Eemdijk 4 – Sporting Almere 3 (1-7)

eemdijk4
Na het eerste seizoen staat dit seizoen (het achtste, red.) met stip op de tweede plek qua slechtste seizoenen. Wat bij de eerste ontmoeting drie punten betekende voor Eemdijk 4, zo worden de groenen tijdens de ‘return’ volledig overlopen. Het lukt niet meer, het is niet meer te belopen, we verdedigen half, en we scoren weinig tot niets. Ingrediënten voor een faalseizoen. In één van de hoofdstukken in dit faalseizoen-prentenboek staat de wedstrijd van afgelopen woensdag, thuis tegen Sporting Almere 3.

Het is bijna 23:00 uur, woensdagavond. Zojuist pak ik mijn tweede biertje en lach me rot om de opmerkingen die over de tafel vliegen. De wedstrijd van deze avond tegen Sporting Almere wordt geëvalueerd. Weinig positieve woorden, maar er heerst toch wel wat positiviteit in de groep. Er wordt gelachen, er worden geintjes gemaakt over het team, en Marty staat vanavond in het middelpunt. Met een zak ijs aan zijn hoofd heeft de beste Marty de halve avond in de kantine gezeten. Tijdens een kopduel kreeg de beste jongen een elleboog op zijn voorhoofd, waarna een enorm “ei” op zijn voorhoofd verscheen. Teleurstellend, maar voor de derde helft een goed onderwerp.

De wedstrijd van deze avond begon rond 20:15 uur. Eemdijk zette veel druk op Sporting Almere, en dit kwam ten goede aan het spel van de groenen. Duels werden zowaar gewonnen, en er werd gestreden voor elke bal. Dit resulteerde in de allereerste goal van de wedstrijd. WB kreeg de bal ingespeeld in de zestien ingespeeld en zette een stap opzij. Hij waagde een poging op doel, maar deze werd geblokt door een van de verdedigers. De bal rolde over de achterlijn. Hoekschop.

Japio nam plaats in “de hoek” en schoot de bal hoog in de pot. D.J. was druk bezig de verdedigers van Vullis af te schudden, maar zag de bal plots zijn kant op komen. De bal daalde precies tussen twee verdedigers, en D.J. kon zijn hoofd er tegenaan zetten. De bal stuiterde over de doellijn en Eemdijk stond zowaar voor met 1-0.

Eemdijk 4 zag dat het vroege druk zetten zijn vruchten afwierp. Als de groenen hadden geweten dat er na deze goal nog zeven keer gescoord ging worden, weet ik zeker dat iedereen had gegokt op de meeste goals voor Eemdijk. Helaas…

Als antwoord op deze vroege goal probeerde Sporting ook een stunt uit te halen uit een hoekschop. De bal sloeg af bij de tweede paal, De persoon schoot de bal hard langs iedereen op doel. Kamikaze Martijn, vandaag de dienstdoende keeper, dook nog naar de bal, maar deze schoot via de bal verder de zestien in. Zonder aarzeling schoot een van de spelers de bal in het dak van het doel. 1-1. Hip was (terecht) woedend.

Enkele minuten later voltrok zich het breekpunt van Eemdijk. AzAri, vandaag spelend op de linksback positie, kon de bal niet kwijt, dus gaf hij de bal terug aan Kamikaze Martijn. Deze was niet heel strak in de voeten gespeeld, dus Martijn moest moeite doen de bal weer door te spelen naar de andere kant. Vanaf die kant kreeg hij de bal ook weer teruggespeeld. Ook niet geheel zuiver, dus hij kon de bal nog net naar AzAri schieten. Sporting jaagde op AzAri, waardoor AzAri zonder erbij na te denken plots weer de bal richting Martijn schoot. De bal miste elk doel en belandde in de voeten van een van de aanvallers van Sporting. Deze persoon wist zonder twijfel zijn team op voorsprong te schieten. 1-2. Japio werd witheet van woede en AzAri kreeg de volle laag.

Sporting werd gevaarlijk en wist keer op keer zijn aanvallers oog in oog te brengen met Martijn, middels steekpasses door de verdediging. Martijn wist enkele aanvallen prachtig af te wenden, zo ook deze. De bal stuiterde van hem af, maar de eerste poging op doel was verijdeld. Hip snelde zich nog naar de doellijn, maar werd hier op het verkeerde been gezet. 1-3.

Dit was de ruststand. Met nog 45 minuten op de klok moest Eemdijk 4 wat terugdoen. Maar in plaats van te scoren, was Eemdijk de kluts helemaal kwijt. Er werd nog wel gestreden, maar dat was tot ongeveer twintig minuten voor het eindsignaal.

Sporting Almere kreeg vleugels en wist tot vier maal toe te scoren deze tweede helft. Het was gewoonweg prijsschieten voor de bezoekers. Eemdijk 4 was een mak lammetje vergeleken bij Sporting. Eemdijk kon niets terugdoen en zag met lede ogen aan hoe Sporting uiteindelijk met 1-7 de kleedkamer in ging. Een wedstrijd om heel snel te vergeten…

Geef een reactie