Eemdijk 4 – SDO 4 (1-2)

eemdijk4
“Wat moet ik doen dan?!” Dit zijn woorden die de huisfysio van Eemdijk 4 nog jarenlang naar zijn hoofd gesmeten krijgt. Een kreet wat hij zelf scandeerde over het veld toen Vullis als een gillend speenvarken naar de grond ging. Vullis liep vervolgens weer naar de bank, dus enigszins was er niets aan de hand… maar het litteken is te zien op de reputatie van Mouse. En dit allemaal in een wedstrijd waar Eemdijk 4 punten moest pakken om de derde plek in deze competitie veilig te stellen; thuis tegen SDO 4.

De wedstrijd begon net als alle andere thuiswedstrijd om 12:30 uur. Waar WB in de vorige ontmoeting binnen drie minuten het net wist te vinden, duurde het vandaag een minuut of zestig voordat er überhaupt een bal over de doellijn verdween.

De eerste helft was de wedstrijd in evenwicht. Beide teams wisten geen verschil te maken en hadden geen enkele overwicht voor 45 minuten. SDO 4 kreeg daarentegen wel de grootste kansen van deze middag. Een bal die vanuit de tweede lijn op doel werd geschoten stuiterde op en Dirk moest zich strekken naar de hoek. De bal belandde op de paal en vervolgens op zijn hoofd, waarna hij de bal over de achterlijn kon drukken. Een schot, wat in eerste instantie niet heel gevaarlijk leek, stelde Eemdijk wel in een benauwde situatie.

Als antwoord op deze actie ging Eemdijk druk zetten, wat resulteerde in gevaarlijke situatie voor het doel van de bezoekers. Deze eerste helft wist Eemdijk veel op te lopen tot aan de zestien van SDO, en in duel toch nog een schot op doel te lossen. Het ontbrak alleen wat aan scherpte, waardoor het overgrote deel langs de verkeerde kant van de doelpaal over de lijn vloog.

Ook een voorzet van WB op Vullis en Japio leidde tot niets. Mede door het knollige veld, waardoor de bal elke keer onverwacht opstuitte.

De rust werd ingeluid met de brilstand, maar Eemdijk was er nog niet gerust op. Het is nu al wekenlang zo dat Eemdijk niet bepaald sterk uit de kleedkamers komt. Dit in tegenstelling tot vroegere tijden, waar Eemdijk de tweede helft vaak oppermachtig speelde.

De tweede helft had Eemdijk 4 de overhand. Dit bleek helaas niet uit de kansen en goals, maar wel uit balbezit. SDO kwam niet meer door de verdediging en wist het eerste kwartier niet te profiteren van de wind in de rug. De ballen werden te ver vooruit geschoten en passes verdwenen veelal over de achter- of zijlijn.

Dirk maakt het wel direct spannend en schoot de bal in de voeten van een van de aanvallers. Die kon oplopen en kreeg hiermee een grote scoringskans. Hij schoot de bal op doel, maar Dirk maakte zijn “schoonheidsfoutje” direct goed. Eemdijk werd wakker geschud en het was duidelijk dat SDO zich niet zomaar gewonnen ging geven.

Plots, vanuit een afgezwaaide bal uit een hoekschop, was daar het eerste afstandsschot van SDO op het doel van Dirk deze tweede helft. De bal werd van een meter of twintig geschoten. Aangezien de bal niet heel goed geraakt werd, rolde (stuiterde, red.) deze richting Dirk. Dirk wilde bal in zijn armen sluiten, maar door een polletje sloeg de bal plots af en verdween langs zijn armen over de doellijn. 0-1. Een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Tegen alle verwachtingen in leidde SDO de wedstrijd. Gelukkig voor de groenen was dit van korte duur. Vullis, de laatste tijd wat kortademig, wist zich even kwaad te maken en passeerde als een ware Lionel Messi vier verdedigers in het keepergebied van SDO. Japio stond aan zijn zijde, maar Vullis rondde de bal zelf af en plaatste de bal netjes langs de keeper over de doellijn. Plots stond het weer 1-1.

Een stand waar Eemdijk wat mee kon, maar helaas niets deed. Het was wederom SDO die vandaag zeer effectief was en zuinig om ging met zijn kansen. Eemdijk 4 rook bloed en ging net als in de eerste helft wat meer naar voren spelen. Marty, vandaag zeer sterk spelend op de rechtsbackpositie, mocht de bal weer het veld inbrengen ergens voorbij de middenlijn. De bal werd in een actie hierna ingeleverd, waardoor Eemdijk plots op de rechterkant veel ruimte open liet voor de aanvallers van SDO. Zo kreeg een van de aanvallers van SDO, die de eerste helft op Eemdijk’s linkerkant liep, een mooie steekbal op de rechterkant van Eemdijk. Hij kreeg alle ruimte, maar hoorde daarentegen wel Eemdijk verdedigers in zijn nek hijgen. Hij liep op tot het keepergebied van Eemdijk en schoot de bal door “de stokken” van Dirk. Wederom tegen alle verwachtingen in stond SDO voor. 1-2.

Het lukte Eemdijk niet meer een verschil te brengen in de wedstrijd, hoe zeer de groenen dit ook probeerden. Zelfs met Nevers in de spits, toen Vullis als een stervende zwaan naar de grond ging in de slotminuten, kon Eemdijk niet de gelijkmaker maken. Was het de conditie? Mist Eemdijk het geluk aan zijn zijde? Is de kwaliteit van het spel achteruit gegaan, of was het dan toch het geringe aantal wissels?

Op naar de volgende zware partij. Zaterdag tegen Loosdrecht, waar Eemdijk voor het eerst sinds jaren weer eens doelpuntloos (zowel voor als tegen) de kantine betrad.