TOV 5 – Eemdijk 6 (1-0)

Blue Monday. Na zo’n start van de tweede seizoenshelft afgelopen zaterdag is de maandag ongetwijfeld een Blue Monday. Ondanks het feit dat Blue Monday is bedacht middels een formule, maakt de formule voor de groenen van Eemdijk 6 plaats voor een voetbalwedstrijd tegen de hekkensluiter. Afgelopen zaterdag speelde Eemdijk 6 bij en tegen TOV 5 in Baarn. Hoewel het maar een kleine tien minuten rijden is van TOV naar Eemdijk, had die naargeestige sfeer van verliezen de boventoon in de auto’s. Niemand liet het blijken, maar het was van de gezichten af te lezen. Het is een feit: de eerste verliespartij van Eemdijk 6 dit jaar is tegen de lantaarndrager van de competitie. >>

De winterstop is voorbij, hoewel het in Nederland nog nergens echt winter is geworden. De herfst heeft zijn “contract verlengd” en neemt nog de boventoon in de Lage Landen. Waar het op vrijdag de hele dag nog regende, zo was het zaterdag droog. De wedstrijd werd dus niet afgelast. Ook omdat TOV in tegenstelling tot Eemdijk kunstgrasvelden heeft, maar dat terzijde.

De wedstrijd ving aan om 13:00 uur. De eerste helft was eerlijk gezegd niet om aan te zien, en ik denk dat met mij meerdere mensen dit kunnen beamen. Na de wedstrijd (in de kantine, red.) werd ook afgevraagd wat er nou daadwerkelijk binnen de lijnen gebeurd is de eerste helft. De eerste helft was Eemdijk 6 onwaardig. De groenen kregen weinig kansen en konden geen potten breken.

TOV 5 kon het verschil ook niet maken deze 45 minuten, hoewel zij enkele zeer grote kansen om zeep hielpen. Eemdijk 6 kwam hier goed weg en zag enkele ballen over de lat, of langs de paal gaan. Ook kon Mup de aanvaller, die een slalom langs drie a vier man deed, stoppen, door een slimme en nuttige overtreding te doen op randje zestien. De vrije bal die volgde werd gestopt door Japio in de muur en zo kwamen de groenen met de schrik vrij. Er moest drastisch wat veranderen, en dit gebeurde ook de tweede helft.

Uiteraard was Eemdijk 6 niet geheel kansloos de eerste helft, aangezien een inzet van MJ nipt gekeerd werd door een verdediger, maar al met al een helft om snel te vergeten.

In de rust werden wat wissels besproken en de thee heet genuttigd. Het kwartiertje was snel voorbij en de wedstrijd werd voortgezet.

Vanaf minuut één in de tweede helft had Eemdijk 6 de overhand op het veld. Er werd flink druk gezet en TOV speelde veel achteruit. Op een enkele kans na van TOV was het Eemdijk die de kansen creëerde. Van een één op één actie van WB met de keeper, tot een fantastische voorzet op Mup werden vele aanvallen gekeerd door de keeper. De beste jongen had vandaag een goeie dag en kon zo een afgang voorkomen.

Ondanks het feit dat Eemdijk 6 vele hoekschoppen kreeg, kwam de thuisploeg nergens echt in gevaar. De acties draaiden op niets uit. Ook de vele vrije ballen (het spelletje werd de tweede helft iets fysieker) maakten niet het verschil. Hip plaatste de ballen in de hoek, maar daar zat de doelman goed bij.

De verdediging stond als een huis, met hier en daar een balletje die er doorheen glipte, maar nergens kon TOV keeper Dirk een zweetdruppel bezorgen. De domper van de dag, en van het weekend, viel uit een dood speelmoment. Er werd een vrije bal weggegeven, en TOV nam plaats achter de bal. De bal werd de zogenoemde ‘pot’ in geschoten, waar een “grote” aanvaller zijn hoofd tegen de bal zette. De bal ging via een boog richting keeper Dirk. Waar iedereen dacht dat Dirk de bal over het doel ging tikken, drukte hij de bal tegen de lat. De bal stuiterde op, Dirk kreeg een zet en belandde in het net. De bal kwam loodrecht naar beneden, enkele centimeters voor het doel, en het was slechts een kwestie van er tegenaan lopen. Zo kwam TOV op voorsprong, als een totale verrassing. 1-0.

Eemdijk 6 bleef druk zetten en creĂ«erde kans op kans. Van een lage bal in de hoek, gered door de keeper, tot een schot voor open doel die hoog over ging. Alsof er een soort ‘Force field’ om het doel zat, mocht de bal niet tussen de palen. Met man en macht probeerde Eemdijk de gelijkmaker te scoren, maar zelfs met de hulp van de helft van de verdediging hadden de groenen het geluk niet aan de zijde.

Door die onderbezetting achterin kreeg TOV tegen het einde van de wedstrijd nog een grote kans op de genadeklap, maar dit werd (in het keepergebied notabene) verijdeld door een slimme overtreding van Hip. De aanvaller bleef op de been, waardoor de voordeelregel werd toegepast. Zo bleef de 2-0 achterwege en werd de wedstrijd beĂ«indigd met 1-0. De eerste verliespartij is een feit. Maar nog geen man overboord, aangezien we pas op de helft van het seizoen zitten. De volgende -tig wedstrijden winnen en we zijn “FrĂŒhlingmeister”.

PS: nog bedankt voor het ‘vlaggen’, AzAri en Mouse!