Cobu Boys 3 – Eemdijk 6 (4-2)

Deze week een verrassende wending in het lijstje van de verslagen van Eemdijk 6. Linksback sterspeler Mouse heeft ons sinds zondag voor enkele maanden verlaten en we zien hem pas weer ergens in 2014. In het vliegtuig, onderweg naar het altijd zonnige Azië, heeft hij de zware taak op zich genomen en onderstaand verslag geschreven. Nu al evenaart hij zijn verslagen van enkele jaren geleden, toen hij nog de South African Mouse was. Lees verder! Chapeau, Mouse! >>

 

Angezien ik toch 10 uur niets te doen heb, heb ik me opgeworpen om een verslag te maken. Normaal heeft WB op maandag op zijn werk 10 uur niets te doen en neemt hij dit werk op zich. WB je bent een held dat je dit elke week doet.

Op het moment van schrijven hang ik ergens in de lucht boven India. Bij het opstijgen vanaf Schiphol hadden we een fantastisch uitzicht op Nederland. Vanuit de lucht was Flevoland, Muiden en zelfs Spakenburg mooi te zien. De velden van Eemdijk lagen er alweer vertrapt en modderig bij vanuit de lucht. De velden staken ook wat droevig af, in vergelijking met de velden die ik bij het eemmeer zag liggen. Tijd voor kunstgras! Alhoewel, nu ik dit typ voel ik de pijn van een schrijnende wond op mijn knie. En ik ben vast niet de enige. Ik denk terug aan het veld en de middag. En ik zie allemaal WB-achtige beelden voor mijn ogen flitsen. Beelden van bloed (Mup z’n open wond op zijn knie, waardoor hij bijna de dans ontsprong om te keepen), zweet (het luie zweet van Eef die sprintend naar H.W.D. rent aan de overkant omdat H.W.D. er met geel(!) af moet en hij zijn wissel bijna kan vergeten) en tranen (van het lachen toen Japio in de kleedkamer zijn onderbroek naar beneden deed en er allemaal kunstgras tarrels/korrels in z’n… ach laat maar).

Vooraf hoorde ik verhalen over een super ploeg die in de 4e klas veel won en laatst zelfs 13 doelpunten scoorde. Het zou waarschijnlijk niets worden en de verdediging zou een pittige middag krijgen. We begonnen helaas zonder keeper en onze tweede keeper had zand in zijn vagina ofzo. Dus vond Japio zich terug op doel en pakte hij toch nog zijn standaard 90 minuten deze middag. Achterin stonden Martijn (pas op voor je neus) en het vertrouwde duo peppie en kokkie oftewel booka en mup. Linksback stond ondergetekende. (kan nu wel flauw doen maar dat doe ik niet). Op het middenveld de verdienstelijk spelende DJ, wortel (vandaag met getrimde baard) en MJ, die wat ongelukkig speelde maar met de nodige inzet en verdeling heel belangrijk was. De man met zand in zn vagina stond linkshalf. Voorin good-old Vullis en Wout, die goed speelde als gelegenheids spits. 

We trapten af en gelijk zette Cobu Boys ons onder druk. We hadden besloten om te counteren en ondanks wat gevaarlijke momenten kwamen we toch wel goed in de wedstrijd. Het lukte ons redelijk om het spel van Cobu Boys te ontregelen zonder zelf veel aanvallend werk te kunnen verzetten. Toch ietwat uit de lucht viel de 1-0 halverwege de eerste helft. En eerlijk gezegd toch wel verdiend. Ik was bang dat de koppies zouden gaan hangen, maar dat gebeurde niet. En plots was daar de 1-1!!!! Hoe Bullit de bal kreeg weet ik niet meer. Maar vanuit mijn standpunt zag ik hem de bal aannemen. En 180 graden draaien… En zoals WB al zo vaak heeft aangegeven voelde ik het nu echt. Het werd stil, ijzingwekkend stil. In slow motion zag ik hoe wout zijn been naar achter zwiepte. En net zoals iedereen verwachte ik een KNAL te horen. Maar die bleef uit. Wel zag ik de bal tergend langzaam richting de rechter paal rollen. Het geluk was dat we wind mee hadden. Ook de keeper keek verbaast naast zich, hij had een hard schot in de andere hoek verwacht. Wout, chapeau! Wel jammer dat je daarna naast je schoenen ging lopen. Nou ja, je linker… en letterlijk dan. 

We hadden de rust gehaald met een gelijke stand. En zonder kleerscheuren. Had overigens anders kunnen zijn als de scheids kaarten had gehad. Mup wilde namelijk het team op ‘scherp’ zetten. En als het aan hem had gelegen ook met een man minder. 

Tweede helft ving aan met Mup op doel en Japio in de spits. Martijn (pas op je neus) ging centraal spelen en H.W.D. nam zijn plek rechts over. Wortel liet zich onzelfzuchtig wisselen (chapeau!) Ondanks dat hij een puike eerste helft had afgegeven. 

Helaas begonnen we als gewoonlijk te slap. Jammer genoeg heb ik nu geen internet want de tegendoelpunten kan ik copy pasten uit eerdere verslagen. Ik kan kort zijn. Ze vielen over rechts ;).

Het stond vrij snel 3-1. Of de gele kaarten voor of na de 3-1 vielen weet ik op dit moment eigenlijk niet meer. Maar na de 3-1 toonde we veerkracht. Weer! Hille viel in voor WB en wout voor DJ. Hille, die zich steeds meer gaat gedragen als een prof. Ik zie hem tegenwoordig warmlopen (2 minuten) en soms maak ik bewegingen met hem waar Kel jaloers op zou zijn. soort kama sutra bewegingen maken als rekken. Maar hij denkt steeds meer als teamplayer. Hopelijk volgen er meer wedstrijden en spelers. 

Oftewel, Hille zette druk op de bal en plofte hem naar voren waar de weer goed spelende Vullis een niet te missen kans gaf aan Jaapio. En hij maakte de bal genadeloos af. Het was 3-2. En we roken bloed. 

Helaas rook de scheids wat anders. Of hij kreeg last van vervroegde dementie. In ieder geval leek hij zin te krijgen in klaverjassen want de kaarten vlogen ons om de oren. Eerst kreeg de inmiddels ingevallen Wortel een rotschop. Toen Wort de beste man wilde terug pakken deed hij dat zo opzichtig dat de scheids geel trok. Zijn eigen woorden na afloop: “ik wilde hem een rotschop geven, maar dat kan ik toch niet”! En vlak daarna mocht H.W.D. inrukken. Met toch wel een erg schandalige overtreding van shirtje vasthouden. 

En voordat we het door hadden was het 4-2. 

We mogen stellen verdienstelijk gevoetbald te hebben, maar deze tegenstander was een maatje te groot. In ieder geval geeft het ons vertrouwen voor de toekomst.

Zoals jullie weten verblijf ik 9 weken in Azië. Ik wens jullie tot de winterstop veel geluk en na de winterstop zal ik er weer staan. En gaan we een top tweede helft van het seizoen spelen. Maar tot die tijd: mannen, tot volgend jaar!!!

Geef een reactie