WK 2014 na Speelronde 3

wk2014
De derde speelronde zit er op. Vanavond even een rustavondje, dus geen WK, en vanaf dit weekend weer knallen met de Achtste Finale. Maar hoe verging het de teams nou deze laatste pouleronde? Wie isĀ door naar de volgende ronde? Was de spanning te snijden, of was het zo klaar als een klontje? Hier een kleine, korte samenvatting.

23 juni 2014
De derde speelronde werd geopend door de fantastische match tussen Nederland en Chili. Niet fantastisch qua voetbal, maar wel qua goals en einduitslag. De eerste helft was zelfs saai, en Chili kwam nergens doorheen. De pot bij Nederland zat dicht. De tweede helft werd een tactische wissel gedaan. Leroy Fer en Memphis Depay betraden het veld en wisten beiden te scoren. Fer middels een prachtige kopbal, en Depay na een flinke loopactie van Robben, die de bal langs het doel voorgaf aan zijn medespeler. 2-0. Nederland is verrassend genoeg de nummer 1 in de poule, met Chili op de tweede plek. AustraliĆ« werd op hetzelfde geklopt door Spanje met 0-3, aangezien de ‘Socceroos’ er geen zin meer in hadden.
Diezelfde avond speelde Braziliƫ eindelijk een goede wedstrijd tegen Kameroen. Braziliƫ was de sterkste en versloeg Kameroen met 1-4. Een klein hoofdrolletje voor Neymar, die zijn zoveelste treffer maakte. Zelfs Fredschjsjdjss kon niet op van geluk, toen hij zijn eerste tussen de palen drukte. Braziliƫ is eerste in de poule, met Mexico als opvolger. Mexico versloeg Kroatiƫ zonder al teveel tegenstand met 1-3.

24 juni 2014
ItaliĆ« werd verslagen door Uruguay. Niemand herinnert zich het doelpunt, aangezien de Uruguayaanse spits Suarez de show stal door zijn “tanden in de wedstrijd te zetten”. SuarezĀ is uitgeschakeld voor negen wedstrijden en mag vier maanden niet op de graszoden staan. Uruguay won daarentegen wel met 0-1 en werd tweede in de poule. De nummer 1 was Costa Rica die verrassend genoeg van Uruguay en ItaliĆ« won, en deze avond een gelijkspel (0-0) pakte tegen de Engelsen.
Later op de avond was Colombia oppermachtig door Japan van de kaart te vegen met 1-4. Colombia is de terechte winnaar van de poule. De grootste verrassing kwam in de wedstrijd tussen Griekenland en Ivoorkust. Tot de laatste minuut was de stand gelijk, 1-1, maar de bekendste Griek op het veld, Samaras, trapte per ongeluk tegen het been van een speler van Ivoorkust, waardoor hij naar de grond ging. Een behoorlijke kneuzenactie, waardoor hij wel de held werd van de Grieken. Griekenland kreeg een penalty en Samaras schoot zijn land naar de Achtste Finale. 2-1.

25 juni 2014
Vandaag hebben we eindelijk de Lionel Messi gezien bij ArgentiniĆ« die we willen zien. De superspits van Barcelona scoorde tot tweemaal toe en ArgentiniĆ« won de match van Nigeria met 2-3. De wedstrijd begon al gelijk spectaculair, aangezien het binnen vier minuten al 1-1 stond. ArgentiniĆ« ging als eerste door, en Nigeria, ondanks het verlies, als tweede. Eindstand 2-3.Ā De wedstrijd tussen BosniĆ« en Iran op datzelfde moment eindigde in een 3-1 winst voor BosniĆ«. Hierdoor greep BosniĆ« net naast de boot voor een plek in de volgende ronde.
Later op de avond verzekerde Zwitserland zich van een plek in de Achtste Finale door een 0-3 overwinning op Honduras. Een hoofdrol voor Shaqiri, die een hattrick maakte voor zijn land. De wedstrijd tussen Ecuador en Frankrijk eindigde in een saaie 0-0, aangezien de Fransen een zogenoemd B-elftal hadden opgesteld. Door dit gelijkspel bleven de Fransen de nummer 1 van de poule.

26 juni 2014
In deze poule bleef het nog lang spannend. Uiteraard was het al duidelijk dat de Duitsers door waren, maar de VS, Portugal en Ghana konden alledrie nog door. De VS had de beste papieren, maar werd verslagen door onze Oosterburen met 0-1, na een fantastisch doelpunt van Mueller. Diagonaal in de verre hoek. Hard! Door het slechte doelsaldo van Portugal moesten Cristiano Ronaldo en zijn vriendjes veel goals maken om de volgende ronde te kunnen halen. Helaas had “CR7” het vandaag niet enĀ benutte helaas niet al zijn kansen. Portugal won met 2-1 van Ghana, maar verraste vriend en vijand door de volgende ronde niet te halen. Nummer 1 Duitsland, nummer 2 de VS.
Onze zuiderburen mochten later op de avond aantreden tegen Zuid-Korea. De Belgen stonden met een B-elftal, zo beweerden zij zelf, en wisten toch hun derde wedstrijd ondanks saai voetbal te winnen. 0-1. Op dezelfde tijd verraste Algerije vriend en vijand door gelijk te spelen tegen Rusland, 1-1, en zichzelf te verzekeren van een plek in de volgende ronde. Voor het eerst in de geschiedenis.

Een erg leuk WK door de vele verrassingen.

Geef een reactie