Eemdijk 6 – CJVV 8 (0-3)

eemdijk6
Afgelopen zaterdag mocht Eemdijk 6 na drie weken eindelijk weer de groene zoden betreden. Deze keer kwamen de CJVVā€™ers op bezoek op sportpark De Vinken. CJVV 8 is een team waar Eemdijk 6 vaak moeite mee heeft, maar altijd nog wel puntjes van gewonnen worden. De groenen hadden dus een eer hoog te houden, met in het achterhoofd dat CJVV zo nu en dan wel eens zeer verrassend wint in de competitie. De wedstrijd ving aan om 12:30 uur, op het drassige derde veld, waar de koeien nog niet eens de moeite zouden nemen om te grazen. >>

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de wedstrijd was begonnen. De volgende regels in dit verslag kan ik uit menig verslag van dit jaar kopiĆ«ren, want net als altijd kwam de eerste tegentreffer van deze wedstrijd binnen enkele minuten. Uit een zogenoemd dood speelmoment. De bal werd over de verdediging van Eemdijk 6 geschoten, naar de tweede paal. Een speler van CJVV kon de bal hier in alle rust uit de lucht vissen en had alle tijd en ruimte om de bal over de doellijn te tikken. Er was geen verdediger van Eemdijk te bekennen in een straal van drie meter. Keeper Dirk was hier kansloos en kon de ā€˜clean sheetā€™ wederom op zijn buik schrijven. 0-1.

Eemdijk 6 had deze eerste helft moeite. Moeite met passen, moeite met opbouwen, en CJVV was elke keer een stapje sneller bij de bal. Je zag dat Eemdijk wel wilde, maar had na drie weken rust te weinig kracht en inzicht om het tij te keren. Er waren wat strubbelingen tussen Mup en AzAri achterin, aangezien AzAri teveel naar voren verdedigde en zijn aanvaller liet lopen. Over en weer waren woordenwisselingen. Vullis en Mup kwamen tijdens een hoekschop ook nog in elkaars vaarwater, wat resulteerde in gemopper.

Helaas lukte het Vullis ook zonder Mup niet om de bal over de lijn te koppen, aangezien deze netjes van de lijn werd gehaald door de (tweede) keeper van CJVV.

De achterstand zette niet iedereen op scherp, wat dus resulteerde in een tweede tegentreffer. De bal werd vanaf de middenlijn over de verdediging geschoten. Het was erop of eronder voor AzAri, toen hij een ā€œVan Gaaltjeā€ deed om de bal uit de lucht te pikken. Hij miste de bal en de aanvaller profiteerde van de leegte op de groene linksback positie. Oog in oog met keeper Dirk prikte hij de bal over de doellijn. CJVV leidde deze wedstrijd met 0-2.

Ondanks het teleurstellende spel van Eemdijk werden de wissels pas bij rust uitgevoerd, en zo gingen beide teams (bijna) kansloos de kleedkamer binnen.

De tweede helft ging het iets beter met Eemdijk. De achterhoede stond stabiel, op enkele slippertjes na, en Eemdijk 6 leek meer ruimte te krijgen. Ruimte wil helaas nog niet zeggen dat er ook kansen verzilverd of ook maar gecreƫerd werden, maar het spel oogde beter.

De wedstrijd vorderde en het leek uit te lopen op een heuse verliespartij. De groenen creĆ«erde te weinig kansen en de achterstand is dus niet zo snel weg te werken. Als klap op de vuurpijl en als kers op de taart (van CJVV) werd de genadeklap uitgedeeld tegen het einde van deze wedstrijd. CJVV kreeg een hoekschop op links. WB en Dirk hadden een onderonsje. ā€œHet zou mooi zijn als we er zelf ook nog Ć©Ć©n scoren,ā€ zei Dirk. Direct daaroverheen grapte hij ā€œā€¦de nul-drie ofzo.ā€ Beide heren lachten de grap weg en de bal werd de pot in geschoten. Keeper Dirk had alle ruimte, greep naar de bal, maar deed een zogenoemd ā€œVermeertjeā€. De bal glipte uit zijn handen, stuiterde nog een keer, en een speler van CJVV tikte de bal over de lijn. De voorspelde 0-3.

Het eindsignaal klonk niet veel later en Eemdijk 6 faalde vandaag. Collectief. De wedstrijd snel vergeten en de neuzen allemaal weer richting de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen het altijd lastige IJsselmeervogels.