Eemdijk 6 – Cobu Boys 5 (9-1)

eemdijk6

Na het teleurstellende resultaat van de afgelopen weken was het tijd voor weer een winstpartij. Met vijf punten uit de laatste vijf wedstrijden (en nog steeds alles in handen hebben) kunnen we zeggen dat het resultaat zwaar teleurstellend is. Gelukkig heeft Eemdijk 6 in de eerste helft van de competitie goede zaken gedaan, waardoor we niet geheel zakken naar de degradatieplek. In tegendeel zelfs, aangezien de concurrenten ook niet al te best waren in deze periode. Zaterdag stond in ieder geval een (op papier en in theorie) makkelijke tegenstander op het programma. Gezien de stand kon Eemdijk 6 hier gewoon niet van verliezen, of… heb ik het mis (flashbacks naar de wedstrijden tegen Nieuwland en TOV)? >>

Na al die weken sporadisch een wedstrijdje te spelen was Eemdijk 6 gretig en had men weer zin om de graszoden te betreden. De wedstrijd tegen Cobu Boys 5 ving op De Vinken aan om 12:30 uur. Al snel bleek dat Eemdijk 6 een maatje te groot was voor dit team. Binnen vijf minuten wist topspits Vullis al twee keer alleen voor de keeper te verschijnen, maar helaas niet positief af te ronden. Twee keer zat de keeper er goed bij. Ging dit weer zo’n wedstrijd worden dat de groenen legio kansen heeft, maar niets verzilvert? Gaat de keeper van de tegenstander wederom een grote rol spelen in het scoreverloop? Dat laatste is een feit, maar niet zoals bij andere wedstrijden met een negatieve afloop.

 

Eemdijk zette al snel druk en dit resulteerde in de eerste goal voor de groenen. Japio kreeg de bal aangespeeld en wilde de bal hard diagonaal inschieten. Hij raakte de bal verkeerd, maar stuiterde wel richting het doel. De keeper, waarschijnlijk op andere zaterdagen een veldspeler, dook nog naar de bal, maar zag de bal over zijn hand stuiteren. Langzaam ging de bal er bij de tweede paal in en Japio tekende de 1-0 op het scorebord. Na weken “droog” te hebben gestaan werd Japio’s inzet eindelijk weer beloond met een treffer.

 

Het antwoord van Cobu Boys kwam enkele minuten later letterlijk uit de lucht gevallen. Een van de jongens voorin kreeg de bal in de voeten gespeeld, nadat Mup besloot de bal niet terug te leggen op Dirk, maar zelf er vandoor te gaan. Eemdijk 6 wachtte af en zette te weinig druk. De beste jongen liet de bal nog stuiteren, gaf deze een rotschop en leek hoog over te gaan. Dirk, opgsteld in het midden van zijn doel, leek zich niet druk te maken en keek de bal niet eens na. Door een heuse tegenwind kwam de bal in de lucht stil te hangen en viel deze bij de tweede paal naar beneden. De bal stuiterde tegen de binnenkant van de paal en plots was daar die gelijkmaker. Iedereen was overrompeld door deze gelukstreffer. 1-1.

 

Gelukkig duurde dit gevoel niet lang, want wat Japio kan, kan Vullis ook. Vullis wist de tweede goal van Eemdijk 6 te maken op een evenzo “lelijke” manier. Ook wederom met een rolletje in de lange hoek. De keeper zat er net als bij Japio naast en zag de bal van Vullis over de lijn verdwijnen. 2-1. Ondanks de manier waarop gescoord werd, was de vreugde toch duidelijk merkbaar.

 

Het was in ieder geval al duidelijk dat er geen echte keeper op doel stond en daar profiteerde Eemdijk 6 deze wedstrijd vele malen van. Zo maakte Japio vandaag zijn tweede goal, door wederom te profiteren van de “kwaliteiten” van de keeper. 3-1.

 

Even later kreeg AzAri, vandaag sterk spelend op de linksback positie, de bal ingespeeld. Hij kreeg wat ruimte om op te lopen en stuurde WB naar voren. Het duurde even voordat WB het door had, maar nadat de hele bank met AzAri meeschreeuwde, zette WB de sprint in. AzAri schoot de bal over de speler van Cobu Boys naar voren en WB nam de bal aan. Hij sprintte richting de zestien van de bezoekers en hoorde Japio schreeuwen tussen twee verdedigers in. Zonder enige twijfel gaf hij de bal prachtig voor, precies op maat voor Japio. De eerste verdediger kon er net niet bij, maar Japio kon de bal aannemen en vervolgens de keeper voor de derde keer passeren. 4-1. Een van de betere uitgespeelde kansen deze wedstrijd.

 

Cobu Boys werd nergens echt meer gevaarlijk, maar Eemdijk bleef druk zetten.

De vraag is of Eemdijk met deze stand de rust in was gegaan als ze een echte keeper hadden gehad, maar dat doet er niet meer toe. Vandaag mochten de groenen profiteren van het geluk. Het kwartiertje thee drinken leek op een ‘High Tea’, zo relax, zo zonder stress, en was dus ook zo weer voorbij.

 

De tweede helft veranderde de opstelling drastisch, zodat iedereen (op de bank) ook aan spelen toe kwam. Hip nam de plaats in van Mup op de laatste man-positie. WB zakte van linkshalf naar linksback, aangezien AzAri andere verplichtingen had. Rikea en Nevers wisselden elkaar af op rechtsback. Puk ging linkshalf spelen, D.J. kwam voor Bullet op rechtshalf en bORt legde halverwege de vlag neer om ook nog zijn graantje mee te pikken. Een gezellige boel.

De tweede helft ving aan met een afstandsschot van Hip. Hip heeft bewezen dat deze kanonskogels naar voren zijn vruchten af kunnen werpen, maar vandaag zat de keeper erbij. Maar nog voordat spelers van Cobu Boys twee keer konden knipperen met hun ogen, was daar al snel de vijfde goal van Eemdijk. Vullis, vandaag scherp spelend, onderschepte een terugspeelbal en plaatste de bal langs de keeper in de hoek. 5-1.

 

Cobu Boys zag dat het gebroken was en kon niets meer uithalen deze wedstrijd. Waar enkele spelers nog van alles probeerde een puntje te maken bij keeper Dirk, zo hielden op datzelfde moment ook enkele spelers het voor gezien. De eenheid was weg, en zo zette Eemdijk 6 de wedstrijd naar zijn hand. Japio profiteerde hiervan en probeerde net als in zijn hoogtijdagen de verdediging te passeren om zo te scoren. Zo ging hij enkele verdedigers voorbij, en kwam hij oog in oog met de keeper. Door wat te kappen en te draaien als een ware ballerina, en in duel te zijn met de keeper en een verdediger draaide Japio (per ongeluk?) de bal over de doellijn. Eerst leek het alsof zijn kap- en draaibewegingen nergens toe leidde, maar toen iedereen begon te juichen, was ik ook overtuigd. Het stond 6-1!

 

Japio was op dreef en voelde zich oppermachtig. Door het aantal goals kon hij de volgende goal ook niet beschrijven. “Volgens mij begon het bij Hip, en toen nog wat anderen. Een schot op doel…”. Een vage beschrijving van zijn vijfde goal deze middag, maar deze tekende wel de 7-1 op het scoreboard.

 

Het leek alsof Eemdijk 6 ging afstormen op dubbele cijfers. Vooral toen de keeper van Cobu Boys wederom een fout beging. Vullis wilde een bal vanaf randje zestien hard richting het doel schieten, maar raakte deze niet goed. Nog voordat ik kon schelden op zijn simpele bedoelingen, zag ik dat de keeper de bal niet ving. De bal glipte door zijn handen en rolde langzaam over de doellijn. Vullis zette zijn team op 8-1.

 

Doordat het team uit Amersfoort wat te kampen had met (kleine) blessures en tegen het einde van de wedstrijd een grensrechter miste, hanteerde Eemdijk’s eigen Rikea de vlag. Dit deed hij niet onverdienstelijk… voor Cobu Boys welteverstaan. Hij vlagde twee acties (waar één goal uit viel) weg als zijnde buitenspel, en redde Cobu Boys van een totale afslachting.

 

Het einde van de wedstrijd naderde en Xabi “Wortel” Alonso ging er nog een keer vol voor. Hij kreeg de bal goed ingespeeld en kon zo oplopen richting het doel. De keeper kwam uit zijn doel, maar Chuck “Wortel” Norris, ook wel onze eigen Action Hank genoemd, lobte de bal over de keeper heen. De beste jongen was kansloos en zag voor de negende keer de bal achter zich tussen de palen verdwijnen. 9-1.

 

Vernederd! Cobu Boys leed deze wedstrijd door een gebrek aan een fatsoenlijke keeper en voldoende wisselspelers om de geblesseerden op te vangen. Tot grote vreugde van Eemdijk 6, aangezien deze drie punten gewoonweg belangrijk zijn. Op naar de volgende wedstrijd. Een inhaalwedstrijd bij en tegen Roda ’46 7, om zo weer een beetje in te lopen qua aantal gespeelde wedstrijden.

 

Eemdijk 6 heeft staat nu stevig op de tweede plek, met SVP in de nek hijgend.

Geef een reactie