Eemdijk 5 – Eemdijk 6 (3-4)

Op het altijd gezellig Sportpark De Vinken in Bunschoten mocht Eemdijk 6 aantreden tegen de collega’s van Eemdijk 5. Eemdijk 5, een team met potentie en individueel goede spelers, is altijd een lastige tegenstander voor het zesde. Tot op heden heeft Eemdijk 6 nog nooit drie punten kunnen behalen tegen dit team. Zaterdag moest daar verandering in komen en dus gingen de twee grootmachten de strijd aan met elkaar op de graszoden van V.V. Eemdijk, ter opening van het nieuwe competitiejaar. >>

 

De wedstrijd begon om 13:00 uur, op veld 3. Het veld, waar halverwege het seizoen de modder de overmacht heeft en er weinig groene zoden te bekennen zijn, lag er voor de verandering goed bij. Het weer was oké; zo nu en dan zon, redelijk wat bewolking, maar een heerlijke voetbaltemperatuur. Eemdijk 6 had meer dan genoeg wisselspelers op de bank, in tegenstelling tot het vijfde. Eemdijk 5 heeft namelijk vaak moeite een heel team op de been te brengen, ondanks de selectie van negentien man op papier.

Ondanks dat Eemdijk 6 genoeg man had om een team te vormen, ontbrak misschien wel de belangrijkste schakel in het team: de keeper. Keeper Dirk had zich afgemeld, dus moest er voor vervanging gezorgd worden. Aangezien WB elk seizoen al meerdere keren op doel heeft gestaan, had hij voor deze oefenwedstrijd een vrijbrief. Superspits en mede-topscorer Japio nam de eerste helft plaats tussen de palen, tot grote vreugde van Eemdijk 5. Dat betekende dat Eemdijk 6 in eerste instantie met één diepe spits speelde.

Gelukkig heeft Eemdijk 6 enkele goede alternatieve spelers in het team, die de plek van Japio al te graag opvullen. Zo wist Eemdijk 6 vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Wortel wist aan de rechterkant de bal voor zich te winnen en trok er mee naar binnen op randje zestien. Hij kreeg alle ruimte en zag een schotkans. Keeper Jaap, de tweede keeper van Eemdijk 5 die uitstekend speelde deze middag, zag dat Wortel de bal in de verre hoek krulde en kon hier niet meer bij. Wortel tekende hier uitstekend de 0-1 op het scorebord. De frustratie van Eemdijk 5 was te horen over het veld.

De 0-2 was dichtbij toen WB in een sprint de bal ingespeeld kreeg van Vullis en in de sprint oog in oog kwam met de keeper. Vullis liep vrij voor het doel en schreeuwde voor de pass, maar WB ging voor eigen succes… Wat helaas geen succes was. WB koos de korte hoek, waar keeper Jaap via een katachtige reflex de bal voor de lijn de actie keerde.

Helaas was daar het antwoord op de goal van Eemdijk 6, toen een steekpass de spits van Eemdijk 5 voor keeper Japio zette en hiermee de 1-1 op het scorebord bracht. Een kleine fout in de verdediging welke gelijk werd afgestraft.

Eemdijk 6 speelde sterker dan Eemdijk 5. Het zesde kreeg meer kansen en had deze eerste helft al van een ruime voorsprong kunnen genieten. Onder andere door enkele zeer grote kansen van Eemdijk 6 topscorer Vullis, die zijn heil de tweede helft mocht beproeven op doel. Zo werd na een mooie assist van D.J. de kopkans van Vullis van de lijn gehaald door de keeper, en kon hij op een ander moment ook de 1-op-1 actie van Vullis stoppen.

Ondanks het vertekende gelijkspel, kreeg het vijfde maar weinig kansen. “Saai” noemde Japio zijn debuut op doel.

Voordat beide teams de rust in gingen, wist Eemdijk 6 nog eenmaal te scoren. Wortel zag WB helemaal vrij staan aan de linkerkant, en gaf de lange bal in de loop. WB sprintte richting de achterlijn, maar hoorde halverwege achter zich Vullis schreeuwen om de bal. Met een snelle beweging legde hij de bal terug op Vullis. Vullis sprong als een antilope tussen twee verdedigers door en nam de bal mee als een heuse duizendpoot, zoals alleen hij het kan. Hij kwam oog in oog met de keeper, aarzelde geen moment en krulde de bal om de keeper in de rechterhoek. 1-2.

De rust brak aan en Puk offerde zich op als doelman. Hij hees zichzelf in het keeperspakje en mocht het eerste kwartier van de tweede helft de taak van Japio overnemen. Vullis wilde dit kwartier “vlammen”, zoals hij dat noemt, zodat hij met een gerust hart op doel kon staan. Jawel, wederom een diepe spits die de stoute (hand)schoenen aan trekt.

Dit eerste kwartier waren alleen de rollen wat omgedraaid. Zo kwam Eemdijk 5 terug van een 1-2 achterstand en kwam het team zelfs op voorsprong. Eén van de goals was uit een vrije bal, toen Eemdijk 6 even niet bij de les was. De bal werd snel genomen door Bart en Puk was in gesprek met zijn verdedigingsmuurtje. De bal vloog richting Puk en hij zag de bal onder zijn voet over de doellijn verdwijnen.

Zo stond het al snel 3-2. Eemdijk 6 moest zich herpakken en wat georganiseerder voetballen. Het vijfde kreeg cadeautjes en het was nog niet eens Sinterklaas. Vullis was gefrustreerd en ging na een kwartier op doel.

Het spel werd stabieler en Eemdijk 6 kreeg weer wat kansen. Een schot van Japio werd van de lijn gehaald door de nieuwe (derde) keeper van het vijfde, Ruud. Een mooie redding die het vijfde nog even op voorsprong hield.

De verlossende knal kwam toch wel van nieuwkomer MJ. Afgelopen zomer is MJ gehaald van IJsselmeervogels 3 voor een luttel bedrag van € 10,00 potgeld op zaterdag. Een heuse aanwinst voor de groenen. Zo kreeg hij menig compliment zaterdag, aangezien hij een goed aanspeelpunt was op het middenveld. MJ kreeg de bal aangespeeld op een meter of 25 en hij zag zijn kans schoon. Hij zette zijn voet achter de bal en drukte deze richting de kruising. De keeper kon hier niet meer bij en MJ zette de gelijkmaker op het scorebord, 3-3.

Eemdijk 5 was ontzet en probeerde nog aan te zetten, maar het was Eemdijk 6 die de genadeklap uitdeelde. Vanuit een hoekschop aan de linkerkant. Puk nam plaats achter de bal en liet zien dat hij beter hoekschoppen kan nemen dan keepen. De bal vloog over de gehele verdediging van het vijfde, naar Japio die bij de tweede paal opgesteld stond. Hij kopte de bal hard tussen de palen en wist hiermee de 3-4 voorsprong te tekenen voor Eemdijk 6.

Dit was ook gelijk de eindstand. De eerste overwinning is een feit. Ondanks dat het allemaal nog niet heel soepel verliep, kan deze overwinning niet meer ontnomen worden. Op naar de volgende oefenwedstrijd. Weet iemand nog een team voor zaterdag aanstaande?

Geef een reactie