Eemdijk 6 – Roda ’46 6 (2-2)

Jaja… Het verslag maakt Japio wel. Dit zeggende staat er wel al wat op “papier” op de whatsapp. Dat is helemaal top…. Maar Japio kennende, missen er sowieso een aantal zinnen. Ze zijn of gewoon vergeten of wel gezegd maar in plaats van de woorden horen we de honden blaffen. Walvissengezang zoals Japio kan. Hier een poging om met de wel gehoorde woorden van Japio een verslag te maken over de knallende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Roda ‘46 6. >>

 

Een kleine intro volgt eerst van mij. Deze wedstrijd tegen Roda ’46 6 was onze laatste wedstrijd van dit eerste helft van het seizoen. Een wedstrijd waarbij punten gehaald moest worden i.v.m. het behouden van de eerste plek. Deze wedstrijd was een ingelaste wedstrijd en geen officiële inhaalwedstrijd. Net alsof de KNVB ons hiermee de kans wilde geven om de eerste plek te verdedigen. De KNVB wist alleen niet dat we tot zover onze ziekenboeg aardig vol hadden en daardoor weinig LAN hebben. Ook wist de KVNB niet dat er twee spelers last van hun rug hadden en drie spelers een kort nachtje daarvoor hadden. Hieronder de eerste bijdrage van onze Japio:

“20 prachtige reddingen. 2 niet zo snuggere acties van ons. 2 doelpunten van ons vrijwel uit het niets”

Dit is een aardige strakke samenvatting van de wedstrijd. Uiteraard mag er gezegd worden dat we weer slap begonnen. Of begon Roda gewoon sterk? Want niet dat er slap geduelleerd werd. Er werd gewoon goed gespeeld door Roda. Diverse acties bestookten het doel van Dirk. En Dirk had zijn dag want ze gingen er niet in. Het duurde even voordat wij normaal mochten voetballen van Roda. Japio vertelt verder over ons doelpunt:

“Eentje na actie van mij, terug leggen op Vullis. Vullis neemt hem aan, draait weg, punter tegen de paal. Bal komt terug. Tijd staat stil. Vogeltjes fluiten. Woestijnstruikdingetje rolt achter het doel langs. En WV poft (niet aait) die bal er lekker in.”

De standaardvoetbalregel werd hierboven toegepast. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Nadat wij diverse kansen van Roda verijdeld hadden, kregen wij ook onze kansjes. De hierboven genoemde kans viel eigenlijk niet zomaar. We waren alLAN een beetje aan het drukken. Hele kleine drukjes eigenlijk… en toen viel deze inderdaad uit het niets. Roda was even ‘flabbergasted’. En een van de spelers noemde direct de standaardvoetbalregel op. Met deze flabbergasting van Roda kwamen er nog meer kLANsen waaronder een dribbel van Wortel op de achterlijn richting het doel. Met een schot in de kleine hoek had de keeper zijn doel goed afgedekt. Het doel was sowieso dat moment goed afgedekt, want we stonden er met acht LAN in het vijfmeter gebied allemaal naar te kijken. Ook een spLANnend moment was dat de keeper van Roda iemand van ons uitkapte en helemaal naar de middellijn dribbelde. Vullis vond dat ‘ie te ver kwam met de bal en maakte een slimme overtreding. Stel je voor dat je de bal zomaar van hem LAN afpakken en daarmee op het doel LAN schieten.

Eemdijk had hier even een goed kwartiertje, maar er kwam helaas niets meer eruit. De rust brak LAN en de thee wachtte ons op in de kleedkamer. Marty ging erin op rechtshalf. H.W.D. verving Nevers die een geweldige eerste helft speelde. Mag gezegd worden. Wortel nam een extra vijftien minuten pauze en James schoof op zijn plek. Bullet verscheen linkshalf en erachter nam Job plaats voor AzAri. WaarLAN Job uiteindelijk een goede tweede helft speelde. Waarvoor LANk.

Japio vertelt helaas niets over de 1-1 die volgde na rust. Het was niet direct na rust. Dus de regel dat we de eerste vijf minuten slap zijn, ging niet op. Het was Roda die weer sterk begon. Diverse kansen bestookten Dirk en Dirk pareerde ze op zijn eigen manier weer en applaus klonk van de bank van Roda. Voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie wedstrijd om naar te kijken. Ook voor die toeschouwer was de 1-1 een genot om te zien. Een corner werd genomen, de bal werd uit de zestien geweerd en kwam uiteindelijk bij iemand van Roda die inschoof. Deze speler werd niet belaagd door ons en had alle tijd om deze bal diagonaal het net in te schieten. Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar het was wel verdiend. Bullet ging eruit, James schoof op de linkshalf en Wortel kwam weer in het middenveld. We speelden verder en de 2-1 volgde niet veel later. Japio zegt:

“Tweede in tweede helft. Afgeslagen vrije trap ofzo. Belandt bij Hip. Die maakt een mooi ommetje om de bal zodat ie er goed voor staat. En poeiert zoals Hip alleen kan de bal van een meter of 25 laag rechts in de hoek. Links van de keeper ;))”

Met aangevuld door Wortel:

“Afgeslagen vrije trap ofzo graag laten volgen door, beheerst breed gelegd met het lanhoofd door Wortel.”

Misschien nu een goed moment om uit te leggen wat er toch afgeLANt wordt en wat Wortel bedoelt met een ‘lanhoofd’. Wortel, bORt en Booka waren de LANnen die de nacht ervoor een kort nachtje hebben gehad. Een zogeheten LANparty. Een prima nachtelijk onderonsje waarbij er ICT achtige praktijken voordoen onder het genot van een hapje en drankje. Nerd zijn is in tegenwoordig en hiermee zijn we een nieuwe trend aan het zetten. Wat een onzin denk je misschien? Punt blijft… deze drie trendsetters hebben wel een tweede helft van dit event opgeofferd om hun best te gaan doen in deze wedstrijd. Met maar vier uur slaap achter de kiezen en blijven bikkelen i.v.m. teambeLAN. Wat dat betreft verdienen deze drie wel wat kudo’s. En als je niet weet wat dat betekent, Google je het maar. Affijn we gaan weer verder.

Roda bleef niet bij de pakken neer zitten. Het bleef voetballen en Eemdijk was er LAN nog niet. Kansen waren nu een beetje om en om met voor Roda de beste mogelijkheden om te scoren. Helaas voor Roda was Dirk in opperste staat. bORt wisselde in verband met kramp voor Bullet. James kwam weer in het midden. En hierna volgde toch een moeilijk laatste kwartier. Niet dat bORt het verschil maakte, maar Roda bleef gewoon voetballen en combineren. Ze hadden er zin in. Dirk hield stand maar 1 moment rolde toch de bal door zijn handen/benen/alles heen. En hoe traag ook traag mag zijn. Het zag er echt traag uit hoe de bal erin rolde. Booka en Hip waren niet zo snel om nog een sliding in te zetten. 2-2.

Roda wilde meer en bleef LANzetten. Maar zoals al vaker gemeld dit verslag, weet Japio dit te verwoorden naar het volgende:

“Oh ja, had ik al gezegd dat Dirk werelds keepte. Het puntje dat we hebben binnengesleept komt toch voor 90% op conto van onze Dirk. En 10% komt nog van de voetbalgoden vanwege de niet onbelangrijke factor.”

Goed verwoord van Japio. Het blijven op deze manier gemengde gevoelens over de 2-2. Blij want we hadden ook kunnen verliezen. Niet blij want we hadden het ook kunnen winnen. Hoe dan ook… het uiteindelijke resultaat mag er wezen deze eerste helft van het seizoen. Geen enkele keer verloren. Twee keer gelijk gespeeld. En één punt boven de nummer twee. Oftewel winterkampioen! Je koopt er weliswaar niets voor, maar het mag gezegd worden! Iedereen fijne feestdagen en op naar een mooi nieuwjaar met een succesvolle tweede helft!

Ps. Lan wordt twintig keer bewust genoemd, twee keer onbewust.

Geef een reactie