Olympia ’25 2 – Eemdijk 4 (4-3)

eemdijk4
Bestaat er een groter verschil in de voetbalwereld? Waar Eemdijk 4 afgelopen zaterdag aan kwam slenteren op het sportpark van Olympia ’25, zo stond menig speler van de thuisploeg al op het veld te trainen. Waar de groenen half ziek van de bruiloft de dag ervoor het veld betraden, zo stond Olympia in warmloopshirtjes, tussen een handjevol pionnen zeer fanatiek te trainen. Eemdijk 4 kon alleen maar lachen en zag de bui al hangen. Maar… schijn kan bedriegen.

Een voor een begonnen de spelers van Eemdijk 4 zich warm te lopen op het veld. De een wat fanatieker dan de ander, maar op ieders gezicht was de bruiloft af te lezen. Waar de een erg bleek oogde, had de ander niet de puf om een sprintje te trekken. Zo begon de wedstrijd tegen het tweede team van Olympia ’25 in Hilversum als een lachertje.

Om 15:00 uur blies de scheidsrechter op zijn fluitje en de wedstrijd was begonnen. De daggasten van de bruiloft van Eemdijk 4 sterspeler MJ zaten allemaal (op WB na, die hier blijkbaar een oor aangenaaid werd) op de bank hun kater “weg te zitten”. Booka, niet fit genoeg om als voorstopper te beginnen, hanteerde de vlag.

Hip leidde de achterhoede, met H.W.D. op de rechterkant en WB op de linkerkant. Dirk was ook weer terug op doel en had zich al “warm gesprongen”. De wedstrijd was begonnen.

Nog voordat Eemdijk 4 de eerste zweetdruppel van die middag weg kon vegen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Het team, bestaande uit zeer goede voetballers en enkele uitblinkers, wist op te lopen aan de linkerkant van Eemdijk 4 en schoot de bal voor het doel langs. Eemdijk’s Bulletcatcher wilde zijn lichaam er nog voor gooien, maar zag de bal voor hem langs schieten. De bal stuiterde op de grond, en de rechtsvoor van Olympia kon nipt zijn been tegen de bal zetten. Deze rolde tergend traag met een enorme effect richting de tweede paal en WB en Dirk zagen de bal via de paal over de doellijn rollen. 1-0.

Nog voordat de situatie gerelativeerd werd, viel daar het tweede doelpunt van deze middag. Een vrije bal op Dirk werd hard geschoten, maar Dirk stond op de goede plek. Hij hield de bal tegen, maar had moeite deze in eerste instantie te klemmen. De bal stuiterde op de schoen van een van de oplettende spitsen van Olympia en Dirk zag deze hard tegen het dak van het doel gaan. 2-0.

Het lachen was snel vergaan en Eemdijk 4 leek wakker te worden. De achterhoede werd gezet, en het vechten voor de bal werd een feit. Vanaf dat moment kreeg Olympia steeds meer moeite met de groene formatie. Deze eerste helft was misschien voor de thuisploeg, maar Eemdijk gaf zich niet zomaar gewonnen. Er werd gestreden voor elke bal en even leek het alsof er helemaal geen trouwerij heeft plaatsgevonden de dag ervoor. Ondanks de strijd voor de bal, lukte helaas niet alles. Japio had vandaag, ondanks zijn strijdlust, veel pech en zag veel acties om zeep geholpen worden. De frustratiegrens werd al snel bereikt.

Daarentegen stond Japio wel aan de basis van de allereerste goal van Eemdijk 4. Mouse, vandaag zeer sterk spelend en als een buffel voor elke bal ging, zowel in de voor- als de achterhoede, ging zo nu en dan verrassend genoeg zijn tegenstander voorbij, door ‘m op het verkeerde been te zetten. Zo lukte hem dat nu ook bij de hoekvlag aan de linkerkant. Hij gaf de bal hoog voor en Japio kon de bal in de zestien van Olympia controleren, nog voordat de keeper deze kon pakken. Japio draaide zijn rug in en wilde weglopen van de keeper, maar de beste jongen greep hem bij zijn schouders en trok hem omlaag. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty toekennen voor Eemdijk 4. Hip nam plaats achter de bal, en aangezien Hip nog nooit een penalty gemist heeft op belangrijke momenten, was de 2-1 eigenlijk al verzekerd. Voor de vorm plaatste hij de bal nog even in de hoek en zorgde ervoor dat Eemdijk 4 weer in de race zat. 2-1.

De rest van deze eerste helft werd door beide teams gestreden als buffels en door het strijden ontstonden er hier en daar wat kleine blessures. Zo gingen zowel Vullis als de keeper voor de bal, en knalde beide heren in duel tegen elkaar. Even de leek de keeper knock-out te gaan, maar het kwam allemaal goed. De pijntjes speelden op, maar het verlossende fluitje klonk al snel. Beide team zochten na 45 minuten voetballen te kleedkamer op.

De tweede helft begon na een kwartiertje en een hete bak koffie. Ondanks dat het in het begin redelijk gelijk op ging qua acties en kansen, was het na een tijdje toch Olympia die het eerst het net vond. Wortel was gewisseld wegens een rugblessure. Bort, normaliter ook op het middenveld spelend, stond ook langs de lijn met een hamstringblessure. Dat betekent dat Bulletcatcher en Marty het middenveld mochten bezetten. Dit ging goed tot halverwege de tweede helft. De organisatie was er bij de groenen even helemaal uit en zowel Bullet als Marty renden zich op het middenveld stuk. Eemdijk 4 probeerde zich te bepakken, maar kon het spel van Olympia even niet bijbenen. De nummer 10 van de thuisploeg, een zeer behendige speler met de bal, slalomde door enkele verdedigers heen, en ook laatste man Hip werd op het verkeerde been gezet. Zo kwam de beste jongen oog in oog met keeper Dirk, waardoor Dirk kansloos was. 1-3.

Eemdijk 4 zette een tandje bij, en streed voor wat het team waard was. Japio kwam langzamerhand uit zijn zogenoemde “pechzone”, en er werd veel vooruit verdedigd, waardoor de verdediging van Eemdijk weer meer lucht kreeg. Zo vonden de acties toch wel op het middenveld plaats en kreeg de groene voorhoede meer aansluiting op het middenveld, waar Wortel ondertussen alweer terug in het veld was gekomen, ondanks de rugpijn. Eemdijk zette steeds meer druk op de verdediging van Olympia, die zo nu en dan met elkaar in de knoop zaten. Japio liep via de achterlijn van de thuisploeg en passeerde een verdediger. Hij legde de bal terug op de zestien van Olympia, op Vullis, en Vullis knalde ondanks de vermoeidheid toch de bal tussen de palen. Eemdijk 4 was weer “back in the game”. 2-3.

De groenen kregen vleugels en de eerstvolgende actie klopte alweer op de deur. Mup, wist van achteruit over het middenveld op te lopen tot aan het randje van het keepergebied van Olympia en zag Japio vrij staan. Mup gaf de pass op Japio, die ‘m op zijn beurt weer aannam op de knie en genadeloos hard langs de keeper tegen het dak van het doel schoot. Plots was de stand gelijk… 3-3.

De slotminuten van deze enerverende wedstrijd naderden en Eemdijk 4 probeerde alles om deze stand te behouden of om zelfs die drie punten me naar huis te nemen, maar het was Olympia die het geluk aan zijn zijde had. Een steekpass door de verdediging van Eemdijk zorgde ervoor dat twee aanvallers konden oplopen tot keeper Dirk. Beide heren stonden, volgens menig groene verdediger en volgens de grensrechter van dienst, buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde het weg en kende een doelpunt toe. 4-3.

De scheidsrechter floot uitstekend tot dit ene cruciale moment toe, waardoor Eemdijk 4 deze zure gewaarwording moesten trotseren. Kon Eemdijk in de laatste minuut nog wat uitbrengen? Theoretisch was de strijd gestreden, maar Eemdijk gaf niet op. Zo kreeg Japio in de allerlaatste minuut nog een levensgrote kans. Via de rechterkant kreeg hij een prachtige steekpass en kwam hij oog in oog met de keeper. De keeper kwam als een heuse kamikazepiloot uit zijn doel gestormd. Japio gaf de bal een doodschop en raakte hier het gezicht van de keeper. De keeper, die hierna even plat op de grond moest liggen, redde zijn team van een zogenoemde vernedering tegen een bierteam na een zware bruiloftsavond/-nacht.

Olympia ’25 2 pakte deze wedstrijd wederom drie punten, maar mag een revanche verwachten op sportpark De Vinken.

Geef een reactie