Voorbeschouwing SVP 6 – Eemdijk 6 (01-02-2014)

Alhoewel de winter ons dit keer goed gezind is, zijn we toch nooit zeker of het door gaat of niet. Waar afgelopen woensdag met de training het gevoelskwik de min 5 raakte, leek het voor ons dat morgen de boel afgelast wordt door bevriezing. Nu geeft buienradar het weer aan waarmee het zijn naam waar maakt. Een boel water staat op de planning. We moeten altijd ervan uit gaan dat het toch gewoon doorgaat, het water kan het speelveld net missen. Alleen Plan B, een wedstrijd Spakenburg-Katwijk wordt al gemaakt. Ik begrijp niet waarom je daar in de regen wilt staan, maar het is zaterdag en je wilt gezellig met de maten iets met voetbal doen. Vooral het woordje gezelligā€¦ daar gaat het om. Laten we hopen dat SVP 6 dat ook in gedachten houdt. >>

 

Met de gestaakte wedstrijd van VVZA 3 tegen CJVV 8 heeft de KNVB als conclusie getrokken dat de 3 punten naar VVZA 3 gaan en een boete van 119,nogwat en punten aftrek naar CJVV 8. Van horen zeggen is CJVV hier niet mee eens, wat logisch klinkt. De wedstrijd was namelijk nog niet eens halverwege gestaakt, wat betekent dat de wedstrijd gewoon hervat moet worden. En CJVV was van mening dat de scheids van VVZA wel erg zijn VVZA bril ophad. CJVV stond al wel 2-0 achter, maar dat hoort geen wedstrijd hervatting in de weg te liggen. En tenslotte kan CJVV in hoger beroep gaan, maar dan moet het wel 90 euro inleggen voor dit beroep met als risico dat de boete hoger kan uitvallen. 30 euro erbij en CJVV is klaar met dit gezeur en kan verder gaanā€¦ de keuze lijkt mij dus snel gemaakt. Ook al klinkt het niet eerlijk.

Affijnā€¦ de keuze ligt uiteindelijk toch aan de KVNB. Maar hoe zit het dan met onze gestaakte wedstrijd tegen SVP 6? Welke het de eerste wedstrijd was van het seizoen. Als de KNVB zo snel reageert met de wedstrijd van VVZA tegen CJVV waarom treuzelt het zo met deze wedstrijd? Naast dat het laks klinkt om geen reactie te geven, creĆ«ert de KNVB hiermee toch aardig wat scheve ogen. Of heeft VVZA gewoon een goede campagne gevoerd?

Wat kunnen wij nou hier tegen doen? 90 euro doneren aan CJVV voor een hoger beroep? Brief (of meerdere brieven) schrijven naar de KVNB? Of gewoon morgen die 3 punten pakken en onze oude botten weer hard aan het werk te zetten. Want allemachtigā€¦ er waren er weer een aantal jarig afgelopen maand. De veteranen speldjes worden hierbij al besteld. We zullen deze gewonnen jaren moeten gebruiken tegen SVP. Want waarschijnlijk hebben we een 12e man tegen. En misschien hebben ze weer een feestje gehad en pilletjes geslikt een rare bui zoals de vorige keer. We moeten gewoon van het ergste vanuit gaan en morgen collectief spelen en voor de winst gaan.

Wedstrijd begint (als het weer het toelaat) om 12:30. We vertrekken om 11:00 vanwege de reis naar Veenendaal. De voorlopige opstelling is bekend op de Whatsapp. Morgen de definitieve opstelling.

Geef een reactie