Voorbeschouwing Nieuwland 4 – Eemdijk 6 ( 03-05-2014)

eemdijk6
Het was ons allereerste puntenverlies. James noodgedwongen/ geofferd op doel, aangezien onze goalie voor de zoveelste keer met recht afwezig was en alle overige reservekeepers te vaak moesten keepen. James heeft bewezen dat hij 100 keer beter niet kan keepen. Nieuwland hield van de cadeautjes en wij kregen er niet meer dan 3 in. Een gelijkspel, en het eerste onnodige puntenverlies was een feit. Het gros was boos en teleurgesteld, maar Japio… die was woest. Ik schat dat hij zaterdag een aantal appeltjes wil schillen met Nieuwland 4.

Zoals we met elke tegenslag en frustratie cynisch en humoristisch omgaan, zo kreeg Japio even later een Sinterklaascadeau met bijhorend prachtig gedicht, al zeg ik het zelf. De gegeven roze voetbalsokken was een goed lachertje in de kleedkamer. Maar niet zo lang geleden, nu het mooie weer de trainingsbroek verbiedt, zagen we daar Japio lopen in de roze kousen. Had hij altijd al die roze kousen onder zijn trainingsbroek aan? Komt daardoor Japio altijd minimaal een half uur te laat op de training, zodat we niet zien dat hij ze aantrekt? Helaas bleef het bij die ene keer en zijn (volgens Japio) de sokken “verloren” gegaan toen zijn vrouw ze een keertje in de was vond.

Zaterdag gaan wij die appel schillen tegen de nummer een-na-laatst. Alhoewel we vaker punten verliezen tegen de laatste regionen, schat ik dat we zaterdag de sterren van de hemel gaan spelen. De druk is er vanaf! De kans dat wij kampioen worden dit seizoen is voor nu minimaal, dus ga er maar niet vanuit. Zaterdag is de clash tussen nummer 1 en 2, VVZA tegen SVP. Als er één daarvan wint, dan wordt die kampioen. Mits ze gelijk spelen, dan moeten wij nog én alles spelen én alles winnen. Dus ga daar maar niet vanuit en speel zaterdag een goede fijne wedstrijd zonder stress. Maar dit is geen vrijstelling dat je als een mietje mag spelen! Dus knallen! Voor Japio’s appels!

Aanvang is om 13:30 uur bij Eemdijk. Wedstrijd begint om 15:00 uur. Voorlopige opstelling is bekend via de Whatsapp.

Geef een reactie