V.V. Eemdijk Seniorentoernooi 2013

Zo’n Seniorentoernooi gaat je niet in de koude kleren zitten. Zaterdagavond tijdens de finale van de Champions League schoot de kramp in de been op twee plekken, vervolgens word je weer herinnerd aan de uitslagen en komt de kater opzetten. Gelukkig staat tegenover deze nare gedachten een erg leuke en sportieve dagje voetbal, met beter weer dan voorspeld. Al met al een leuke dag, met een leuk toernooi met sportieve en gezellige teams. >>

 

Op het drukke sportpark De Vinken in Bunschoten begin om 12:00 uur het Seniorentoernooi 2013. Langzaamaan komen de spelers van Eemdijk 6 aanstromen, om vervolgens om 12:30 uur een balletje te trappen tegen de mannen (jonge jongens, red.) van IJsselmeervogels 6. Eemdijk 6 heeft al tegen enkele teams van IJsselmeervogels mogen voetballen, maar nog niet tegen dit jonge team. Volgens insiders zijn zij net een jaar uit de Junioren en mogen nu het fysieke spelletje proeven in de Senioren.

Eemdijk 6 bracht de gemiddelde leeftijd op het veld omhoog, en dat terwijl men gemiddeld pas rond de dertig is. Dat betekent dat Eemdijk 6 het niet van de snelheid moet hebben, maar meer van het fysieke spelletje. Iets wat nogal eens ontbreekt in de competitie. Tijd voor verandering.

Voorafgaand aan de aftrap om 12:30 uur werd een minuut stilte gehouden voor de twee broertjes, die voetbalde in een team van V.V. Jonathan (Jonathan 6 deed deze middag mee als gastteam). Een prachtige ode die iedereen even met beide benen op de grond zette.

IJsselmeervogels 6 was behendig met de bal. Ze wisten elkaar te vinden in het veld en Eemdijk 6 had nog best wat moeite met het onder controle krijgen van de wedstrijd. Aangezien een wedstrijd maar 25 minuten duurt en Eemdijk 6 vaak pas de tweede helft op volle kracht komt, hadden de groenen vandaag een uitdaging. Het moest allemaal gebeuren in dat kleine halfuurtje. Eemdijk 6 speelde fysiek goed en wist zo wat kansen te creëren. Japio kwam oog in oog met de keeper, maar kreeg de bal er niet in. Daarentegen werd enkele minuten hierna wel de score geopend door Japio. De bal stuiterde van voet naar voet in de zestien van de rooien. De keeper zat er nog een keer aan, vervolgens een verdediger, maar de bal kwam niet ver. Japio en Vullis vochten voor wat ze waard zijn. Hoe onmogelijk het ook leek om te scoren, kon Vullis nog net de bal tegen de voet aan zetten, hoog richting Japio. Japio wist vanuit een bijna onmogelijke hoek vanaf de linkerkant diagonaal langs de keeper te koppen in de verre hoek. Eemdijk 6 leidde deze wedstrijd met 1-0, wat ook gelijk de eindstand was. De eerste overwinning van deze middag was een feit, met een ‘clean sheet’ voor keeper Dirk.

De tweede wedstrijd, om 13:30 uur, mochten we tegen Jonathan 6. Jonathan speelde fysieker dan de jongens van IJsselmeervogels. Eemdijk 6 had wat moeite met dit team. Zo moest de achterhoede af en toe ingrijpen, en zelfs Dirk moest in actie komen. Dirk tikte de bal nog een keer van de lijn, toen deze richting de hoek ging. Eemdijk 6 had weer moeite met scoren. Vooral wanneer er teveel tijd is en de voorhoede tijd krijgt om te denken. Zo waren er genoeg kansen, maar deze werden niet verzilverd. Daar hebben we vaker last van. De groenen (deze wedstrijd in het donkerblauw) hebben veel kansen nodig om een goal te scoren. Dit geldt overigens niet alleen voor de voorhoede. Ook de ‘halven’ missen zo nu en dan nog wel eens een kans. Tegen het einde van de wedstrijd wist bORt nog voor een leeg doel naast te schieten, na een voortreffelijke pass. We geven die slapeloze nacht maar de schuld. Kort daarvoor zette Vullis zijn team gelukkig op voorsprong, anders was dit echt een zure gewaarwording geweest. Weer een 1-0 overwinning. Wederom een ‘clean sheet’ voor keeper Dirk. Eemdijk 6 kwam hiermee op zes punten en hoefde de laatste wedstrijd in de poule, tegen Eemdijk 7, maar één punt te behalen voor een plek in de halve finale. 

De derde wedstrijd begon na een uur genieten in de zon om 15:00 uur. Dit was een wedstrijd waar we naar uit keken. Een heuse clubderby tussen twee teams uit de vijfde klasse. Eemdijk 6 tegen Eemdijk 7. Bij elke ontmoeting tussen beide teams komt Eemdijk 6 als de winnaar uit de bus. Deze eer wilden we hooghouden, maar dat bleek nog een hele klus. Zo kwam Eemdijk 6 al snel op achterstand toen keeper Dirk vanuit een vrije bal de bal niet klem had en deze werd ingetikt. 0-1.

De gelijkmaker kwam van de voet van Japio. Japio schoot vanaf randje zestien hard en laag in de linkerhoek en de wedstrijd lag weer open. 1-1.

Het was een fysiek spelletje. Tegen het lompe aan. Eemdijk 7 speelde hard en raakte vaker de enkels, schenen en knieën dan de bal. Zo was het soms vechten om de bal. Marty, soms ietwat te lief voor zijn tegenstander, redde Eemdijk 6 van de ondergang door zijn lichaam in te zetten en de bal in duel van de lijn te tikken. Helaas was de eerstvolgende goal daarna van het zevende. Keeper Dirk schreeuwde “los!” naar Marty, die de bal een rotschop wilde verkopen. Hierdoor hield Marty in, Dirk greep naast de bal, en Eemdijk 7 ging er mee vandoor. Zo maakte Eemdijk 7 de 1-2.

In de slotfase kreeg Eemdijk 6 nog een hoekschop mee. De bal werd bij de eerste paal geschoten, waar Japio de enige oplettende was tussen allemaal verdedigers. Met een kleine snoekduik kopte hij de bal tussen de palen en zette zo de 2-2 eindstand op het scorebord. De halve finale was voor Eemdijk 6 verzekerd, als enige team van V.V. Eemdijk. Ook het enige groene team die nog niet aan het bier was die middag…

De halve finale was om 16:00 uur, op veld 2, tegen Sparta Nijkerk. Het Sparta Nijkerk die de twee jaar hiervoor al winnaar is geworden van het toernooi, en waar Eemdijk 6 in 2011 (toen nog onder de noemer Eemdijk 8) van verloor met penalty’s, en met WB op doel. Hier moest Eemdijk 6 een punt kunnen halen en gokken op de penaltyreeks. De wedstrijd was zwaarbevochten. Zo was het rennen van voren naar achteren en hard tegen hard, maar daarentegen gelukkigerwijs niet lomp tegen lomp. Sparta Nijkerk heeft enkele oud-eerste spelers, of spelers met een heuse voetbalachtergrond op het veld of in de zaal. Het was Eemdijk 6 die op voorsprong kwam. Deze keer niet Japio of Vullis, maar iemand waarvan we het niet verwachten. Daarentegen maakt deze persoon wel het verschil in de wedstrijden, al zij het in de achterhoede waar hij altijd zijn mannetje staat. Booka, onze voorstopper, kon de bal halverwege de middenlijn onderscheppen en liep er mee richting het keepergebied. Ter hoogte van de zestien passeerde hij Klaas Koelewijn, en zo kwam Booka via de linkerkant oog in oog met de keeper. De keeper verkleinde zijn doelgebied, maar Booka zag een gaatje. Hij punterde de bal in de korte hoek en zette Eemdijk 6 op een voorsprong. 0-1!

De wedstrijd duurde nog een klein kwartiertje, toen Japio en AzAri in de eigen zestien in een kopduel elkaars hoofd raakten. Beiden stortten ter aarde en waren gelijk uitgeschakeld voor de aankomende wedstrijden. Beide heren werden door de EHBO afgevoerd met een snee in het hoofd. Hechtingen moesten er aan te pas komen. Hierna was het aan het team om de wedstrijd uit te spelen. Zonder AzAri en Japio. Zo misten we dus een goeie linksback en topspits.

De stand werd al snel 1-1 toen de bal middels een afstandsschot in het doel belandde. De richting werd veranderd door inzet van Hip. Dirk kon hier weinig aan doen en zag de bal langs de paal over de doellijn vliegen. 1-1.

Bij de 2-1 kwam Sparta alleen op keeper Dirk, en schoot de bal via Dirk in het doel. Eemdijk 6 was uitgeschakeld en mocht over een halfuurtje knallen voor de derde of vierde plek.

De laatste wedstrijd van deze middag vond plaats om 17:00 uur, tegen TOV 5. Enkele groene spelers hadden al geproefd van het gerstenat en zagen geen heil meer in deze wedstrijd. Zo werd de wedstrijd door sommigen ook niet meer beschouwd als belangrijk, hoewel een derde plek ook nog bekerwaardig is. Ook de scheidsrechter zag deze wedstrijd niet meer als noodzakelijk en keurde in deze match een 100% penalty af. Hip werd neergehaald in de zestien, maar zag de kans aan zijn neus voorbij gaan.

Gelukkig stond Eemdijk 6 al wel voor door een fantastische goal van niemand minder dan Mouse, die deze met zijn (chocolade) rechterbeen tegen het net trapte. Eemdijk 6 leidde deze wedstrijd met 1-0.

De gelijkmaker kwam al snel, toen keeper Dirk weer “los!” schreeuwde, maar de stuit van de bal onderschatte. De bal was ietwat te hoog en zo kon de aanvaller van TOV de bal opvangen en passen naar zijn medespeler. Deze kon de bal moeiteloos over de doellijn tikken. 1-1.

En ook deze wedstrijd werd afgesloten met een 1-2 achterstand. In een aanval van TOV kon Dirk zijn doelgebied nog wel verkleinen, maar de bal werd netjes hard en laag langs Dirk geschoten. Dirk was kansloos. 1-2. TOV 5 sleepte hiermee een beker in de wacht en Eemdijk 6 was de grootste verliezer deze middag, als we het woordje eer niet meetellen. Als laatste aan het bier, maar geen enkele prijs binnen halen…

Het gaat om de sport, en we hebben vijf wedstrijden van 25 minuten mogen voetballen. Heerlijk. Wanneer is het volgende toernooi?

Geef een reactie