Voorbeschouwing Eemdijk 6 – Eemdijk 8 (18-05-2013)

Talkshowhost, ex-coach en ambtenaar in functie Hip heeft de stoute schoenen aangetrokken en verzorgt ons een prachtige voorbeschouwing van de wedstrijd Eemdijk 6 tegen Eemdijk 8. >>

 

Aankomende zaterdag wordt het weer een historische dag. Een week nadat de blauwen hun laatste strohalm pakte tegen degradatie moeten de Diekers tegen de Geluksvogels uit Zwijndrecht. Dit om een plek in dezelfde begeerde hoofdklasse. Nog niet eerder is vv Eemdijk zo dicht geweest bij deze klasse. Wij hebben het recht de voorwedstrijd te mogen spelen. Vroeger was dit een ongelooflijk grote eer. Voorafgaand aan de  belangrijke wedstrijd voor de club nemen twee veelbelovende jeugdteams het tegen elkaar voor het toestromende publiek. Het ene jeugdteam is Diek 8. Dit team bestaat uit bargezellige mannen. Diek 8 heeft veel parallellen met ons team. Toen ze begonnen wilden ze een oefenwedstrijd en kregen ze een enorm pak op de broek (0-15). Dit kenden wij ook tegen het toenmalige 4e (1-17).

Daarnaast verloren ze in hun eerste seizoen ook bijna alles. Maar kenden ze een uitzinnige vreugde na hun eerste punt. Dit seizoen haalden ze al meer punten, maar lieten ze ook zien dat ze -net als wij- van iedereen kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen. Van kampioen Hees 3 wonnen ze met 5-2, maar kregen tot twee keer toe dubbele cijfers om de oren thuis op sportpark De Vinken.

Gesteund door hun moraal denken ze klaar te zijn voor een revanche tegen het andere gezellige team van vvEemdijk. Het Diek 8 van weleer. Wij dus. Ok, wij zijn dan al lang geen jeugdteam meer, maar zo zien we er blijkbaar wel uit. Of misschien komt het door de manier waarop we ons gedragen…? Hoe dan ook aan ons de eer om het massaal verwachte publiek te vermaken zaterdag. Coach Maarten werkt daar aan mee en heeft toegezegd voor deze gelegenheid de stoute schoenen weer aan te trekken. Ook Dirk verleent zijn medewerking door de tweede helft zijn doelpositie graag te willen verruilen.  Het belooft niet alleen een historische dag te worden, maar ook een heroïsche en vermoedelijk hilarische. Het 8e van nu kent dit seizoen ook korfbaluitslagen dus Johan Toto heeft gisterenavond ingezet op 8-6… Ik heb beloofd dat wij er acht maken. Zes tegen moet lukken als hun nieuwe aanwinst meedoet (zie hieronder).

Opstelling volgt in de kleedkamer.

Geef een reactie