VVZ ’49 6 – Eemdijk 6 (2-5)

In het kader van “WB is er niet wie moet er nu een verslag maken” zijn Hip en Bort overeengekomen dat ze beiden een helft zullen doen.
Je hebt van die dagen dat je weet dat het eerste puntenverlies een keer moet komen. Zeker als onderschatting op de loer legt. Ploeggenoten die andere verplichtingen hebben roepen dat ‘het te doen moet zijn want we hebben 3 maal zoveel punten’. Als dan ook de keeper ‘last minute’ afzegt, weet je dat de het niet zomaar gedaan is. Tel daarbij op dat we nagenoeg altijd beginnen met een achterstand en bij een enkeling sluipt onzekerheid in het team. Zelfs bij een ongeslagen nummer 2 als Eemdijk 6. Vervolgens ‘Appt’ Mup dat z’n auto het begeven heeft en Vullis begint te zagen aan de stoelpoten van de TC. Onze topscorer van weleer had woensdag na 1 rondje lopen alweer gezien dat het helemaal snor was met zijn blessure. De TC wil hem langzaam brengen, dus na enig dialect in bromtaal moest AzAri het keepershirt weer uittrekken. (Naar later bleek tijdelijk maar hierover verderop meer). >>

Gelukkig raakt Eemdijk 6 niet meer in paniek. De verslaggevers van vandaag weten niet wat het is, maar we pikken meer van elkaar en schelden aanzienlijk minder. We grappen zelfs over vroege achterstanden. Onze vrouwen kunnen het niet geloven, maar wij constateren iets ongelooflijks.

Even na 13.00 uur is het zover. De scheids heeft na een paar minuten door dat wij niet VVZ zijn. Ik kon het even volhouden, maar toen hij vroeg of wij de wedstrijdbal al mee hadden genomen moest ik toch maar eerlijk zijn dat zij hun uittenue hadden aangetrokken. Was wel fijn te constateren dat het geen teamspeler was, want zo om ons heen horen we wel eens dat je je dan benadeeld voelt. Op deze beste scheids was niet veel aan te merken. Hij had soms dingen niet door, maar dat was aan twee kanten.

De eerste helft was even wennen. Vullis liet het als keeper lekker op zich af komen, maar hoefde niet echt wat te doen. Af en toe kreeg hij een uittrap of een terugspeelbal en liet hier dan vervolgens een kwaliteitje zien. Hij toonde nog een andere kwaliteit door een goede redding te maken. Een andere keer had hij geluk toen Rikea een schot kon blocken.

Ries had verder niet z’n dag, maar deze actie was wel belangrijk. VVZ had nog een goede loopactie. Dit schot draaide uit en ging uiteindelijk net naast en over. De overige 33 minuten was het Eemdijk dat de bal had. Op de huid gezeten door fysiek en conditionele sterke spelers moest er toch echt wel gewerkt worden vandaag. Tot het moment van de eerste goal was de passing nĂ©t niet goed. Hip kreeg brommes van Wortel dat de bal in de voeten moest. En ook een bal op MJ was te scherp. Japio probeerde het met voorzetten, maar het balletje viel niet op de juiste plaats.

Dat was wel het geval toen Hip de bal kreeg aangespeeld. Waar hij vaak te snel handelt, werd hij nu goed gecoached. MJ voelde dat er wat te halen viel en rende zo snel als hij kon richting de 16. Het was op het hoofdveld te horen dat hij de bal wilde hebben, dus Hip legde ‘m neer. Eindelijk was de passing wel goed en MJ werkte hem goed binnen. Gewoon rechtdoor in het hoekie, 0-1. Wow, een vroege voorsprong!

Maar we gingen gewoon door. Sterker nog, de 0-2 was binnen na een tikkie takkie. Niet zo mooi als vorig jaar over dertien schijven, maar wel van achter uit. AzAri bleef uiterst koel, er werden loopacties gedaan, de bal werd ingespeeld, gekaatst via MJ naar Japio. Wortel dook er over heen. Jaap legde de bal bij de tweede paal, Wortel nam ‘m aan, liet ‘m Ă©Ă©n keer stuiteren en schoot ‘m binnen. Helaas voor de schoonheid van het verhaal ging hij via de keeper, dus dat vermelden we maar niet. Wat we wel vermelden is dat het zijn eerste was van de competitie. Wortel had ook genoeg geld bij hem maar ging eerst een proefrit maken in een Audi A1. 0-2.

In de rust vroeg iemand of er frustratie in Wortel zijn goal zat. Volgens Wortel niet aangezien hij dit kunststukje naar eigen zeggen wekelijks toont in de zaal. Ik moet zeggen dat het er heel gecontroleerd uitzag. Nu iets vaker bij ons dan graag alsjeblieft!

Iets wat minder gecontroleerds gebeurde in de 33e minuut. Keeper Vullis ging achter een verdediger aan rennen, de verdediger deed een trucje buiten de ‘16’ en Gerrit besloot de bal maar met z’n hand tegen te houden. Een gele kaart was het gevolg, omdat het geen doelrijpe kans was. Vullis mocht tien minuten buiten de lijnen plaats nemen.

AzAri bood zich wederom aan als keeper, dus eindelijk kon hij z’n debuut maken. Hij tikte een bal op de lat, maar kreeg daardoor last van hoogmoedswaanzin. Hij dacht alle ballen te kunnen hebben, maar zat daar Ă©Ă©n keer flink naast. De aanvaller tikte de bal over hem heen richting goal. Booka rende er al foeterend en tierend achteraan maar kon de tegengoal niet voorkomen, 1-2!

We herhalen maar niet wat hij zei anders krijgen de vrouwen nog gelijk ook. AzAri baalde zichtbaar als een stekker, maar er was nog geen man overboord.

Gelukkig brak de rust al gauw aan en konden we weer met 11 tegen 11 verdergaan. De thee werd opgedronken en wissels werden gemaakt. AzAri trok zijn gelegenheidskeeperpakkie uit en legde deze bij Hip neer. Hip had al voor de wedstrijd gemeld dat hij met de tweede helft zijn katachtige reflexen wilde uit proberen. Vullis mocht het na zijn blessure periode weer bewijzen als aanvaller en Puk kwam voor bORt erin en ging staan op de linkerhalf positie. MJ schoof naast Wortel en nEvertss beklom de rechtsback plaats. En WV en DJ deden weer de zoals gebruikelijke rechtshalf wissel truuk.

Het begin was net zoals altijd niet helemaal geweldig. Wij moeten er vreemd genoeg altijd een beetje in komen. Maar het kwam ook dat VVZ scherper en actiever uit de kleedkamer kwam. VVZ hanteerde de hoge ballen en om diverse klutsballen werd er op het middenveld gevochten. Na 5 minuten viel daar al het eerste slachtoffer aan onze kant. Puk werd op het verkeerde been gezet na een kapbeweging en maakte een glijer. Puk greep naar zijn lies, probeerde het nog een aantal minuten en vond het daarna welletjes. Puk wisselde snel voor bORt. MJ verliet de mid mid positie voor bORt en ging weer naar zijn fijne linkshalve plek, waar hij ook het eerste doelpunt van vandaag mocht neerzetten.
Zo mocht MJ ook de 1-3 inluiden.

De directe tegenstander van MJ was een gevalletje “veteraan”. Een oudere man waaraan je direct kon zien dat zijn ‘balhandeling’ uitstekend is. Het enige waar hij tekort aan schoot is de benodigde meters rennen. Daar hebben wij er ook genoeg van, maar MJ loopt wel. Zo was het moment dat Hip een lange keepersbal richting MJ stuurde, welke makkelijk van zijn directe tegenstander af was en genoeg ruimte had om hiermee op te lopen. In zijn enthousiasme ging de bal iets te ver van zijn voet af en MJ moest snelheid maken om de aankomende verdediger te snel af te zijn met de bal. Een sliding volgde met een opwaartse zwiep beweging. De bal belandde bij Japio, die de slidingzwiep beloonde met een doelpunt. 1-3.

Eemdijk had hierna genoeg kansen om te scoren en zo de winst veilig te stellen. Vullis moest echter nog warm worden en vond het nog niet tijd om zijn droge periode te verlaten. Maar wat meestal gebeurt als je zelf niet scoort na genoeg kansen, overkwam Eemdijk ook. Een spits van VVZ kreeg de bal in de 16 en wilde Mup passeren. Mup bleef staan en de aanvaller viel handig over de knie van Mup. Slim de overtreding van Mup opgezocht en de scheidsrechter wees naar de stip. Penalty. Hip die al eerder zijn keeperhandschoenen uit mocht proberen op diverse kleine kansjes van VVZ, mocht nu de kattensprongen uit proberen. Deze gelegenheidskeeper weet normaal wel goed te voorspellen welke hoek de penaltynemer kiest. Helaas voor Hip koos de penalty nemer van VVZ deze keer toch de andere hoek van het doel en zette de stand op 2-3.

VVZ kreeg er weer zin in. Iedereen van Eemdijk 6 bleef echter kalm. Niemand was echt bang dat er toch verloren zou worden. Of waren we gewoon weer in dezelfde soort ruststand gevallen wat meestal ook na de rust is? Hoe dan ook
 het was weer zover dat Eemdijk 6 het zichzelf weer moeilijk maakt. VVZ was weer gretig en ging voor de 3-3. De wedstrijd kreeg een fysiek tintje en de vele kilometers werden weer gerend. Wortel beklaagde dit zelfs tot bORt. In een eerder gemaakte overeenkomst had Wortel de grotere VVZ-er als directe tegenstander gekozen. Hij wist helaas niet dat deze grotere VVZ-er ook graag de benodigde kilometers maakte. Al met al wist Eemdijk 6 de verdediging staande te houden en moest VVZ risico’s nemen.

Gelukkig was daar dan wel de 2-4. Japio die de bal bij de linkerkant van de 16 in bezit had, speelde een verdediger om. Vullis bood zich aan bij de tweede paal en hield zo twee andere verdedigers bezig. Japio zag het niet zitten om zijn slalom om de eerste verdediger te laten verprutsen en zette zijn narcistische krachten in. Met 1 op 1 op de keeper had hij een moeilijke hoek om te schieten. Deze keeper moest gaan liggen om deze makkelijk te kunnen passeren. De eerste schijnbeweging volgde, de keeper ging niet liggen. De tweede schijnbeweging volgde, de keeper maakte de hoek nog kleiner. De lucht trilde en het narcisme van Japio liet het gebeuren. Een derde schijnbeweging volgde en de keeper dacht dat Japio Ăłf zou schieten Ăłf zou passen naar Vullis. Geen van beiden gebeurde en Japio kon de bal in het doel schuiven. 2-4.

Een 2-4 stond op het scorebord en nu moeten er wel hele gekke dingen gebeuren om de winst te verliezen.
VVZ bleef echter het niet opgeven het bleef vechten, maar het mocht niet meer baten. In de ‘dying minutes’ van de wedstrijd kreeg Vullis de bal van Japio. Vullis vond dat het eindelijk tijd was om te scoren en zorgde ervoor dat hij voor de keeper kwam, passeerde deze en deed op de doellijn een achter de standbeen zetje tegen de bal. Het werd 2-5.

De veteraan van VVZ kreeg kramp in de benen en de scheidsrechter vond het welletjes en floot af.

Het mag allemaal gezegd worden. Eemdijk 6 maakt zichzelf het moeilijk door niet eerder de wedstrijd te beslissen maar knokt toch naar een overwinning. H.W.D. was met een basisplek en een inval en nog een inval in de tweede helft de rechtsback van de match! De goede bedoelingen van Vullis, AzAri en Hip worden zeer gewaardeerd voor de keepermomenten