Voorbeschouwing Eemdijk 6 – IJsselmeervogels 6 (08-03-2014)

eemdijk6
Daar loop ik, door de plaatselijke Jumbo, om mijn directe tegenstander te vinden. De beste jongen dwarrelt zo nu en dan langs de schappen om de vakken te vullen, die ik vervolgens weer leeghaal… al is het alleen maar om te treiteren! Hij is namelijk de persoon die in de eerste ontmoeting met IJsselmeervogels 6 in 2013 wist te scoren tegen Eemdijk 6. Zaterdag sta ik tegenover hem, op de linksback positie, in een zeer belangrijke mini-derby op sportpark De Vinken. Ondanks dat we toentertijd wonnen, zitten die goals mij nog hoog! >>

IJsselmeervogels 6 komt op bezoek bij Eemdijk 6. De ‘rooien’ wisselen een beetje af qua uitslagen. De ene keer verliezen ze met 0-3, de andere keer winnen ze met 9-0. Net als Eemdijk 6 is ook dit team niet stabiel. Daarentegen staat Eemdijk 6 met een wedstrijd minder wel twaalf punten (en 6 posities) voor op IJsselmeervogels 6.

Bij de eerste ontmoeting leek het erop dat de jonge jongens van de rooien wel eens hoog konden gaan eindigen tegen het einde van de competitie. Er kan uiteraard nog van alles gebeuren, maar het feit is dat ze momenteel in het spreekwoordelijke rechterrijtje bungelen. Eemdijk 6 daarentegen staat samen met VVZA 3 bovenaan de eerste en tweede plek warm te houden. En Roda ’46 6 ziet ook nog een plekje op die fameuze kampioensstoel.

Kortom: Eemdijk 6 moet, en IJsselmeervogels mag. Een voorspelling durf ik er dus niet op los te laten, aangezien mijn laatste (virtuele) voorspellingen van geen kant klopten. We gaan zien wie de punten deze middag in de spreekwoordelijke ‘pocket’ steekt. In ieder geval blijven de drie punten in het vissersdorp.

De wedstrijd begint om 12:00 uur, dus een uurtje eerder, 11:00 uur, met een bak koffie en een bolletje kaas voor de kantine is een mooie tijd. Laten we voor de verandering eens scherp beginnen en de oude afgetrapte shirts en tassen met het logo van IJsselmeervogels thuis laten! Gewoon… voor de vorm…

Geef een reactie