Eemdijk 6 – VVZ ’49 6 (3-3)

eemdijk6
Met de verliespartij tegen VVZA 3 vorige week nog vers in het geheugen mocht Eemdijk 6 afgelopen zaterdag weer aantreden op eigen bodem. De mannen van VVZ ’49 6 kwamen op bezoek. Eemdijk 6 heeft de beste papieren en onderling de beste resultaten behaald, maar dat zegt helemaal niets. Zo wist Eemdijk 6 dit seizoen ook plots een verliespartij te incasseren tegen CJVV 8, hoewel op papier Eemdijk 6 de absolute winnaar moest zijn. Had Eemdijk 6 de kracht om VVZ ’49 6 te verslaan en zo nog steeds mee te dingen voor het kampioenschap?

In de kleedkamer merk je dat het resultaat van de week ervoor nog vers in het geheugen zit en dat het iedereen nog steeds dwars zit. In elke conversatie wordt het dure verlies aangehaald. Maar alle neuzen moeten even dezelfde kant op wijzen, aangezien het voetballeven gewoon doorgaat. Deze week komen de mannen van VVZ ’49 6 op bezoek. Al enkele jaren begeven deze mannen zich in de competitie bij Eemdijk 6, en al enkele jaren weet Eemdijk 6 de drie punten te pakken. Dit varkentje moest vandaag “gewoon” even gewassen worden.

De wedstrijd begon om 12:00 uur op sportpark De Vinken in Bunschoten. Eemdijk 6 begon goed. Vroeg druk zetten, kansen creëren en de pot dichtgooien achterin. Zo was de wedstrijd nog geen tien minuten oud toen Eemdijk 6 een hoekschop kreeg. Puk, spelend op de plek van Japio voorin, nam plaats achter de bal. Hij schoot de bal voorbij de eerste paal over de verdedigers en vond het hoofd van niemand minder dan Vullis. Vullis stond, ondanks het feit dat VVZ boomlange spelers heeft, helemaal vrij en kon, zoals alleen hij het kan, de bal hard tussen de palen koppen. De bal ging langs de keeper, werd nog aangeraakt door een verdediger, maar het doelpunt was een feit. Eemdijk leidde met 1-0.

De wedstrijd begon in ieder geval goed. VVZ ’49 6 zocht middels de lange ballen de lange aanvallers op, maar nergens werden ze echt gevaarlijk. De dreiging bleef uit. Maar ondanks het uitblijven van die dreiging was het wel VVZ die een antwoord had op de vroege voorsprong van Eemdijk 6. Zo werd halverwege de eerste helft de bal niet goed weggewerkt. De bal belandde bij een van de aanvallers van VVZ. De beste jongen mocht oplopen tot randje zestien, maar niemand van Eemdijk 6 leek hem op te vangen. Mouse viel dit op, en stapte bij zijn aanvaller weg om deze persoon van schieten te beletten. De spelers van VVZ schoot hard, maar veranderde van richting door de rug van Mouse. Zo vloog deze in de uiterste hoek en was keeper Dirk kansloos. De stand was weer gelijk. 1-1.

Er was nog geen man overboord, aangezien Eemdijk 6 meer op de helft van VVZ ’49 6 speelde en dus meer balbezit had. Zo nu en dan was er een verdwaalde bal bij een van de aanvallers van VVZ, die dan wat gevaar voor de verdediging van Eemdijk 6 kon bieden. Maar het was Eemdijk 6 die de betere kaarten had.

Geheel onverwachts was daar de tweede treffer van de bezoekers. Er was een vrije bal, buiten de zestien van Eemdijk 6. De bal werd genomen en werd over de verdediging, op twee meter van het doel van keeper Dirk, geplaatst in de voeten van een VVZ speler. De jongen kon de bal aannemen en deze over de doellijn schieten. Slecht verdedigd. Zo stond VVZ plots voor met 1-2.

Dit was ook de ruststand. Net als in de vorige match moest er wat veranderen in de verdediging. Linies sloten niet aan deze eerste helft, en er ontstond dus een te groot gat tussen de verdediging en de aanval. Dit werd gereduceerd door in de tweede helft Mup en Hip van plek te laten wisselen. Mup op het middenveld en Hip als laatste man. Booka mocht na enkele maanden afwezigheid ook weer de “stoute schoenen” aantrekken en maakte gelijk een punt in de verdediging. VVZ ’49 6 was deze helft nergens meer te bekennen en kwam niet meer door de verdediging heen. Booka, vandaag misschien wel de zogenoemde MOTM, liep alles dicht en hield de rust in de achterhoede.

Ondanks de overmacht van de groene Diekers deze tweede helft was het wel VVZ die de voorsprong vergrootte. Een (slecht) afstandsschot stuiterde langzaam naar keeper Dirk. Normaliter is dit voor geen enkele keeper een probleem, maar vandaag scheen de zon even anders, waaide de wind even een andere richting uit, stonden de grassprieten in tegengestelde richting, en had Eemdijk 6 alle pech van de wereld. Terwijl de bal onderweg stuiterde naar Dirk, was het Hip die neerging door een overtreding. Een heuse “Floepkreet” klonk over het sportpark, Dirk keek op, dacht de bal al klem te hebben, maar verkeek zich op het effect van de bal. De bal stuiterde uit zijn handen over de doellijn. Zo stond Eemdijk 6 plots, tegen alle verwachtingen in, met twee punten verschil op achterstand. 1-3. Hier moest verandering in komen.

Hip ging eraf, en WB nam zijn plek in. Maar dan in de voorhoede. Eemdijk 6 ging meer druk uitoefenen voorin. WB en Vullis maakte het de verdedigers van VVZ lastig, en Japio bouwde vanaf het middenveld op met de links- en rechtshalf. Zo kreeg kort hierop Eemdijk 6 een hoekschop aan de linkerkant (rechts voor de keeper). Japio nam plaats achter de bal. Uit de kluts kwam de bal bij Bullet ter hoogte van de vijfmeterlijn. Hij had een verdediger voor zich en legde de bal breed op Mup, die naast hem helemaal vrij stond. Mup trapte de bal over de doellijn en zo werd de stand teruggebracht naar 2-3.

Eemdijk 6 ging meer druk zetten, en Hip en Puk kwamen er weer in. Puk op de plek van WB en Hip weer naast Booka in de achterhoede, waar vanaf dat moment geen enkele punt meer werd ‘gemorst’. Het was nu aan de rest om die gelijkmaker op te zoeken.

Het was Japio, die die ene punt voor Eemdijk 6 uiteindelijk binnensleepte. In duel met twee verdedigers wist hij er als derde persoon vandoor te gaan met de bal. De keeper kwam uit, maar Japio, bijna gevloerd in duel, stiftte nog nipt zeer keurig de bal over de duikende keeper heen. Een zeer vakkundig gemaakte goal! 3-3.

De groenen van Eemdijk probeerden in de resterende tijd nog een vierde goal te scoren, maar het mocht niet baten. Zelfs toen Mup alleen voor het doel kwam, maar de keeper de bal uit zijn voeten kon grijpen, bleef die vierde goal uit. Zo eindigde deze wedstrijd, ondanks het feit dat de 1-3 achterstand is teruggebracht naar een 3-3 gelijkspel, in een mineur. Eemdijk 6 is zo goed als uitgeschakeld voor het kampioenschap, en hoef wellicht de overige wedstrijden ook niet in te halen

Totdat daar halverwege de derde helft het bericht kwam dat VVZA 3 gelijkgespeeld heeft tegen TOV 5, en VVZA nog moet spelen tegen SVP. Vervolgens moeten wijzelf nog tegen SVP spelen, wat de slotfase van deze competitie toch nog spannend maakt. Er is nog hoop
 En je weet wat ze zeggen: “Hoop is een geestelijk kalmeringsmiddel”
 of bedoelen ze toch de slogan “Hoop is uitgestelde teleurstelling”? We gaan het zien