Altius 3 – Eemdijk 4 (3-2)

Eigenlijk kunnen we heel kort zijn over dit seizoen. Het is teleurstellend. Eemdijk 4 mist gewoonweg het geluk in elke wedstrijd, en zelfs verandering in de opstelling voorkomt niet een verliesseizoen. Zo ook in de wedstrijd van afgelopen zaterdag bij en tegen Altius 3. In de kleedkamer werden de namen en posities uit de hoge hoed getoverd en zo werd een nieuwe opstelling geboren.

AzAri was de gelukkige en mocht plaats nemen tussen de palen. Ondanks het feit dat hij een doelpunt tegen kreeg, deed hij het verrassend goed op doel. Japio en bORt waren laatste man en voorstopper. Het was duidelijk van Japioā€™s gezicht af te lezen dat hij zich verveelde op die positie.

Nevers nam de linksback positie voor zijn rekening, en rechts stond keeper Dirk.

Linkshalf begon rechtsbenige Bulletcatcher, waar rechtshalf de linksbenige MJ de plek had ingenomen. Op het middenveld begonnen Hip en Wortel.

In de voorhoede hadden Mup en Marty hun krachten gebundeld. Hoewel dit in het begin wat moeizaam ging, wisten beide heren toch het net te vinden en zo hun team op voorspong te zetten.

Ondanks het feit dat niemand van Eemdijk op zijn eigen positie speelde, was het spelletje niet slecht te noemen. Marty en Mup werden op vele manieren gezocht, en het was duidelijk dat beide heren ā€˜in real lifeā€™ een verdedigende rol hebben. Zo wisten ze veel mee te verdedigen, en waren ze vaak te vinden rond het groene keepergebied. Maar uiteindelijk waren het wel beide heren die hun team op voorsprong brachten.

Bij Mupā€™s goal werd de bal hoog naar voren geschoten. De keeper dacht de bal te vangen, maar door de samenloop van omstandigheden (lees: verkeerde inschatting) sprong de beste jongen, die waarschijnlijk gewoon een speler-in-keeperstenue was, onder de bal door. Mup doorzag de actie en plaatste de bal over de lijn.

Bij Martyā€™s goal rakte de bal in de kluts, en was het vervolgens Marty die de bal over de lijn tikte. Niet geheel overtuigend, maar de beste keeper kon Marty er niet van weerhouden te scoren.

Zo ging Eemdijk 4 de rust in met een 1-2 voorsprong. Iets wat anders had kunnen zijn als AzAri de bal niet tot tweemaal toe van de lijn tikte. De thee werd heet gedronken en na een kwartier betraden beide teams weer de groene velden. Uiteraard weer in een heel andere opstelling. Alsof het Sinterklaas wasā€¦

Vullis nam de plaats van Japio in als laatste man en MJ was voorstopper. Op linksback stond H.W.D., en WB mocht zijn ā€œgelukā€ beproeven op de rechtsback positie. Maarten beleefde zijn debuut op rechtshalf (later gewisseld voor Wortel) en wist letterlijk de bal niet te raken deze tweede helft.

Mouse, de eerste helft diende hij als meestervlagger, nam samen met Japio plaats op het middenveld, en linkshalf probeerde Rikea het verschil te maken. AzAri wisselde als enige niet van helft (eerste helft keeper, de tweede helft spits), en mocht samen met D.J. de voorhoede bemannen.

De situatie was redelijk onder controle. Altius speelde niet helemaal overtuigend en Vullis stond als een huis achterin te verdedigen. Helaas weerhield dit Altius niet van scoren, vroeg in de tweede helft. WB leverde de bal in, en gelijk werd een tegenaanval opgezet. Zo kwam eens van de aanvallers via de linkerkant bij Dirk in de zestien, maar Dirk hield de korte hoek open. Ondanks het feit dat de tegenaanval begon bij de slechte inspeelbal van WB, stond Dirk niet geheel overtuigend op zijn plek. Zo stond het plots 2-2.

WB baalde en stond tot de laatste minuut zijn mannetje. Altius wist nergens meer gevaarlijk te zijn. Maar hoe goed ook gestreden werd, en hoe zeer AzAri, D.J., Mouse en later zelfs Nevers zijn best ook deden, hun aanvallen leidden tot niets. Ook niet AzAriā€™s schot uit de draai, en Neversā€™ laatste-minuut-actie leidden tot niets.

Altius, deze tweede helft profiterend van de wind in de rug kwam oplopen tot net iets buiten de zestien aan de linkerkant van Eemdijk. Hip bleef staan en stapte in eerste instantie niet op de man in. De beste jongen mocht de bal voorgeven, naar de tweede paal. WB zag de bal vervolgens door de wind richting de tweede paal schieten. Uit zijn rug sprintte de aanvaller van Altius naar de bal en WB was gezien. De beste jongen zette tegen alle verwachtingen in zijn hoofd tegen de bal. Dirk kwam ook nog uit zijn doel, maar die miste ook nog de bal. Zo zette de aanvaller zijn team op voorsprong, 3-2, en was de wedstrijd gespeeld.

Wederom een wedstrijd waar het geluk niet aan Eemdijkā€™s zijde was. Eemdijk zakt naar de zesde plek. Iets wat al seizoenen lang niet is gebeurd. Teleurstellend. Op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen en daarna volledig concentreren op het Seniorentoernooiā€¦ en het nieuwe seizoen.