Eemdijk 4 – Olympia ’25 2 (1-5)

eemdijk4
Olympia ’25 2. Een team die eigenlijk niet thuishoort in de vijfde klasse. Het team heeft enkele zeer goede spelers en weet tot nu toe nog alle wedstrijd te winnen. In Wasmeer 2 hebben zij een geduchte tegenstander, maar tot nu toe hebben ze nog geen wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Eemdijk 4 daarentegen maakt het Olympia bij de vorige ontmoeting ook erg moeilijk de tweede helft, en dit hield Olympia in zijn achterhoofd. Zaterdag kwam het team op bezoek op Sportpark De Vinken in Bunschoten.

De wedstrijd begon om 12:30 uur en het werd al gelijk duidelijk: Olympia is gevaarlijk. Nog voordat WB en Booka op de bank konden grappen dat Eemdijk 4 het al lang volhoudt zonder tegendoelpunt (in de uitwedstrijd stond Eemdijk 4 al na enkele minuten 2-0 achter, red.), brak een van de spelers door en plaatste de bal langs keeper Dirk over de doellijn. De beste jongen stond buitenspel, dus kwam Eemdijk met de schrik vrij.

De eerste paar minuten mocht Dirk zich al enkele malen strekken en kon de vroege achterstand verhoeden. Helaas was dit van korte duur, aangezien Olympia aan bleef dringen. Zo ging een van de spelers van de bezoekers op het middenveld langs enkele spelers van de groenen. Door vlieg- en kunstwerk passeerde hij sierlijk enkele spelers van Eemdijk en liep op richting het doel. Hij gaf de bal mee aan zijn medespeler en die maakte de actie af. Dirk werd gepasseerd en Olympia leidde de wedstrijd met 0-1.

De Eemdijkspelers hadden moeite met het snelle en behendige spel van Olympia en rende zich een slag in de rondte. Puk, spelend in de voorhoede, was er klaar mee en wenkte Japio dat hij moest komen om in te vallen. Japio, angstig voor zijn hamstring die hij drie weken daarvoor verrekte, was nog bezig met zijn warming-up. WB nam zijn plek in en mocht even een moment proeven van de positie in de voorhoede, naast Vullis. Dit was van korte duur, toen Japio voor bORt wisselde, MJ doorschoof naar het middenveld en Japio plaatsnam in de spits. WB schoof naar de linkshalfpositie.

Ondanks het feit dat de opstelling redelijk als vanouds was en iedereen op de positie speelde waar hij normaal ook staat, was het toch weer Olympia die scoorde. Door slap uitverdedigen bleef de bal in de zestien van Eemdijk. Hip wilde de bal terugleggen aan Dirk, zodat Dirk de bal weg kon schieten, maar de bal was te zacht. De aanvaller was scherp, onderschepte de bal voordat Dirk deze had, en plaatste de bal over de doellijn. 0-2.

Ondanks dat keeper Dirk al twee ballen achter zich zag verdwijnen, was het Dirk die momenteel de meest stabiele speler was van Eemdijk. Zonder zijn snelle reflexen stond Eemdijk 4 binnen de kortste keren met 0-5 achter, maar Dirk was in vorm.

Olympia kreeg deze eerste helft ook nog een extra cadeautje, in de vorm van een penalty. Een van de aanvallers brak door, en kwam ook in oog met Hip. Hij passeerde Hip, maar Hip gaf zich niet gewonnen. Hip ging het duel aan en de beste jongen ging makkelijk naar de grond. Penalty. De penalty werd erg matig ingeschoten en er zat geen vaart achter de bal. Dirk kon de bal oppakken en het spel kon verder.

De ruststand was 0-2, en dat was een stand waar Eemdijk best blij mee mocht zijn. De tweede helft kreeg Eemdijk meer kansen, maar ook deze waren op één hand te tellen. Deze dag was teleurstellend in zowel het spel van de groenen, als enkele beslissingen van de scheidsrechter.

Ondanks dat Eemdijk in de uitwedstrijd het tij wist te keren de tweede helft en sterker dan Olympia uit de kleedkamer kwam, was dit niet af te zien in deze thuiswedstrijd. Een thuiswedstrijd is meestal een voordeel voor de thuisspelende ploeg, maar het geluk was niet aan de zijde van Eemdijk. Wederom was er een klutsbal, waar Olympia als enige van profiteerde. Via de been van Nevers, die vandaag ook zijn dag niet had (was het de kater?), kwam de bal achter de verdediging van Eemdijk. Eén van de aanvallers van Olympia kon zo de bal over de doellijn plaatsen en tekende voor zijn team de 0-3 op het scorebord. Nevers was er klaar mee en liet zich gelijk wisselen door Puk.

Het was deze tweede helft niet zo dat Eemdijk 4 volledig kansloos was. Vullis kon via wat kapbewegingen vóór de achterlijn zijn directe tegenstander passeren en kapte vervolgens nog een verdediger uit. Hij trapte met een halve sliding hard richting het doel, maar de keeper tikte de bal knap van de lijn.

De 0-4 lonkte. Een van de aanvallers van Olympia wist door te dringen in de zestien van Eemdijk, en probeerde zich met wat kap- en draaibewegingen te ontdoen van de verdediging van Eemdijk. De beste jongen verloor de bal, en WB schoot de bal weg. De aanvaller liet zich vallen over de benen van MJ en de scheidsrechter kende weer een penalty toe. Eemdijk 4 was het hier natuurlijk niet mee eens, maar MJ verklaarde achteraf dat de speler toch over zijn been viel. Ook al was het heel sierlijk, als een stervende zwaan. Olympia benutte de penalty en leidde de wedstrijd met 0-4.

Alsof Eemdijk niet genoeg leed, plaatste Olympia de kers op de taart. WB had van plaats geruild met Mouse, en speelde nu linksback. Hij kreeg de bal ingespeeld door Dirk. Hij zag Wortel vrij staan op de linkshalfpositie en speelde hem in. De bal was te zacht en werd onderschept door een tegenspeler. De bal ging van speler naar speler en kwam uit ter hoogte van de vijfmeterlijn. Puk werd op het verkeerde been gezet, en zette een sliding in naar buiten, waardoor de speler naar binnen kon trekken. WB kon de speler ook niet stoppen en zag de bal over de doellijn verdwijnen. 0-5.

Eemdijk kreeg een heuse afslachting. De laatste keer dat Eemdijk 4 met vijf of meer goals tegen verloor, was tegen VOP 3 (eindstand 5-7). Het was dan ook de laatste wedstrijd van het seizoen (onder de noemer Eemdijk 6). Er was niets meer te winnen en te verliezen, en Eemdijk hanteerde een heuse “fantasieopstelling”, welke mede mogelijk werd gemaakt door lootjes uit de hoge hoed.

Gelukkig kreeg Eemdijk uiteindelijk nog een eretreffer, al was het na een handsbal van Japio, hierna ook wel “Jaap-Hands” genoemd. Hij kreeg de bal mee, en plaatste de bal langs de keeper. 1-5. Dit was ook gelijk de einduitslag van een teleurstellende wedstrijd. Een wedstrijd waar heel duidelijk was dat Eemdijk wedstrijdritme miste.

De keeper, die Japio achteraf vertelde dat hij beter een andere sport kon beoefenen (basketbal), had Eemdijk 4 in een betere vorm verwacht, na de zware wedstrijd op het sportpark van Olympia. Helaas was Olympia hier de bovenliggende partij en droop Eemdijk van het veld. Gelukkig smaakte het biertje achter niet anders, dus dat was nog een pleister op de wond van de groenen. Snel vergeten deze wedstrijd…