CJVV 8 – Eemdijk 6 (1-4)

Na de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen SVP begon de competitie voor Eemdijk 6 deze zaterdag pas echt. De tegenstander? Onze vrienden van CJVV 8. Er wordt al heel wat jaartjes tegen deze mannen gevoetbald en in deze wedstrijden kan je weer zien waarom het zaterdagmiddagvoetbal zo leuk is. Een sportieve wedstrijd zonder enige wanklank en met een geblesseerde CJVV-speler als uitstekende scheidsrechter. >>

Onze vaste verslaggever was afwezig vanwege een vrijgezellenfeest, dus eenmalig wordt deze taak overgenomen.

Zoals gebruikelijk stond Dirk onder de lat en maakte een solide indruk. Marty en Henk bezetten de flanken met daartussenin Booka en Mup om de controle te houden op de verdediging.

Bort had geen last meer van zijn jaap in zijn teen en stond op zijn vertrouwde plek als verdedigende middenvelder. Hij had echter wel last van zijn zij, maar hoe dit gekomen is moest Bort het antwoord op schuldig blijven. WV startte op de rechtshalfpositie als beloning voor het vlaggen van de 1e helft van vorige week en dus helemaal niet gevoetbald had. D.J. nam de honneurs waar langs de lijn voor de 1e helft. Op linkshalf startte MJ.

Japio startte vandaag op de “10” positie, omdat Wortel de 1e helft ontbrak vanwege vakantie.

Voorin stond Vullis met naast hem Puk, onze enige echte stormram.

We mochten aantreden op het nieuw(st)e kunstgrasveld op Sportpark Vermeerkwartier, met een aangename temperatuur en een warm zonnetje werd er om 14.15 uur afgetrapt.

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat Eemdijk 6 wel redelijk aan het voetballen was en dit zou kunnen doortrekken, maar helaas…. Het bleef ook bij “in het begin”. Na 10 á 15 minuten op de klok was er weinig meer van over. Veel ballen werden ingeleverd door foute passes, slechte aannames of we begrepen elkaar niet. Daarnaast stonden we niet goed, waardoor zij vaak een man meer op het middenveld hadden. Gelukkig bleef het bij 1 á 2 hachelijke situaties dicht bij ons doel waar CJVV niet van kon profiteren.

Ondanks dat wij niet goed speelden hebben we weldegelijk meerdere kansen gehad. De eerste kans was een schuiver van Puk waarbij de bal via de vingertoppen van de keeper en de binnenkant van de verste paal binnen het speelveld bleef en door de keeper gemakkelijk opgepakt kon worden.

Daarna was er nog een grote kans voor MJ die na 2 keer inspelen ook de bal 2x terugkreeg en zo van een meter of 15 mocht uithalen. Het was een slap en te gehaast schot met zijn zwakke rechterbeen en dus een prooi voor de keeper. (Er gaan echter verhalen dat dit bewust was om geen kratje bier te hoeven halen voor zijn eerste competitiedoelpunt.)

Vullis had nog de mogelijkheid om tweemaal een speler alleen voor de keeper te zetten maar verkoos beide keren een solo boven een simpele steekpass.

Met nog een aantal niet noemenswaardige kansjes hadden we een dik half uur gespeeld.

Toen kwam het moment waar de hele B-categorie van het veldvoetbal het in de aanloop naar dit seizoen over heeft: de gele kaart. Een kaart die soms te makkelijk gegeven wordt, een nuttige kaart, eentje met een rood randje, ze hebben allemaal dezelfde waarde dit seizoen en dat is 10 minuten toekijken naar de 10 medespelers die het voor je op moeten knappen. Dit gebeurde dus bij de rechtsbuiten van CJVV. Na een stevige overtreding op Booka ontving hij dan ook terecht de “10 minuten prent”.

De overtalsituatie werd door Eemdijk 6 direct benut. Puk stapte van het veld ten faveure van Hip. En tel dan even mee: 1, 2, 3, 4, 5, 6….. BAM…..GOAL!

Hip stond welgeteld 6 seconden in het veld, ontving van Japio de bal op 18 meter van het vijandelijke doel, nam de bal aan en pofte deze met de buitenkant van de wreef in de verre kruising. Prachtige goal en de overtalsituatie perfect uitgebuit. Dit was ook direct het laatste wapenfeit van de 1e helft en konden we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De 2e helft ving aan met 3 verse krachten: Rikea kwam voor Marty, D.J. voor WV en Wortel onderbrak zijn vakantiereis voor een helftje voetbal en dit ging ten koste van Bort.

We gingen de 2e helft weer fris van start en er werd weer iets beter gevoetbald, omdat er positioneel beter gelopen werd. Maar ook CJVV liet zich van zijn beste kant zien, waardoor er een leuke 2e helft ontspon waarin de teams elkaar, letterlijk en figuurlijk, niet veel ontliepen.

Hip had het echter wel wat lastig op de linkshalf positie, want hij stond tegenover een jonge en gretige speler die graag de diepte zocht. Dat is niks voor Hip en dus probeerde hij op een andere manier nog maar eens de show te stelen. Zijn halve handstand-overslag zonder overslag miste de bal en had nog flinke gevolgen kunnen hebben voor zijn lichaam.

Mouse speelde linksback een prima 2e helft met geregeld 2 man tegenover zich. Maar door veel duels te winnen en resoluut te verdedigen hadden deze mannen geen schijn van kans.

Wat opviel was dat iedereen van Eemdijk 6 nog wel moeite had met het veld, wat toch best stroef was en daardoor de bal vaak niet of te laat onder controle kregen. Dit was trouwens over de gehele wedstrijd een manco.

De 0-2 viel een beetje onverwachts, maar was zeker mooi. Japio was op rechts in de “16” eerder dan de CJVV keeper bij de bal. Japio tikte de halfhoge bal halfhoog richting Vullis die helemaal vrijstond en Vullis tikte op zijn beurt de halfhoge bal halfhoog in de verre hoek van het lege doel. Het zag er makkelijk uit, maar technisch was het nog best een lastige goal. Niemand die erom maalde, want we hadden een veilige marge.

5 minuten later was die veilige marge al weer verdwenen, omdat CJVV tegen kon scoren. Vanuit een corner die geen corner was (of toch weer wel?) bleef de bal hangen en door te laat ingrijpen kon de nummer 3 van CJVV de bal achter Dirk werken.

Dit doelpunt spoorde CJVV direct aan om 1 op 1 te gaan spelen om nog wat te kunnen forceren.

Een goede en positieve spelopvatting van CJVV, maar het pakte niet uit zoals zij dat hadden willen zien.

Door deze spelopvatting kreeg Eemdijk 6 meer ruimte om te voetballen en hier werd ook redelijk gebruik van gemaakt.

Japio, met bal, frommelde zich op de achterlijn van CJVV langs een tegenstander en hoorde D.J. nadrukkelijk vragen de bal terug te leggen. Dit deed Japio en D.J. kreeg de bal iets achter zich, maar kon de bal alsnog tegen de touwen werken, 1-3. Het verzet van CJVV was gebroken en Eemdijk 6 wist dat de punten mee naar huis gingen.

Als blijk van waardering voor onze meegereisde supporters werd de 1-4 ook nog op het scorebord gekopt. Vullis werd enkele meters buiten de zestien gevloerd en kreeg een vrije trap. Het werd een indraaiende vrije bal vanaf rechts van Wortel en werd door Vullis fraai in de lange hoek geknikt. Mup gaf deze bal nog een laatste kusje, waardoor de grensrechter zijn vlag in de lucht stak, maar de bal was al over de lijn….

Al met al was dit een goeie en verdiende overwinning. Wel waren er deze dag teveel spelers die niet hun eigen niveau haalden. Laten we hopen dat dit volgende week anders is als koploper Roda’46 op bezoek komt.

Geef een reactie