Potjekak WK 2014 Voetbalpool Uitslag

wk2014
Een maand lang voetbal op TV. Een maand lang¬†dagelijks echte TV voor mannen! Voetbal, voetbal, voetbal. ’s Ochtends word je wakker met de gedachte “wie gaat er vandaag winnen?”. Het WK was namelijk retespannend en niets stond vast. Vele verrassingen weer gezien de afgelopen vierenhalve week. Spanje eruit, Algerije door, Costa Rica poulewinnaar, zwaar teleurstellend Brazili√ę, 7-1 overwinning van Duitsland, en nog v√©√©l meer. Een prachtig WK, aangezien geen enkele uitslag echt vaststond. Van het begin tot het eind was het spannend, mede door de¬†fantastische prestaties van het Nederlands elftal. Maar ook buiten de stadions was de spanning om te snijden.¬†Veel webpagina’s waagden zich aan een voetbalpool, waar heel Nederland aan mee kon doen. Wat is de kans dat je dan wint? Potjekak pakte het wat kleiner aan, maar nog steeds met een leuke prijzenpot. Zo was¬†de “Pooltjekak” van het begin tot het einde spannend, hoewel er uiteindelijk maar √©√©n echte winnaar is. Als je dacht dat voetbal een heuse mannensport is, en dat alleen de mannen verstand¬†hebben van deze balsport, kom je bedrogen uit bij menig voetbalpool. Zo ook bij de pool van Potjekak.

In een pool met 34 deelnemers, waarvan maar twee vrouwen, was het toch het vrouwelijke geslacht die de boventoon voerde. En laat het nou ook net een zogenoemde “mistery guest” geweest zijn. Spannend!

De nummer 3 van deze pool is¬†Dirkie. Dirkie, die eigenlijk een klein beetje lachende derde is geworden, pakt net als twee jaar geleden de derde plek. Met evenveel punten als de nummer twee van de pool (188, red.), maar uiteindelijk met minder goed-voorspelde uitslagen, pakt Dirkie toch weer ‚ā¨ 34,00 mee. Op verzoek van Dirkie doneren wij deze ‚ā¨ 34,00 aan Stichting Opkikker. Stichting Opkikker bezorgt gezinnen met een langdurig ziek kind een opkikkerdag. Fantastisch initiatief! Iets waar wij als Potjekak met liefde aan doneren!

3eDirkie

De tweede plek is behaald door Richard. E√©n van de drie Richards in deze voetbalpool, maar met beduidend meer punten dan zijn naamgenoten. Richard pakt hiermee een prachtig bedrag van ‚ā¨ 102,00, welke waarschijnlijk volledig opgaat aan de luiers en kotsdoekjes in de loop van dit jaar. Richard laat hiermee 32 andere personen achter zich en was de op-√©√©n-na beste gokker van deze Potjekak WK 2014 voetbalpool. Hij wist deze ochtend nog een prachtige ‘selfie’ te maken en is met dit niet-lullige bedrag apetrots op zijn prestatie!

2eRichard

Als je dacht dat alleen mannen goed konden gokken en voorspellen, en dan vooral met voetbalwedstrijden, kom je bedrogen uit. Lianel Missie, ook wel bekend als de “mistery guest” in de WK voetbalpool, is zowaar een vrouw. Een vrouw met veel¬†kennis van voetbal en gevoel voor ’t gokken en voorspellen op deze matches. Ondanks het feit dat ze Argentini√ę als wereldkampioen had (oehf, daar zat ze er n√©t naast), bleef ze wel met stip bovenaan staan. Zo laat ze 32 mannen en √©√©n vrouw achter zich en pakt ze de hoofdprijs in de Pooltjekak. Potjekak feliciteert Lianne (“Aahhhhh, daarom dus Lianel Missie!”) met haar hoofdprijs, een bedrag van ‚ā¨ 204,00!!!

1eLianelMissie

Hier nog enkele feiten op een rijtje:

– Goals Nederland: 12;
– Goals totaal: 171;
– Gele kaarten: 187;
– Kampioen: Duitsland;
– Teams naar de achtste finale: Brazili√ę, Mexico, Nederland, Chili, Colombia, Griekenland, Costa Rica, Uruguay, Frankrijk, Zwitserland, Argentini√ę, Nigeria, Duitsland, VS, Belgi√ę en Algerije;
– Teams naar de kwartfinale: Brazili√ę, Colombia, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Costa Rica, Argentini√ę en Belgi√ę;
– Teams naar de halve finale: Brazili√ę, Duitsland, Nederland en Argentini√ę;
– Teams naar de finale: Duitsland en Argentini√ę.

Geef een reactie