SVP 6 – Eemdijk 6 (1-3)

Na een weekje rust en een zure nederlaag tegen TOV mocht Eemdijk 6 weer aantreden op de groene graszoden. Deze keer stond wederom een concurrent op de kalender. SVP 6 uit Veenendaal. De mannen (tenminste, enkelen onder hen) wisten de wedstrijd om zeep te helpen op De Vinken (de eerste wedstrijd van het seizoen, red.), door de scheidsrechter te belagen. Vandaag beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden, maar nu op SVPā€™s eigen veld. Het hoofdveld welteverstaan. Weet Eemdijk 6 de drie punten mee te nemen naar Bunschoten, of pakt SVP de nummer twee positie over van Eemdijk? >>

De autoā€™s werden gestart rond 11:00 uur. Een vroegertje deze week, waardoor de zin om een potje te voetballen nog even uitbleef. Het was net gestopt met regenen, dus het beloofde in ieder geval een droge dag te worden. Hoewel de lucht opgeklaard was, waren de velden nog wel voorzien van het nodige vocht. Dit was al goed te merken bij de warming-up, laat staan in de wedstrijd. Zogenoemd ā€œglisse en gliereā€.

Om 12:30 uur ving de wedstrijd aan. SVP was gebrand en Eemdijk 6 startte met een ietwat andere opstelling. Bij afwezigheid van Booka startte Mouse als voorstopper. Voorin waren de plekken van Japio en Vullis overgenomen door Wortel en Puk, en in het midden stonden Hip en MJ. Een verrassende opstelling.

De eerste echte kans van de wedstrijd was na ongeveer een minuut of zeven. Waar het elke wedstrijd raak is, kon deze wedstrijd niet achterblijven: Eemdijk 6 kwam weer op achterstand. Een bal werd onderschept, en de Veenendalers konden met een sprint oplopen. WB, vandaag spelend op linkshalf, sprintte met de middenvelder van SVP mee. Mup was als eerste bij de bal en wilde deze wegtrappen. Hij trapte de bal hard tegen de speler van SVP, en de beste jongen kon de bal meenemen. Er was nog een lichte twijfel of het geen handsbal was, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De aanvaller rondde de aanval af met zijn ā€œpartner in crimeā€ en zette zijn team op een vroege voorsprong. 1-0. Keeper Dirk was kansloos.

Eemdijk 6 had moeite met het creƫren van kansen. Het middenveld lag vaak open, aangezien de verdediging achteruit verdedigde. Zo was de aansluiting met het middenveld en de voorhoede vaak ver te zoeken en kon SVP makkelijk oplopen. Maar ondanks dit spel konden beide teams geen verschil meer maken deze eerste helft. De kansen bleven uit en de eerste helft was eigenlijk na de eerste zeven minuten al gespeeld.

De rustperiode kwam dan ook als geroepen. Er moest wat veranderen. MJ schoof naar de linkerkant en verving WB. Japio en Vullis waren de eerste helft al op hun vertrouwde positie gaan spelen. AzAri nam de linksback positie in, en rechtsback wisselden Rikea en H.W.D. elkaar af. Mup en Mouse deden vandaag goede zaken als laatste man en voorstopper, dus zij mochten blijven staan.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk precies zoals de eerste helft eindigde. Beide teams gaven weinig weg en stonden als een huis. Zo nu en dan ging een bal over de verdediging, maar nergens werd de keeper in moeilijkheden gebracht. Plots, uit het niets, was daar een klein lichtje aan het eind van de tunnel. MJ speelde vandaag scherp en voorzag de acties van de keeper van SVP. De beste jongen schoot de bal naar zijn medespeler op de rechtsback positie, maar MJ had dit voorzien. Hij onderschepte de bal, twijfelde geen moment en schoot de bal hard langs de keeper via de binnenkant van de eerste paal over de doellijn. Deze plotselinge gelijkmaker was een zogenoemde stomp op het oog van SVP. De spelers wisten even niet wat er gebeurde. 1-1.

Kort daarop kreeg SVP hun grootste kans van deze tweede helft. De snelle aanvaller kreeg de bal ingespeeld en liep, met een groene verdediger in zijn rug, richting het doel. Keeper Dirk maakte het doelgebied klein, en de aanvaller maakte een sliding richting de bal. De bal ging richting het doel, maar rakte nipt de paal. Eemdijk 6 kwam hier goed weg.

Wat SVP kan, kon Eemdijk 6 natuurlijk ook. Zo werd een afstandsschot van Mup gekeerd door een combinatie van de paal en de keeper.

Eemdijk 6 begon sterker te spelen. Meer duels werden gewonnen en er werd meer druk gezet op de verdediging van SVP. Achterin bij de Veenendalers werd de frustratie naarmate de tijd vorderde groter en daar was Japio vaak de dupe van. Gelukkig is Japioā€™s skelet van Adamantium gemaakt, waardoor hij de uitingen van frustratie kon incasseren.

Eemdijk 6 kreeg een hoekschop aan de rechterkant (voor de keeper links). De bal werd bij de eerste paal onderschept door de keeper, maar de beste kerel deed een ā€œVermeertjeā€. Hij greep in de lucht, maar de bal glipte door zijn handen. Laatste man Mup, die met de hoekschoppen vaak van de partij is in de zestien van de tegenstander, stond ook vandaag weer opgesteld op de goede plek. Hij zag de bal voor hem neer vallen en kon deze over de doellijn drukken met zijn lichaam. Zo zette hij Eemdijk 6 op voorsprong. SVP kreeg nu die spreekwoordelijke stomp op het andere oog en was met stomheid geslagen. 1-2.

Er werd veel gescholden aan de kant van SVP. Soms tegen de groenen, soms tegen de scheidsrechter. Men werd door de medespelers tot bedaren geroepen, maar SVP werd daardoor wel uit het spel gehaald. Misschien door de twee gelukgoals, misschien door het karaktervoetbal door Eemdijk. Eemdijk 6 was deze tweede helft in ieder geval de overwinnaar.

Deze 1-2 voorsprong gaf Eemdijk 6 de kracht om de tegenstander te overmannen. Dit resulteerde in misschien wel de mooiste actie en mooiste goal van dit seizoen. Eemdijk 6 speelde op prachtige wijze de verdediging uit, waarna Vullis op puntje zestien de bal ingespeeld kreeg. Vullis kreeg zoveel tijd, dat het leek alsof SVP er geen zin meer in had. Ook de speler die twintig minuten voor het eindsignaal de spelers op de ā€œgroeneā€ bank feliciteerde en het voor gezien hield, gaf Eemdijk de indruk dat SVP er klaar mee was. Vullis legde de bal goed voor zich neer. Hoewel hij nog op kon lopen richting de keeper, vertrouwde hij op zijn schietvermogen. Hij schoot de bal met zijn rechterschoen richting de verre hoek. De keeper zag de bal langzaam, maar te snel, richting de rechterkruising zweven. De bal krulde bijna onmogelijk naar binnen en belandde precies in de ā€œwinkelhaakā€ van het doel, in de kruising. De bal stuiterde nog wat heen en weer voordat deze op de grond viel, en deze wereldse goal breidde de voorsprong voor Eemdijk 6 uit. 1-3! Zowel de goal als de tweet van doelpuntenmaker Vullis verraste vriend en vijand. ā€œIn de winkelhaak #doelpuntā€.

Niet veel later floot de scheidsrechter af. Met een opgelucht hart stapten de groenen van het veld en namen deze drie zeer belangrijke punten mee naar huis. Een tweet van dorpsgenoot IJsselmeervogels 6 zorgde voor het tweede heuglijke feitje van de dag. ā€œWINNNNNNNSST!!!#Vogels6 wint met 2-0 van de koploper VVZA!!ā€.

Dat betekent dat Eemdijk 6 alles weer in eigen handen heeft!