Zuidvogels 6 – Eemdijk 4 (4-3)

eemdijk4
Gelukkig was de temperatuur goed‚Ķ Tja, je moet wat als moeite hebt positief te blijven over het spel van Eemdijk 4. Voor de zoveelste keer liet het team punten liggen. Deze keer niet tegen een team uit de bovenste regionen van deze competitie, maar tegen een team uit de middenmoot. De laatste zoveel jaar heeft Eemdijk 4 weinig moeite tegen teams van dit kaliber, maar dit jaar ontbreekt het aan die ‚Äúwinnaarsspirit‚ÄĚ. Zo ook bij en tegen de ‚ÄúTaatjes‚ÄĚ van Zuidvogels deze week.

Om 15:00 uur begon de wedstrijd. Deze week mocht de groene formatie weer aantreden op echt gras, dus het gevoel van de overwinning lonkte weer. Net als de week ervoor, toen Eemdijk 4 met 9-0 won van Muiderberg. In die wedstrijd maakte Eemdijk 4 superspits Japio maar liefst vijf doelpunten.

Deze week tegen Zuidvogels 6 was Japio afwezig, aangezien de 39 graden koorts de beste jongen in bed hield. Dat betekende dat Puk naast Vullis in de spits mocht beginnen. Hip en Booka startte in de achterhoede. Net als de week ervoor startte Mup op linksback, met WB voor hem. Op het middenveld stonden Wortel en MJ, op rechts begon D.J. met achter hem Rikea. Zo startte Eemdijk 4 op sportpark De Wolfskamer om 15:00 uur, onder leiding van een van de spelers c.q. toeschouwers van Zuidvogels.

Eemdijk 4 begon goed. Niet altijd even scherp, maar wel effectief. Binnen tien minuten kwam de groene formatie op voorsprong. Wortel kreeg de bal ingespeeld en zag WB op de linkerkant oplopen. WB stond (na enkele kleine foutjes in het begin van de wedstrijd) op scherp en kreeg de bal ingespeeld van Wortel. Hij twijfelde geen moment en plaatste de bal met de binnenkant van zijn stijve linkerbeen in de hoek. Maar doordat de bal halverwege door een van de verdedigers van richting werd veranderd, greep de keeper helemaal mis. De bal belandde in de linkerhoek (rechts voor de keeper) en zo werd de score geopend. 0-1.

Er verstreken nog geen vijf minuten voordat Eemdijk 4 op randje zestien een vrije bal mee kreeg. Net als alle andere vrije ballen werd ook deze genomen door Hip. Hip nam plaats achter de bal en plaatste de bal hard langs de muur in de kruising. De keeper was kansloos en zag de bal door een prachtige harde knal achter zich verdwijnen in het net. Eemdijk 4 leidde vroeg in de wedstrijd al met 0-2. De scheidsrechter applaudisseerde.

Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met de scherpte van de groenen. Helemaal toen nummer 3 het veld inkwam. De beste jongen, ook wel ‘Scholes’ genoemd vanwege zijn uiterlijke kenmerken (lees: rossig haar en sikje), wilde duidelijk zijn nasmaak van een week ervoor wegpoetsen. Met zijn eigen team was hij afgedroogd tegen Spakenburg 2 maar in de vijfde klasse kon hij zich uitleven.

De groene kansen bleven uit en het was Zuidvogels 6 die aan de hand van ‘Scholes’ de overhand kreeg tussen de lijnen. Zo kwam halverwege de wedstrijd de eerste goal van de mannen uit Huizen. Mouse verloor de bal op eigen zestien en probeerde een schot te verijdelen, maar de speler van Zuidvogels zag zijn kans schoon en plaatste de bal langs Hip in de hoek, waar keeper Dirk kansloos toekeek. Volgens Dirk lag het aan Hip die voor zijn neus stond, maar het feit bleef dat het 1-2 was.

Zo stonden beide heren ook aan de basis van de tweede tegengoal, de gelijkmaker. Een van de aanvallers kwam oog in oog met Hip. Hij probeerde een baan om Hip heen te maken, maar Hip bleef bij hem in de buurt. Er werd geschreeuwd dat de aanvaller maar met zijn links moest schieten. Dat liet Hip toe, aangezien dit blijkbaar zijn zogenoemde ‚Äúchocoladebeen‚ÄĚ was. Aangezien Hip op zijn hoede was voor de kapbeweging, kon de beste jongen alleen maar schieten. De bal rolde langzaam richting het doel en Dirk stond klaar om de bal op te vangen. Hij wilde de bal opvangen, maar stuiterde over zijn handen over de doellijn‚Ķ 2-2.

Dit was gelijk de ruststand. De ene helft bezocht de kleedkamer, waar de opstelling voor de tweede helft werd besproken, en de andere helft bleef op de velden aangezien het prachtig weer was. En dat op 1 november.

De tweede helft moest er drastisch wat veranderen aan het spel van de groenen. Hij-die-niet-genoemd-wilde-worden-omdat-hij-anders-op-zijn-falie-krijgt vond dat hij versterking moest brengen in de voorhoede. Puk stond zijn plek af in de voorhoede en de opstelling veranderde op vele plaatsen. De allereerste kans van deze wedstrijd was voor de groenen, toen Vullis de bal onderschepte van de keeper. Hij wilde de bal gelijk langs de beste jongen plaatsen, maar de bal miste scherpte, waardoor de keeper de bal van richting veranderde. Dit resulteerde in een om zeep geholpen kans, en was het weer aan Zuidvogels om de aanval op te zetten.

Er leek weer iets schot in de zaak te zitten, maar het spel van de groenen was nog steeds niet vlekkeloos. Zo kwam de thuis ploeg al snel weer op voorsprong. 3-2. Waar zij nog geen halfuur hiervoor met 0-2 achter stonden, zo stond de thuisploeg binnen een mum van tijd op voorsprong. Hoewel de spits die de bal aangespeeld kreeg minstens twee meter buitenspel stond, en de grensrechter aan de kant van Eemdijk die op de lijn stond zijn vlag omhoog stak, vond de scheidsrechter dat hij de situatie vanaf de middenstip goed overzag en kende een doelpunt toe. Zonder aarzeling en zonder overleg met zijn assistent, en overigens ook zonder een duidelijk beeld van de wedstrijd, ging de bal op de middenstip. Blijkbaar is dit heel normaal om de drie punten op de Wolfskamer te houden, aangezien op het veld ernaast precies hetzelfde gebeurde…

En alsof dat nog niet genoeg was, tikten de beste jongens ook nog eens snel de 4-2 binnen. Dankzij de nummer 3, die de bal diagonaal binnenschoot.

Eemdijk 4 kwam niet veel later nog terug in de wedstrijd, door mooi voetbal van Hij-die-niet-genoemd-wilde-worden-omdat-hij-anders-op-zijn-falie-krijgt en de rest van de voorhoede. D.J. plaatste de bal netjes in de voeten van Wortel en Wortel schoot de bal hard tegen het net, maar deze 4-3 luidde de zoveelste nederlaag in voor de groenen.

Zucht… Op naar de volgende wedstrijd en snel vergeten weer…

 

Geef een reactie