Eemdijk 6 – Nieuwland 4 (3-3)

TTwee weken geleden las ik dat een van de vele beruchte woensdagavond trainingen al vroeg was afgelopen. Japio was niet boos, maar teleurgesteld dat hij zich opeens voordat de nieuwe dag was begonnen al thuis bevond. Hij vroeg zich af of we nou echt een oude ‘lullen (NSFW)’ team waren geworden. Het begint er wel op te lijken. Waar we vroeger nog wel eens een makkie hadden, is het nu elke week aanpoten. Een sporadische supporter zou het opvalleen dat het allemaal wel wat houteriger, minder snel maar ook rustiger uit ziet. Dat laatste zal wel te maken hebben met het eerste. >>


De wedstrijd ving keurig om half 1 aan, nadat de scheids al een kwartier op de middenstip aan het wachten was en Japio iedereen vakkundig, op Duitse wijze, de kleedkamer had uitgewerkt. Zouden we weer 1-0 achter komen? Zoals dat bijna elke wedstrijd het geval is geweest? Het antwoord hierop, ja hoor, waarom niet… Na een slap begin van het nog ongeslagen Eemdijk 6 kon Nieuwland de 0 -1 in het mandje leggen. Eemdijk 6 was al
10 minuten de bal naar de tegenstander aan het spelen, waarna het fout ging. De relatief zeer jonge spelers zetten na een mooie dieptepass de linksbuiten vrij, die hem wel erg lekker binnen werkte.

De 1-1 die volgde liet even op zich wachten, maar na 1 van de wat minder mislukte corners van Jaap Henk kwam de bal via via bij WB. WB legde hem met zijn hoofd perfect neer op Wortel zijn voeten (WB, ga toch keepen man). Als ervaren zaalvoetbal spits draaide hij en schoot het leer in de
hoek.

De 1-2 volgde zo snel dat Wortel het gevoel had dat hij dit doelpunt ook had gescoord. Onder het motto ‘nieuwe wedstrijd, nieuwe keeper’ (WB, ga toch keepen man) mocht MJ het dit keer proberen,
vooraf aan de wedstrijd werd na navraag duidelijk dat de enige keeperskwaliteit die Martin bezit het welbekende ‘het eruit zien als een keeper’ is. Na de aftrap die volgde op de 1-1, werd de bal diep gespeeld door Nieuwland. De bal kwam bij Mup die een bijzondere beweging maakt en vervolgens de bal moest terug tikken op onze gelegenheidskeeper. MJ zorgde ervoor dat de bal bij de spits van Nieuwland kwam en deze kon hem eenvoudig binnen leggen. Nevers kwam erin voor Richard.

Eemdijk 6 ging niet bij de pakken neerzetten, het toonde een soort ‘veerkracht’, er werden namelijk na de 1-2 iets minder ballen meteen bij de tegenstander ingeleverd en er werd wel eens een duel gewonnen. Hier ontstond een mooie kans voor Vullis. WB veroverde op heroïsche, elegante en soepele wijze de bal en gaf de bal strak op Japio (WB, ga toch keepen man). Japio zag Vullis diep gaan en legde de bal netjes voor Vullis zijn voeten. Onze superspits legde hem beheerst in de
rechterhoek. 2-2.

De 3-2 volgde snel hierop. WB deed een loopactie zoals je die alleen Messi weleens ziet maken, Japio zag dit goed en stak de bal. Walter nam hem natuurlijk goed aan en scoorde op professionele wijze zijn eerste goal van het seizoen (WB, ga toch keepen man). Zijn eerste woorden na de goal waren uiteraard “He jammer!”, omdat hij per heden een kratje bier schuldig was. De scheids floot af voor rust.

In de rust werden er wat wissels doorgevoerd, Hip kwam erin voor Wortel en Marty wisselde voor D.J. MJ bleef op doel (WB, ga toch keepen man).

De tweede helft begon Eemdijk 6 slap. Nieuwland kon keer op keer de aanval opzetten en dit moest een keer fout lopen. Na een voorzet vanaf links kwam de bal bij Booka, die alles deed behalve deze bal daadwerkelijk aan raken. De spits van Nieuwland pikte de bal op en kon makkelijk de 3-3 drukken. Na afloop werd de vraag gesteld of Booka misschien weer verliefd was, aangezien zijn actie toch wel heel veel op dagdromen leek.

Na wat hoge tonen vanuit de voorhoede aangehoord te hebben ging de wedstrijd weer verder. De verslaggever moet eerlijk bekennen dat zijn oren waarschijnlijk dit frequentiebereik niet aankonden, aangezien hij niets hiervan opving. Halverwege de tweede helft ging AzAri eruit voor Wortel, WB ging naar de linksback en Hip naar linkshalf. D.J. kwam voor Nevers en Marty ging naar rechtsback.

De scheids flirtte nog even met een dame uit het publiek, waarna een Dieks kwartiertje kon volgen.

De aanval werd driftig gezocht door de ‘groene trein’, en er werd voor e winst gespeeld. De twee grootste kansen waren voor onze superspits Vullis, na een goed actie van Japio, liep Japio niet de bal over de achterlijn (wat hem niet vaak was gelukt deze tweede helft) en legde hem terug op bORt. Onze held speelde de bal bewust naar Vullis (of was het toch een mislukt schot?) bij de tweede paal. Vullis hoefde hem er eigenlijk alleen maar in te tikken, maar de sterk spelende keeper van de tegenstander kon de bal toch tegenhouden. De tweede kans volgde na een steekpass van Wortel. Vullis zette zich voor de bal en omspeelde de keeper. Hij schoot, en de bal rolde voorlangs. Maar er waren meer mogelijkheden verprutst. Zo vond Japio alleen voor de keeper deze zelfde keeper. Vullis kon nog twee keer koppen op doel, en had D.J. nog een kleine mogelijkheid. In de laatste seconden kon Wortel ook nog de drie punten binnenhalen door wijze van een schot vanaf de 16, deze verdween helaas in de handen van de keeper. De wedstrijd werd afgefloten, 3-3, een terechte uitslag.

Na de wedstrijd werd er in de kleedkamer geanalyseerd waarom het 3-3 was geworden. nderschatting speelde waarschijnlijk mee, aangezien we wel heel slecht aan de wedstrijd begonnen. Toch raar dat je een team gaat onderschatten als je zelf nog geen één wedstrijd overtuigend hebt
kunnen winnen dit seizoen.

WB haalde toch zijn kratje (WB, ga toch keepen man), hij probeerde er één te kopen die over datum was omdat we niet gewonnen hadden, maar dit is volgens mij niet gelukt. Ik ben nóg verbaasd van het feit dat we 10 corners in de handen van de doelman (die kleiner dan Mouse is), hadden gemikt, werd in de kleedkamer toch ook het positieve hiervan ingezien. “Dat wordt een mooi feestje in de Amersfoortse jeugdsoos. Die keeper mag de hele avond gratis flipperen”. Dit soort opmerkingen is toch wel een teken dat we oude mannen aan het worden zijn.


Hier volgde een onsubtiele boer op en sprak de visite de even legendarische als onbegrijpelijke woorden: “Kun je ook pissen uit dat gaatje?” Een filosofische opmerking, welke over honderd jaar de mensheid nog steeds op een dwaalspoor zal brengen en houden. Zo was het toch geen
verspilde middag.

Een weekie vrij en dan tegen T.O.V. !

Met WB op doel? Dirk we missen je

Geef een reactie