Eemdijk 4 – Altius 3 (3-2)

eemdijk4
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Eemdijk 4 en Altius 3 op het programma. Dit seizoen heeft Eemdijk 4 teleurstellende resultaten behaald. De ene persoon wijdt dit aan de pech die de groenen nu ervaren, de andere persoon geeft aan dat de competitie gewoonweg betere teams kent in vergelijking met de jaren hiervoor. Maar om überhaupt mee te kunnen draaien met de top, moet je elke wedstrijd kunnen winnen. En dat was Eemdijk 4 van plan deze zaterdag. De gretigheid spatte er in de kleedkamer al vanaf.

Nog voordat de wedstrijd begon, was het Japio die als eerste groene de kleedkamer betrad. Ook liep hij als eerste de kleedkamer weer uit, richting het veld. Dit is iets wat wij als Diekers nog nooit hebben gezien. Ook gaven Dirk en Hip al aan dat ze er alles aan gingen doen om een verliespartij te voorkomen. Iets wat in mijn ogen elke week de instelling moet zijn, maar dat terzijde.

Rond 12:30 uur ving de wedstrijd aan op Veld 2, het veld met normaal gras op sportpark De Vinken in Bunschoten. Iets wat Eemdijk 4 prefereert boven het “asfalt-met-haar” (lees: kunstgras). Op kunstgras heeft Eemdijk 4 (bijna) alle wedstrijden nog verloren, dus dit was al een goed begin van de middag.

De wedstrijd was begonnen, onder leiding van scheidsrechter Vermeer. Vanaf het begin was al duidelijk dat Eemdijk deze wedstrijd niet zomaar gewonnen had. Er moest voor geknokt worden, maar dat was geen punt bij de groenen. Maar nog voordat we überhaupt aan het verloop van de wedstrijd konden denken, onderschepte Vullis de bal al van de keeper. De beste keeper wilde de bal in de voeten spelen van zijn verdediger, maar Vullis was scherp en minstens zo gretig. Hij onderschepte de bal en schoot zonder enige aarzeling met zijn buitenkantje-rechts in de rechterhoek (links voor de keeper). De keeper dook nog, maar kon zijn fout niet meer herstellen. Eemdijk 4 leidde binnen enkele minuten al de wedstrijd. 1-0.

Een tijdje bleef de 1-0 op het scorebord staan, en kwam Altius redelijk dicht bij de gelijkmaker. Maar door uitstekend werk van de verdediging van Eemdijk, met in het midden Booka en Mup, en links WB en rechts H.W.D., stond de verdediging als een huis. Soms kwam Altius dicht bij een kans, maar werd de aanval in de kiem gesmoord, waardoor Dirk nergens echt zijn lichaam hoefde te “strekken”.

Het was Eemdijk 4 die wederom als eerste het net vond. Hoewel MJ op de linkshalf positie speelde, moest hij vaak mee teruglopen, aangezien zijn directe tegenstander veel via hun rechterkant opliep. Dit resulteerde vaak in een onderonsje tussen MJ en WB. Daarentegen ondersteunde MJ vaak de voorhoede en kreeg zo van Vullis een pass terug, toen Vullis zich vast had gelopen in de zestien. MJ legde de bal klaar voor zijn linkerbeen en knalde van buiten het keepergebied van de bezoekers richting het doel. De keeper stond iets voor zijn doel, zag de bal op zich af komen, sprong nog, maar leek niet van de grond af te komen. De bal ging over de beste jongen en verdween onder de lat. Een prachtige goal! 2-0.

Een iets veiligere marge. Maar Eemdijk 4 weet uit ervaring dat de 2-0 nog makkelijk te overbruggen is. Zo kreeg in de slotminuten van deze eerste helft Altius 3 ook een grote kans. Via de linkerkant werd de bal voorgegeven. MJ waarschuwde WB nog voor de rechtsbuiten, die al bij de tweede paal was gaan staan. WB zag vervolgens de bal over zich heen vliegen. Op het moment dat hij zich omdraaide, kopte de aanvaller de bal weer knap terug, over WB en Dirk. Deze verdween onder de lat, over de doellijn. Mup probeerde de bal nog van de lijn te schieten middels een karatetrap, maar het kwaad was geschied. 2-1.

Noemenswaardig was de fameuze buiksliding van Booka tijdens een duel, waardoor hij met zijn gezicht over het met zand bezaaide gras schuurde. Hij was nog smeriger dan zijn medeverdediger Mup, die op zijn beurt normaliter aandelen heeft in Witte Reus.

De 2-1 was gelijk de ruststand op deze koude middag. In de kleedkamer warmden de teams zich weer op, om vervolgens de tweede helft weer te knokken voor die drie punten.

WB maakte plaats voor Mouse op linksback. Hip nam plaats op de rechtshalf positie voor D.J. Minitank bORt bleef op het middenveld de stofzuiger hanteren, wat hij overigens uitstekend deed. Waar de bal was, was bORt ook. Wortel stond op het middenveld voor de controle tussen de voor- en achterhoede.

De wedstrijd was nog niet zo lang aan de gang de tweede helft, toen daar de tweede goal voor de bezoekers een feit was. De linksbuiten van Altius (je weet wel, diegene met dat oude, vale shirtje) was een speler die positioneel vaak precies goed stond, waaronder ook bij deze actie. Een ‘crosspass’ vanaf het middenveld over de verdediging van Eemdijk 4 zorgde ervoor dat de beste jongen weg was bij zijn verdediger, H.W.D. Zo kon hij ongestoord oplopen tot in het keepergebied, oog in oog met Dirk. Mup kwam nog aangestormd, maar was te laat. De jongen schoot de bal langs Dirk en zo was de stand plots gelijk… 2-2.

Om niet overlopen te worden moest Eemdijk er een tandje bij doen. Een stapje harder lopen, en zelf het heft in handen nemen. Er moest een antwoord komen op deze gelijkmaker. Ondertussen stonden de twee “Jinxen” (Mouse en Puk) van Eemdijk tussen de lijnen, dus men zag de bui al hangen. Tja, je moet toch ergens een zondebok van maken. Maar de volgende actie kwam als een verrassing uit de hoge hoed. Hip kreeg de bal ingespeeld van bORt en kon zo oplopen via de linkerkant. Hij wist de verdediger van Altius eruit te lopen en wilde voorgeven. Vanaf de bank werd geschreeuwd dat hij door moest trekken tot aan de achterlijn. Hip versnelde de actie en kroop voor de verdediger langs, tot aan de achterlijn. Hij legde de bal terug, op randje ‘vijf’. Puk stond daar goed opgesteld en kon voor zijn man komen. Hij gooide zijn been op en tikte de bal netjes langs de paal, over de doellijn. Een mooie vooractie van Hip en knap afgemaakt door Puk. Eemdijk nam wederom de leiding. 3-2.

Altius ging steeds meer druk zetten, waardoor Eemdijk voorin meer ruimte kreeg. Helaas werd het achterin ook steeds gevaarlijker, waardoor Eemdijk 4 enkele momenten met de schrik vrij kwam. Wortel zakte terug om deze voorsprong te behouden. Overal waar tijd te winnen was, probeerde Eemdijk tijd te winnen. Maar de gelijkmaker klopte op de deur. Eemdijk deed net of hij niet thuis was en ging verder met knokken. Nevers, die was ingevallen voor H.W.D., gaf na een sprintje de moed al op en voelde een hoestbui op komen. H.W.D. betrad dus weer het veld, waar Nevers de longen uit zijn lijf hoestte langs de lijn. Hip, totaal uitgeput, nam plaats op de bank en D.J. nam zijn plek in. Ook Mouse moest het ontgelden en stond zijn plek af aan WB, met nog enkele minuten op de klok te spelen. Deze slotminuten waren spannend, waar Altius alles op alles zette om nog die gelijkmaker te maken.

Het vertrouwen groeide bij Eemdijk 4 en het was overduidelijk dat niemand deze drie punten meer uit handen wilde geven. Er werd gevochten als leeuwen en iedereen gaf alles wat er ook maar te geven viel. Vullis kreeg daardoor voorin ook meer ruimte en wist de bal nipt over de kruising te schieten. Ook wist hij meerdere assists te geven op MJ, maar had MJ moeite de bal (voor de tweede keer) tussen de palen te plaatsen.

Toen de scheidsrechter affloot, stoven enkele spelers van Altius teleurgesteld naar de kleedkamers, terwijl de rest Eemdijk 4 feliciteerde met de (zwaarbevochten) overwinning.

De drie punten zijn eindelijk weer binnen en kunnen niet meer afgenomen worden.

Na de wedstrijd mocht Mouse van Sint Dirk nog een leuk cadeautje ontvangen: een kraampakket.

20141129_143115

 

Geef een reactie