weggeweest… zijn spullentasje welteverstaan) stond als voorstopper, voor Mup.

De eerste tien minuten leek het nog wat te worden. Positioneel stond het prima en het was aftasten voor iedereen. Maar plots was de gehele scherpte weg. Door slechte timing van Marty kon een van de aanvallers hard in de korte hoek binnschieten, met een verrassende ‘curve’. 1-0.

De 2-0 gebeurde een oogwenk later. Marty gleed uit en de aanvaller sprintte richting het doel van WB. WB aarzelde geen moment en kwam uit zijn doel. De bal werd langs WB geschoten, en Mup vroeg zich met verheven stem af waarom WB uitkwam, terwijl hij er ook nog was. 2-0.

De 3-0 was niet veel anders. Niet scherp en een slechte timing.

Ondanks deze 3-0 achterstand kreeg Eemdijk ook nog wel wat kansen, maar het verzilveren van deze kansen leek onmogelijk deze dag. De groenen gingen de kleedkamer in met drie tegendoelpunten. Weet Eemdijk nog terug te komen? Weten de groenen het tij nog te keren?

De tweede helft ving aan. Eemdijk 4 speelde de eerste tien minuten gewoonweg goed. Goed positiespel, erg aanvallend, en WB had zowaar weinig tot niets te doen op doel. De groenen kregen legio kansen, maar was allesbehalve effectief. Van een slap schot op doel, tot een fraaie redding na een mooie kopbal op de lijn; alles ging mis wat mis kon gaan. Hip stond de tweede helft als laatste man en zette Eemdijk in een aanvallende positie. Zo wist hij in een sprint om de bal in verdedigend opzicht de bal te koppen naar WB. “Pak ‘m in je handen!” schreeuwde Hip nog, maar WB trapte de bal (eigenwijs) hard weg. De bal werd op het middenveld opgevangen en direct richting het doel van Eemdijk geschoten. Met alle geluk van de wereld vloog de bal onder de lat door en stond het plots 4-0.

Als kers op de taart zagen bORt en D.J. een van de aanvallers bij hen weglopen, toen de bal in de zestien van Eemdijk naar de beste jongen werd geschoten. Hij kon rustig oplopen naar WB. Zette zelfs de bal stil onder zijn voet om de situatie te overzien en plaatste toen de bal langs WB over de doellijn. Kinderlijk eenvoudig allemaal. 5-0.

Voor deze wedstrijd waren geen woorden. Alles ging mis wat mis kon gaan. Het geluk was even niet aan de zijde van de groenen. Snel vergeten deze wedstrijd en kijken naar de volgende ‘clashes’.