Voorbeschouwing Eemdijk 6 – Eemdijk 7 (31-08-2013)

Na een flinke zoektocht naar een geschikte tegenstander voor een tweede oefenwedstrijd zijn we weer geslaagd met een team binnen de club. Na een nipte overwinning op het vijfde gaan we nu de strijd aan met team uit een lagere klasse, maar zeker niet de minste. Namelijk het zevende. >>


Altijd als ik het met een collega over voetballen heb, komt altijd het verhaal tevoorschijn dat ze op de velden bij Eemdijk zowaar in elkaar getrapt zijn door een berucht team. Altijd moet ik de omschrijvingen van de voetballers aanhoren en voor de zoveelste keer concluderen dat dat het zevende was.

Wij kennen deze speelstijl van het zevende ook wel. Met het seniorentoernooi waren er typerende gastspelers van het zevende die bij het geringste balcontact (of net geen balcontact) al solliciteerde naar een gele kaart met rode randjes. Ze waren die pot superfanatiek, aangezien een tweede plek van de poule realistisch was en ze daarmee naar de finales door konden. Desalniettemin weten we ook dat ze ook prima een normaal potje kunnen voetballen. Vorig jaar was namelijk een oefenpotje ook gezellig gebleven met als afloop ouwe jongens krentenbrood.

Maar laten we elkaar alsjeblieft geen mietje noemen. Zaterdag gewoon lekker ballen. Fysiek contact hoort erbij, plus we hebben een scheidsrechter. Maar voorzichtig doen met mij (bORt, red.), want ik ga volgende week op vakantie.

Ook leuk infootje verder. Het zevende heeft z’n website weer nieuw leven in geblazen. En elke speler heeft zijn eigen hilarische beschrijving. Misschien ook iets voor ons?

Wedstrijd begint om half 1. Half 12 aanwezig. Opstelling gaat rond op de Whatsapp. Tot dan.

Geef een reactie