Nabeschouwing V.V. Eemdijk Seniorentoernooi 2015

Afgelopen zaterdag was de voorlopig laatste aantreding van Eemdijk 4. Nog vóór de zomerstop mocht de groene formatie nog eenmaal aantreden voor een handjevol wedstrijden op het V.V. Eemdijk Seniorentoernooi 2015. Uiteraard op eigen terrein, sportpark De Vinken. Hoewel het competitieverloop lichtelijk teleurstellend is verlopen afgelopen seizoen, staat het Seniorentoernooi veelal garant voor spektakel voor Eemdijk 4. Dikwijls weet Eemdijk 4 ook een prijsje mee te pikken op dit toernooi. Eemdijk 4 mocht het toernooi openen, op het hoofdveld tegen Eemdijk 6.

Om 12:00 uur was de eerste wedstrijd, tegen Eemdijk 6 op het hoofdveld, op kunstgras. Tot in de slotminuten bleef de stand 0-0. Keeper Dirk wist in deze wedstrijd de doorgebroken Peetjie te stoppen. Het schot in de korte hoek werd geblokt, en van hieruit mocht Eemdijk 4 verder aan de slag. Het was uiteindelijk Japio die middels een steekpass door de verdediging van Eemdijk 6 de bal ingespeeld kreeg. Hij kwam hierdoor oog in oog met de keeper, die richting de bal gleed. Japio, zelfverzekerd van zijn zaak, stiftte de bal netjes over de keeper, tussen de palen. Zo was de eerste wedstrijd gespeeld. De drie punten waren binnen. 1-0.

De tweede wedstrijd, na een halfuurtje pauze om 12:50 uur, werd gespeeld op veld 2 tegen Eemdijk 7. Eemdijk 7 is een team die het afgelopen jaar goed deed voor de beker, maar niet al te best in de competitie. Al vroeg in de wedstrijd was het Eemdijk 4 die de overmacht had op het veld. Eemdijk 7 was een maatje te klein. Misschien ook omdat zij lootjes hadden getrokken en dit niet hun sterkste opstelling was. Al vroeg in de wedstrijd kwam Eemdijk 4 op voorsprong, door een hard afstandsschot van Hip. Hierna kwam Eemdijk 4 nog redelijk vaak dicht in de buurt van een doelpunt, maar kwam het zevende goed weg. Eindstand 1-0.

Om 13:40 uur mocht het vierde aantreden tegen Spakenburg 7 op veld 2. Met al zes punten in ‘the pocket’ wilde Eemdijk 4 voor de volle winst gaan. Om nou te zeggen dat een prijs binnen handbereik lag, wil ik niet zeggen, maar het geluk leek dit jaar een keer aan de groene zijde te staan. Eemdijk kwam al snel op voorsprong toen D.J. van buiten de zestien a la “Martin’s Fitclub” de bal als een kanonskogel tussen de palen knalde. De drie punten leken binnen, maar de blauwen kregen ook nog een verdwaalde kans, waaruit ze scoorden. De eindstand was 1-1.

Om 14:30 uur stond de A1 van Eemdijk op de planning op veld 3. Een groep jonge jongens die behoorlijk fanatiek is. Eemdijk moest het hier hebben van ervaring en lichaamsgewicht… Overwicht in de duels. Op conditie kon Eemdijk geen pot breken na drie wedstrijden. De scheidsrechter die de wedstrijd hiervoor zo goed floot, verzaakte deze wedstrijd door tot twee maal toe de bal onterecht toe te kennen aan de A1, waaronder een penalty. De aanvaller was doorgebroken in de zestien van Eemdijk 4 en kwam oog in oog met keeper Dirk. Dirk dook naar de bal en de beste jongen dook al naar de grond en schreeuwde (naar eigen zeggen achteraf iets te hard) moord en brand voordat Dirk überhaupt in de buurt was. De scheidsrechter kende een penalty toe. De bal werd niet al te best ingeschoten en ging via de buitenkant van de linkerpaal (rechts voor de kijkers) naast. Uiteindelijk was het Eemdijk 4 die de winnende maakte in deze wedstrijd. Bulletcatcher kreeg de bal via de rechterkant netjes ingespeeld in de zestien van de A1. Bullet zette zijn voet tegen de bal, waar tegelijkertijd de keeper op de bal dook. Bullet had in dit duel de overhand en tikte de bal over de doellijn. Zo eindigde ook deze wedstrijd in 0-1, in het voordeel van Eemdijk 4.

Eemdijk was er nog niet. Met tien punten in de hand, lagen IJsselmeervogels 6 en Spakenburg 7 ook nog op de loer. Spakenburg had zeven punten, IJsselmeervogels acht. Eemdijk 4 mocht zijn geluk beproeven tegen de rooien van IJsselmeervogels. Eemdijk had in deze wedstrijd al genoeg aan een gelijkspel. Eemdijk 4 eindigt dan op de eerste plek. Op dat moment was het aan Spakenburg 7 om te kijken of zij de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken, om zo boven de aartsrivalen IJsselmeervogels te eindigen. De wedstrijd tegen “de rooien” begon om 15:20 uur op veld 3. Het was duidelijk dat Eemdijk 4 al langzaamaan het lood in de benen had gekregen. Het was aanvechten wat de groenen deden. IJsselmeervogels moest punten behalen om zeker te zijn van de volgende ronde. Eemdijk had voldoende aan een gelijkspel. En dat deed Eemdijk prima gedurende twintig minuten. Zo nu en dan knepen de groenen even de billen samen (vandaag was de doelpaal de beste vriend van Eemdijk 4), maar na twintig minuten streek Eemdijk met de eer. Met een 0-0 eindstand was Eemdijk de morele winnaar. IJsselmeervogels was uitgeschakeld en Eemdijk stond in de volgende ronde.

De eerstvolgende wedstrijd was de halve finale. Eemdijk 4 trof hier een oude bekende. Spakenburg 6. Een team die twee jaar geleden bij Eemdijk in de competitie zat (toen nog onder de naamstelling Spakenburg 7), en waar Eemdijk tot tweemaal van verloor. En dat terwijl de overwinning binnen handbereik lag. Enfin, tijd voor revanche. Om 16:25 uur ving de wedstrijd aan op veld 2. Het was overduidelijk dat Eemdijk 4 hier de overhand had, maar de einduitslag deed anders vermoeden. Eemdijk was degene met de grote kansen, maar het was de blauwe keeper die zijn team van een nederlaag redde. Zo haalde hij een prachtige bal van Wortel van de lijn.

Net buiten de zestien kreeg Spakenburg 6 een vrije bal. Deze werd (netjes) over de muur geschoten en Dirk was kansloos. Zo kwam Spakenburg op voorsprong. Dit was ook gelijk het enige doelpunt, waardoor de “lucky blauwen” door waren naar de finale.

Eemdijk mocht nog aantreden voor de derde en vierde plek, maar de druk was van de ketel. Er werd weer een krat bier gehaald en er werd genoten van de overheerlijke groene “rakker”. Uiteindelijk betrad Eemdijk voor de laatste keer het veld. Wederom tegen een team van Spakenburg. Deze keer weer Spakenburg 7. Kon Eemdijk deze partij wel winnen?

Het was in ieder geval duidelijk dat beide teams al wat wedstrijden erop hadden zitten. De snelheid was uit het spel en er werd gegeind over en weer. De scheidsrechter werd al gevraagd of we niet konden beginnen met de penalty’s, zodat niet nog eens twintig minuten geknald hoefde te worden. Daarentegen was het Eemdijk die weer op voorsprong kwam. Nu door Japio, nadat Puk over de bal trapte. Tot de slotminuten wist Eemdijk de voorsprong te behouden, maar kreeg toen de gelijkmaker om de oren, toen Hip behoorlijk nonchalant probeerde uit te verdedigen en de aanvaller er met de bal vandoor ging. De eindstand luidde 1-1. Penalty’s!

Hip nam als eerste plaats achter de bal. Foutloos schoot hij de bal tussen de palen. Ook Spakenburg scoorde hierna. Mup mocht toen vanaf zestien meter schieten. Ook dit ging zonder moeite. Spakenburg scoorde ook weer. Japio zette zijn team weer op voorsprong, waarna de blauwen als antwoord ook scoorden. Beide teams hadden drie keer gescoord. MJ nam plaats achter de bal en schoot deze niet hard en zuiver in, maar zette de keeper wel op het verkeerde been. Ook Spakenburg scoorde. Toen had Eemdijk geen spelers meer om te kiezen. Uiteindelijk offerde Booka zich op. Booka schoot feilloos in de linkerhoek. Spakenburg mocht ook hun vijfde penalty nemen. Keeper Dirk was geconcentreerd en voelde met zijn zesde zintuig waar de bal heen ging. Hij liep de hoek in en onderschepte zo de bal. Eemdijk 4 liep uit naar Dirk en hij kreeg een zogeheten bierdouche… maar dan met water.

Eemdijk 4 werd hiermee derde op het toernooi en pakte zo een prijs mee. De enige prijs die dit jaar is behaald! Trots!

Geef een reactie