WK 2014 na Speelronde 2

wk2014
Afgelopen nacht werd de laatste wedstrijd van speelronde 2 gespeeld. Wederom een ronde met verrassende uitslagen en leuke en mooie wendingen in de voetballerij. We blikken (zeer) kort terug naar de afgelopen speelronde.

 

17 juni 2014
Braziliƫ opende deze tweede speelronde met een ietwat saaie wedstrijd. Mexico leek zelfs beter, maar kon helaas de drie punten niet pakken. Daarentegen wist het land wel Braziliƫ te weerhouden van drie belangrijke punten. 1-1.

18 juni 2014
De nachtwedstrijd was tussen Rusland en Zuid-Korea. Weinig over te melden. 1-1
Begin van de avond was natuurlijk de klapper tussen Australiƫ en Nederland. De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, maar was des te spannender. Arjen Robben opende de score met een fantastische loopactie vanaf het middenveld. Diagonaal schoot hij de bal in de verre hoek. Australiƫ kwam heel snel weer op gelijke hoogte door een fantastische volley van Cahill en kwam zelfs op voorsprong na een (onterechte?) penalty. Van Persie schoot vervolgens van dichtbij, na een steekpass door de verdediging van Depay, hard in het dak van het doel, waardoor Nederland weer gelijk kwam. Depay maakte het af en tikte Nederland naar de 2-3!
Spanje wist ook deze tweede match te verliezen van een te sterke Chili. Chili en Nederland zijn verzekerd van een plek in de achtste finale. Spanje mag naar huis. 0-2 voor Chili.

19 juni 2014
In de nachtwedstrijd weet Kroatiƫ overtuigend te winnen van Kameroen met 0-4. Braziliƫ heeft er weer een geduchte concurrent bij.
Colombia wint met 2-1 van Ivoorkust, en alle aandacht ging uit naar de avondknaller tussen Uruguay en Engeland.
Engeland streed voor wat het waard was, maar het was Suarez die zijn land de drie punten schonk, door twee prachtige goals. Rooney wist zijn eerste goal op een WK te maken, maar het was tevergeefsā€¦

20 juni 2014
Japan en Griekenland opende de dag met een saaie 0-0.
Italiƫ zag hoe zijn elftal verloor van het zeer verrassende Costa Rica met 0-1. Costa Rica is verzekerd van een plek in de achtste finale.
Voor Frankrijk was het prijsschieten tegen Zwitserland. Les Blues wisten vijf keer het net te vinden, maar kregen er in de slotfase ook nog twee om de oren. De zogenoemde eretreffers. Toen de Nederlandse arbiter affloot, wist Benzema nog het net te vinden, maar toen was het kwaad al geschied. 2-5.

21 juni 2014
Honduras wist nog lang stand te houden tegen Ecuador, maar mocht zich toen gewonnen geven. 1-2 voor Ecuador.
Argentiniƫ speelde zeer zwak tegen het stugge Iran. Ghana kreeg enkele leuke kansen, maar het was Lionel Messi die in de 93e minuut zijn team op voorsprong zetten. Eindstand 1-0 voor de Argentijnen.
Ghana wist later op de avond vriend en vijand te verrassen door tot laat in de wedstrijd op voorsprong te blijven. Helaas wist Duitsland op zijn Duits de gelijkmaker te maken in de slotfase en werd de eindstand 2-2.

22 juni 2014
Waar menig mens dacht dat Bosniƫ de drie punten ging pakken tegen de Nigerianen, was het Nigeria die de eindstand op 1-0 bracht.
BelgiĆ« deed het op zā€™n Duits tegen Rusland en scoorde in de laatste minuten de 1-0. BelgiĆ« waande zich een kwampioen en is verzekerd van een plek in de achtste finale.
Zuid-Korea mocht knallen tegen Algerije. Wat een saaie wedstrijd moest zijn, werd een zeer aangename match om te kijkenā€¦ heb ik gehoord. Vond het zelf een beter idee om een film te kijken, maar Algerije verraste de Koreanen met 2-4.

23 juni 2014
Portugal tegen de Verenigde Staten. Tot diep in de blessuretijd kon het geluk niet op voor de Amerikanen, maar was het Varela die in de 95e minuut de gelijkmaker op het scorebord tikte. 2-2.
De leukste match (ben je nou Hollander of niet?!) was natuurlijk degene tussen het Nederlands Elftal en Chili. Kuyt had zijn rentree in het oranje shirt en deed het erg goed als linksback. De eerste helft was saai en gebeurde er erg weinig aan beide kanten. De tweede helft kwam Nederland een beetje los toen zowel Leroy Fer als Memphis Depay de ā€œstoute schoenenā€ aantrokken. Dit resulteerde al snel in een fantastische goal voor Fer, na een goede voorzet van Janmaat. Fer kopte de bal hard in en de keeper was kansloos. Niet veel later trok Robben wederom een sprintje, zoals alleen hij dat kan. Hij zag in de ooghoek Memphis Depay lopen en gaf deze prachtig voor. Depay tikte de bal over de lijn en Nederland won met 2-0.
Spanje mocht dezelfde avond nog eenmaal aantreden tegen de Socceroos en tikte het land ‘Down Under’ van de kaart. 3-0.

Geef een reactie