Cobu Boys 5 – Eemdijk 6 (1-4)

Na twee weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, was het zaterdag eindelijk weer tijd voor zo’n competitieknaller. Waar de groene formatie vorige week op het veld van Cobu Boys de punten inleverde tegen het derde elftal van deze club, mocht Eemdijk 6 zaterdag aantreden tegen Cobu Boys 5. In het verleden waren de teams van Cobu Boys altijd elftallen waar je rekening moest houden met een nederlaag. Gaan we dit vandaag ook zo ervaren en beleven? De kans bestaat, aangezien Eemdijk 6 kampt met wat blessures en afwezigen. Maar Eemdijk 6 geeft niet zomaar gewonnen en is ondanks de geringe bezetting toch afgereisd naar Amersfoort. >>

Op woensdag na de training werd al snel duidelijk dat Eemdijk 6 teveel afwezigen heeft voor de wedstrijd tegen Cobu Boys 5. Het team uit Amersfoort heeft geen zwaar tegenvallende resultaten behaald, waardoor Eemdijk 6 rekening moest houden met een sterke tegenstander. De sterkst mogelijke formatie moest ingezet worden, om die ongeslagen status te behouden. Maar met zoveel afwezigen en enkele spelers die tot de speeldag zelf nog niet wisten of ze konden of niet, was het lastig in te schatten hoe de groenen voor de dag ging komen.

Keeper Dirk was afwezig, waardoor de tweede keeper (WB, red.) in actie moest komen. Helaas heeft WB enkele dagen vóór de ‘matchday’ mogen genieten van een heus (buik)griepje, waardoor de twijfel voor een ‘goalie’ langzaam omgezet werd in radeloosheid. Op het laatste moment wist WB alle moed (en Paracetamols) te verzamelen en trok het keeperstenue weer aan.

Superspits Vullis opperde al plaats te nemen tussen de palen, aangezien hij kampte met een bovenbeen blessure, maar zijn plan werd afgeblazen. Hij mocht zich nu weer volledig concentreren op waar hij goed in is: scoren!

Helaas mocht het niet baten, aangezien de blessure weer opspeelde tijdens de warming-up, dus nam Potjekak’s ‘Gameking’ en oude bekende Peetjie plaats in de voorhoede. Deze wedstrijd was er eentje met twee krullenbollen in de spits, wat zo nu en dan verwarring bracht bij de verdediging van de Amersfoorters.

Om 14:30 uur begon de wedstrijd. Onder de felle zon en op een ietwat hobbelig grasveld (in tegenstelling tot vorige week, waar het kunstgrasveld door kon gaan als asfalt) begon de wedstrijd voor die felbegeerde drie punten. Eemdijk 6 begon net als alle andere wedstrijden onzeker en aftastend. Ietwat teveel aftastend als je het mij vraagt, en zo wist Cobu Boys 5 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Binnen vijf minuten werd een steekpass naar een diepe spits van de thuisploeg door de verdediging van Eemdijk 6 gegeven. De beste jongen kon oplopen tot keeper WB en tikte de bal bij de eerste paal langs WB tussen de palen. 1-0.

Eemdijk 6 moest even in de wedstrijd komen en heeft al vaker voor hetere vuren gestaan in deze competitie (0-2 achterstand tegen Roda ’46 7). Maar nergens was vandaag die angst dat Cobu Boys er deze eerste helft er meer tussen de palen ging schieten. Eemdijk 6 herpakte zich na die eerste tien minuten en had tot aan de rust de bovenhand.

Dit resulteerde in de gelijkmaker enkele momenten na deze eerste treffer. Mup, die ondanks zijn blauwe knie (die hij vorige week opliep op het kunstgras-asfalt) toch in de basis stond en hier ook zeker zijn mannetje stond, liep helemaal mee naar voren. Eemdijk 6 kreeg een hoekschop. Hip nam plaats achter de bal in de linkerhoek. Iedereen verzamelde zich in de zestien van de Amersfoorters en Hip schoot de bal naar de tweede paal. De bal ging hoog. Zo hoog dat deze pas ergens halverwege het doelgebied omlaag kwam. Mup zag zijn kans schoon en kopte de bal fraai binnen in de kruising bij de tweede paal. Zo was de stand weer gelijk en waren we weer net zo ver als toen we begonnen. 1-1!

In het verloop van de wedstrijd kreeg Cobu Boys nog enkele kansjes, maar die werden óf te slap ingeschoten, zodat WB deze makkelijk kon vangen of wegtrappen, óf de verdediging van Eemdijk 6 onderschepte de voorzetten.

De grootste kansen kwamen toch wel van de voeten van de groenen. Zo wist Japio middels zijn befaamde ‘sliding-kicks’ de paal te raken. Ook Hip, vandaag helaas niet zijn beste dag, mocht zijn geluk beproeven met een fantastische vrije bal, die hard belandde op diezelfde paal. De knal weerklonk over het hele sportpark.

De stand was ongeveer vijf minuten gelijk toen Eemdijk 6 nog even de kers op de taart drukte. Mup mocht ter hoogte van de middenlijn een vrije bal nemen. Hij schoot deze richting Japio, die de bal verlengde tussen twee verdedigers door. Peetjie merkte dit op, nam de bal aan en verzilverde met de buitenkant van zijn schoen de kans. Peetjie tekende de voorsprong voor Eemdijk 6 op het scorebord. Een belangrijke goal. 1-2!

Twintig minuten verstreken snel. De rust brak aan. De wissels werden besproken en Jantjie had zijn debuut in het achtste. Hij nam de plek over van AzAri op de linksback positie, en AzAri hanteerde de vlag. Rikea, die de eerste helft zijn mannetje stond op de rechtsback positie, maar de bal enkele keren ongelukkig raakte, maakte plaats voor Nevers.

De tweede helft had Eemdijk 6 de zon tegen. De temperatuur was zeer aangenaam, maar door de zon was het zicht een stuk minder. Een puntje waar rekening mee gehouden moest worden. En dat niet alleen. Cobu Boys had namelijk een heus rood-zwart kwartiertje. Een kwartiertje waar Eemdijk 6 veel moeite had om stand te houden. De gevaarlijkste kansen deze tweede helft kwamen vanuit de hoekschoppen. Deze werden zeer fraai genomen, maar WB kon deze enkele keren net onderscheppen in de lucht. Eén van deze ballen werd klem vast gepakt, maar WB kreeg een zet in de rug, waardoor hij naar de grond ging, de bal losliet en de bal rolde zo over de doellijn. De scheidsrechter stond er bovenop en had het gezien. De goal werd afgekeurd.

Na een kwartier klom Eemdijk 6 uit het donkere dal. De stand was nog steeds 1-2 voor de groenen en een extra puntje was geen overbodige luxe. Mup mocht uittrappen voor WB en haalde hiermee de middenlijn. Bulletcatcher onderschepte de bal, zag Japio de sprint trekken, gaf een mooie steekpass en Japio kwam één op één met de keeper. Koelbloedig tikte hij de bal langs de keeper en maakte de marge wat groter. 1-3!

Cobu Boys wist nog één keer dicht bij een doelpunt te komen, en dat was toen Nevers de bal miste, waardoor de aanvaller zo met de bal richting WB kon lopen over rechts. De beste jongen wilde de bal in de lange hoek krullen, maar schoot deze langs de linkerpaal. De kans was verkeken en Cobu Boys werd nergens meer gevaarlijk. Mede dankzij de solide verdediging van Booka, Mup, Nevers en Jantjie, en het scherpe oog van AzAri de grensrechter. Ook verdedigend middenvelder bORt hebben we weer de nodige kilometers zien rennen. Van rechtsvoor, naar linksachter. En overal speelde hij die oh zo belangrijke kakkerlak. Je kan hem kapot trappen, maar dan komt hij dubbel zo hard terug. Hij legt alleen nog net geen eitjes… Off….?

Eemdijk 6 had het stokje overgepakt en mocht het afmaken voor die middag. Wortel, vandaag een heuse schietschijf, wist vele vliegende tackles en zeisbewegingen te ontwijken. Hij was scherp en stond aan de basis van deze laatste goal deze middag. Hij gaf de assist aan Japio, die op zijn beurt weer op kon lopen tot de keeper. De laatste paar weken heeft Japio kunnen oefenen en ook vandaag lukte het hem weer. Hij passeerde de keeper met zijn schijnbewegingen en tikte koelbloedig de bal over de doellijn. 1-4!

Een mooie, sportieve middag, met een heerlijke temperatuur, prachtig zonnetje en een uitstekend fluitende scheidsrechter. We hadden zowaar weer verrassingsgoals kunnen zien, als Bullet zijn twee kansen had verzilverd, maar een 1-4 eindstand na een 1-0 achterstand was een prachtige gewaarwording.

Volgende week zaterdag weer tegen de koploper, maar nu is VVZA aan de beurt. Op één gelijkspel na hebben ze alles gewonnen, dus dat wordt een zware dobber.