Eemdijk 6 – Eemdijk 8 (5-0)

Eemdijk 6 tegen Eemdijk 8. Was het nou 4-0? Mogen we misschien 6-0 rekenen? Of iets daar in de buurt? Of gaan we toch voor die magnifieke 8-0, die zonder enig benul werd geroepen na de wedstrijd? In een vriendschappelijke wedstrijd tussen twee zusterteams van V.V. Eemdijk, het zesde en achtste team, ontbrak het aan een scheidsrechter, dus was de duidelijkheid qua doelpunten ver te zoeken. Uiteraard vanuit sportief oogpunt houd ik het op 5-0. Een hele vooruitgang als je bekijkt dat een seizoen geleden de stand nog 15-0 was voor Eemdijk 6. Chapeau voor het achtste! >>

 

De wedstrijd begon iets later dan half 1 op veld 3. Veld 3 is na een seizoen van zwaarbevochte wedstrijden een weiland geworden, waar de koeien net vanaf getrapt zijn. Op grote delen ontbreekt het aan gras, nog niet te spreken over de bergen en kuilen die her en der verspreid liggen.

Zonder scheidsrechter en hoekvlaggen begon Eemdijk 6 aan een sportief partijtje voetbal tegen het achtste. Bij Eemdijk 6 ontbrak het aan enkele basisspelers en werd de “hoge hoed” oplossing gehanteerd. In eerste instantie begon Eemdijk 6 met een normale opstelling, met één verrassing op de linksback positie (coach Maarten), maar al snel door het wisselbeleid ging het over op een fantasie opstelling. Het maakte vandaag niet uit waar je speelde. Als je maar speelde.

Eigenlijk was de wedstrijd niet om aan te zien. Ook niet aan de kant van het achtste. Aan beide zijden ging het voetbal stug en bleven de grote kansen uit. Maar toch was het Eemdijk 6 die de score opende. Puk, de spits die vaak ondergesneeuwd wordt door het duo Japio en Vullis, bewees zichzelf vandaag en zette de 1-0 op het scorebord. Hij kreeg de bal aan de rechterkant aangespeeld en zag de keeper uitkomen. Hij stiftte de bal over de beste jongen en tekende de 1-0 op het scorebord.

Het duurde lang voor die tweede goal viel, aangezien de jongens van Eemdijk 8 na een snelle omschakeling vaak weer in positie stonden achterin, waardoor onze voorhoede moeite had de kansen te verzilveren. Eemdijk 8 had daarentegen veel moeite om een potje te breken voorin. De achterhoede van Eemdijk 6 stond stabiel.

De tweede goal kwam vanuit een hoekschop, genomen door Puk aan de linkerkant. De bal draaide in en belandde zo bij de tweede paal. De bal ging over de lijn en voor de zekerheid zette Vullis zijn hoofd nog tegen de bal. 2-0. Nu wil het zijn dat keeper Dirk, die deze hoekschop zijn graantje mee wilde pikken, in luchtduel was en zo de verdediging op het verkeerde been zette. Maar ook coach Maarten gooide zijn lichaam in de strijd. Na de wedstrijd werd gezegd dat de goal hierdoor was afgekeurd, maar er was geen scheidsrechter die dit kon beslissen…

Gelukkig gingen we de rust in met een doelpunt waar we zeker van weten dat deze telt. MJ speelde vandaag zijn tweede wedstrijd voor Eemdijk 6 en heeft deze ochtend zijn transfer definitief gemaakt. MJ wist via de rechterkant op te lopen tot in het keepergebied en kwam oog in oog met de keeper. In plaats van dat hij voor eigen succes ging, en de korte hoek verkoos boven zijn medespelers, gaf hij gehoor aan de kreten van AzAri die opliep bij de tweede paal. MJ gaf de bal voor het doel langs aan AzAri en AzAri verzilverde de kans. 3-0.

De rust brak aan, en de tweede helft werd de opstelling fantasierijker. Onze topscorer Vullis op doel, keeper Dirk op het middenveld, onze laatste man Mup in de spits. Een vreemde gewaarwording, maar dit pakte nog redelijk uit in deze wedstrijd. Keeper Dirk was ervan overtuigd dat hij kon scoren en maakte dit waar. Hij opende de score in de tweede helft en schoot de bal over de keeper, die ver uit zijn doel was gekomen. 4-0… of dan toch 3-0?

Enfin, de vijfde goal was een eigen doelpunt van de jongens van het achtste. Dirk eiste de goal op, aangezien hij het dichtstbij stond en zag dat een hattrick in het verschiet lag. 5-0.

Zo ging Dirk zo nu en dan voor eigen succes, net als vele spelers deze middag, maar vergat de kansen te benutten. Iets wat ik deze middag veel gezien heb. Afstandsschoten vanaf de tweede lijn, zonder richting, snelheid of überhaupt enige kans op slagen. Iedereen wilde scoren, aangezien Vullis vandaag op doel stond en hij deze wedstrijd nog geen kans heeft benut. Vullis daarentegen deed het erg verdienstelijk op doel en had zelfs een prachtige redding met zijn lange stelten. Zo wist hij vandaag de ‘Clean Sheet’ te behouden! Chapeau!

De zesde goal van deze middag was tegen het einde van de wedstrijd. De gebroeders Smith (D.J. en MJ, red.) stonden als laatste man en voorstopper, ondersteund door Booka en WB op de rechts- en linksback positie. Tegen het einde kon Eemdijk 8 niets meer waarmaken, aangezien de wedstrijd al gespeeld was, maar Eemdijk 6 mocht nog één keer. WB vond het nodig de bal vanaf de achterhoede hard naar voren te schieten. Boze ogen werden gelijk op hem gericht, maar men zag niet dat dit (per ongeluk?) een fantastische assist was op Hip. Hip was samen met de keeper van het achtste de enige die voor de bal ging. De keeper kwam uit en was buiten ‘de zestien’. Hip nam de bal in de stuit op zijn hoofd en kopte zo over de keeper heen. Een van de verdedigers sprintte nog achter de bal aan, maar zag deze over de doellijn tussen de palen verdwijnen. 6-0. Overigens werd ook bij deze goal geroepen dat het buitenspel was, maar dit werd ook bij menigeen ontkracht. Dus ook weer twijfel bij dit doelpunt. 

Enfin, zo kan de eindstand dus 4-0, 5-0 of zelfs 6-0 zijn (wij gaan uit van 5-0). Ondanks dat er altijd zo gescholden wordt op de scheidsrechter, zie je maar dat deze mensen onmisbaar zijn in de eindbeslissing.

Uiteindelijk won het achtste wel met penaltyschieten, aangezien Maarten, Puk en zelfs onze eigen penaltyschieter Hip de penalty’s misten. De eer van de afgelopen wedstrijd ruilden de beste jongens van Eemdijk 8 in voor een krat bier en waren hiermee dus eigenlijk de morele winnaars van deze middag.

Geef een reactie