Potjekak voor Water – Update 18-12-2013

Vorig jaar aan het eind van het jaar vroegen we jullie hulp in de vorm van een donatie voor een waterpomp in Tanzania. Samen met o.a. Connect International en SHIPO is er genoeg geld opgehaald voor een waterpomp bij een basisschool, welke afgelopen jaar is geplaatst. Twee leraren zijn op 29 en 30 mei 2013 opgeleid,
zodat zij de kennis konden overdragen naar zowel de leerlingen als de andere leraren. Dit zorgt voor onder andere schoon drinkwater en betere hygiene, wat hier in Nederland de normaalste zaak van de wereld is, maar in die droge en arme landen levensbedreigend. Potjekak heeft enkele foto’s toegesturd gekregen van de situatie in Tanzania, en het is prachtig om te zien hoe er gebruik van wordt gemaakt. Zo zie je toch weer waar de donaties naar toe gaan en hoe de mensen hier ontzettend mee geholpen zijn. Bekijk de foto’s. >>

De waterpomp:

De SWASH trainer leert de leraren en kinderen hoe de waterfilters te gebruiken:

Kinderen oefenen het handenwassen met de ‘Tippy Taps’.

De SWASH club, met twee leraren en leerlingen:

De pomp wordt goed beschermd:

 

Geef een reactie