Eemdijk 4 – Wasmeer 2 (1-2)

eemdijk4
Zoals elke zaterdag en daarop volgende week is WB onze notulist en verslagen schrijver. Maar deze zaterdag was de deal: Hij offert zich op om bardienst te draaien (chapeau WB!) en ondergetekende (Mouse, red.) maakt het verslag. Dus hierbij een verslag van de wedstrijd vanuit een ander oogpunt, maar wel links georiënteerd.

Het was een heerlijke zaterdag middag op de Vinken en voor de verandering moesten we een half uur later voetballen. Iedereen was er om half 1, wat ons de gelegenheid gaf een fantastisch uitgebreide warming up te doen. Voordat we het wisten floot de scheids al op zijn fluitje en de wedstrijd ving aan.

Hip en Booka hadden zich de woensdag ervoor voorgenomen de 0 te houden. Zou ze dat lukken? Onze spitsen hadden afgesproken er weer 4 in te poffen. Zou ze dat lukken?

Het moet gezegd, de eerste helft ging het gelijk op. Wel was het duidelijk dat Wasmeer 2 zeer jonge en fitte spelers hadden. Er werd door de tegenstander tijdens de warming-up over ons team al gegrapt dat we oudere spelers waren, dus we ze wel zouden weg’tikken’. Jammer genoeg hebben we al moeite met ‘tikken’ over 3 meter, dus daar had de tegenstander geen gelijk in. Waar de tegenstander wel gelijk in had was dat we oud zijn, of worden, of ons in ieder geval voelen. Kortom, er waren vooraf al wat kleine pijntjes bij spelers als Wortel (pijn aan de aars), Vulllis (pijn aan de bierbuik) en een aantal liesklachtjes.

Nogmaals, toch ging het gelijk op de eerste helft. We kwamen zelfs voor door een goal, van de prima spelende Hip. Uit een versierde vrije trap van onze links half werd de bal hoog de pot in geschoten door Hip. Nou hadden we al een Nelom-metje een aantal dagen geleden gezien (voor degene die niet weten wat een Nelom-metje is, vraag maar aan ondergetekende), maar deze leek er ook ernstig op maar dan niet met de handen. Vullis ging nog wel het duel in, maar miste de bal. Waarna de bal stuiterde en over de keeper heen ging. 1-0. Prima goal!

Toch werden en waren de Hilversummers vaak erg gevaarlijk. Maar dit werd goed verijdeld door de goed spelende verdediging.

Kansen van onze kant waren er toch ook nog wel. Zo was er een buitenspel goal van Gerrit die geen buitenspel was. En kansen van Jaapio zullen er ook wel geweest zijn , maar daar kan ik me niks meer van herinneren. Het middenveld speelde onder leiding van Wortel en inval Bort Bulletcatcher goed.

We haalden de thee met 1-0 en er werden een aantal wissels doorgevoerd. Standaard wissel op rechtsback -> Richard. Linkshalf kwam Arjen erin (hij had zijn moeder nog gebeld, maar de kinderen sliepen nog ;)) en Wortel werd gewisseld voor Martijn.

Wasmeer kwam goed uit de startblokken de 2de helft. Eerst werd onze verdediging uitgespeeld en werd de 1-1 kansloos ingeschoten voor Dirk. Daarna kwam ook vrij snel de 1-2 uit een vrije trap. Darren probeerde met een uiterste krachtsinspanning de bal weg te tikken voor een aanvaller van Wasmeer. Maar de scheidsrechter zag er een overtreding in. Vrije trap. Dirk zette zijn muur briljant neer, Wouter Vedder maakte zich breed en de bal vloog er toch in. Nette goal van Wasmeer helaas.

Hierna hebben we geprobeerd voort te borduren op de eerste helft. We herpakten ons en slaagden erin kansen te creëren. Dit tot woede van enkele Wasmeer spelers. Soms waren de Hilversummers wat opgewonden standjes, die ons geweldig vlaggende coach Maarten (MOTM?) wel 100x vervloekt hebben. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ondergetekende soms ook dacht aan geen buitenspel. Maar what the heck, wij spelen thuis. Goed gevlagd Maarten!

De grootste kans was wel weer voor Jaapio en Martijn. Jaapio wist de keeper te omspelen vanuit een mooie voorzet maar stond niet goed voor het doel. Het lukte hem om de bal bij Martijn te krijgen die rand 5 meter verwoestend uithaalde. Maar er stond een man op de lijn. Helaas geen goal.

En bij 1-2 bleef het tegen deze titel kandidaat.

Uiteindelijk was de algemene stelling dat we vandaag ook wel weer een puntje hadden verdiend. We zullen daar in ieder geval nog 2 weken op moeten wachten, aangezien de competitie weer verder gaat de 25e. Dus 2 weken trainen aan onze lichamelijke gesteldheid. (helaas zag ik al afmeldingen op de Whats app)

p.s. voor onwaarheden in het verslag hou ik mij niet verantwoordelijk.

Gegroet, boyyyyyysssssssss!!!!!!

Mouse

 

Geef een reactie