Eemdijk 6 – Hercules 7 (4-1)

Het einde van de competitie nadert. Voor Eemdijk 6 valt er niets meer te behalen, maar dat wil niet zeggen dat we bij de pakken neer moeten zitten. Elke winstpartij is goed voor de teamspirit. En we hebben nog een appeltje te schillen met de tegenstander van deze zaterdag, Hercules 7. De uitwedstrijd werd diep in blessuretijd nog een gelijkspel, na een heuse voorsprong van 2-3 voor de groenen. It’s payback time! Maar wat blijkt nou, keeper Dirk zit met zijn gat op de Canarische Eilanden. Niet bepaald een fantastische basis voor een winstpartij. >>

Maar gelukkig is daar de redder in nood. En nee, het is niet de verse koning Willem, die het stokje overneemt van zijn moeder Beatrix. WB blijkt van alle markten thuis en trekt deze middag het keeperstenue aan in de allerlaatste wedstrijd van Bea’s regeerperiode. De voorbereiding was minimaal, aangezien Japio vond dat de tenues best een klein kwartiertje vóór aanvang van de wedstrijd geleverd konden worden. Zo was de warming-up wederom veel te kort, en was het aan de zon om de spiertjes op te warmen.

De wedstrijd begon iets later dan gewend, rond 12:40 uur, en het was Hercules die er zin in had het eerste halfuur. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, of Hercules kwam al op voorsprong. Het positiespel van Eemdijk 6 was teleurstellend en het liep niet. Zo kwam één van de aanvallers uit Utrecht via de rechterkant 1 op 1 met keeper WB. H.W.D. was de rechtsback, maar stond al één van de aanvallers te verdedigen. Bullet werd niet gecoacht, dus was de aanvaller gezien. WB was kansloos en de bal werd in de verre hoek geschoten. Hercules leidde de wedstrijd met 0-1.

Eemdijk 6 herpakte zichzelf in de twintig minuten hierna en leek rond minuut twintig eindelijk een beetje te voetballen. De kansen bleven onbenut, maar er werd zeer netjes rondgespeeld. Zo werden de Utrechters vele malen op het verkeerde been gezet en kon Eemdijk 6 zowaar beginnen aan het tegenoffensief.

De wedstrijd was een klein halfuurtje oud toen Vullis samen met de keeper van Hercules voor de bal ging. De beste jongen gleed door en tikte de bal voor Vullis weg. Vullis herstelde zich, strompelde richting de bal, maar de keeper rolde door, waardoor Vullis toch nog neerging. De scheidsrechter wees naar de stip en zo begon de zon te schijnen voor Eemdijk 6. Dit was de ommekeer. Penalty.

Hip nam plaats achter de bal, nam een aanloop en schoot hard tegen het net. De keeper zat in de verkeerde hoek en Hip tekende voor de gelijkmaker. 1-1.

In de momenten hierna kreeg Eemdijk 6 vele kansen. Net als de afgelopen wedstrijden had Eemdijk moeite met scoren. Zo zat de keeper er vaak goed bij en behoedde zo zijn team voor een ondergang. Hercules kreeg ook nog één grote kans, toen de bal plots stil viel achter de verdediging van Eemdijk. WB trok op tijd aan de bel en werkte de bal weg. Hierna was het weer de beurt aan de groenen.

Na 45 minuten was de stand nog steeds gelijk en trokken beide teams richting de kleedkamer voor een lekker warm bakkie thee. De wissels werden nog even besproken en zo kon vol goede moed aan de tweede helft begonnen worden. Deze tweede helft had Eemdijk het zonnetje tegen, maar daarentegen wel de wind weer in de rug.

Mup nam Hip’s plek in als laatste man, naast Booka. Linksback deed Mouse erg goede zaken en had de aanvaller in zijn zak. De aanvaller dacht hier anders over en deed een “Alba’tje” in het gezicht van Mouse. Uiteraard onbedoeld, maar het was memorabel. Rechts werd H.W.D. vervangen door zowel Nevers als Rikea. Beide heren stonden hun mannetje, aangezien in de tweede helft weinig acties over de rechterkant kwamen.

Het zonnetje scheen, maar het licht focuste zich vandaag echt op de fantastische goal van Hip. Hip liep op aan de rechterkant en zag zijn kans schoon op de punt van de zestien. De keeper stond op het punt om zijn doelgebied klein te maken, toen Hip alle tijd en ruimte kreeg om de schieten. Hij gaf de bal een schop, deze vloog als een raket in een streep langs de keeper. De knal op de lat weerklonk over het hele sportpark en de bal kon niets anders meer dan tegen het net vliegen. Een prachtige goal, zoals we alleen van Hip zien. 2-1.

Deze helft kwam Hercules nergens meer aan de bak. Mede door de uitval van enkele spelers door blessures. De verdediging van Eemdijk stond daarentegen ook goed, met hier en daar een klein gaatje, maar dat werd vakkundig opgelost. Keeper WB had niet veel te doen deze helft en vertrouwde op de mensen voor zich.

Het was Eemdijk die deze helft uitblonk. Er werden veel kansen “om zeep geholpen”, maar als je er meer scoort dan de tegenstander, win je de wedstrijd… Dus dat deden we dan maar. Vullis was degene die de derde goal van de groenen op zijn naam mocht zetten, na enkele tegenoffensieven van Hercules. Hij plaatste de bal netjes langs de keeper en tekende zo de 3-1 op het scorebord. Eemdijk 6 was veilig. Twee goals verschil, wat niet meer bij te benen was voor de Utrechters.

Mup kwam tussendoor ook nog enkele keren van achteraf oplopen en zag zijn schot op doel gekeerd worden door de keeper, die nog redelijk veel moeite had met dit afstandsschot. Hij moest zich strekken tot in de hoek en tikte de bal nog nipt naast.

De laatste goal was op naam van Japio. Japio trok via de rechterkant het keepergebied van Hercules binnen en werd van achteren gehaakt. Japio viel en kreeg een penalty mee. Hij nam zelf plaats achter de bal, daar stond hij op, en stuurde vakkundig de keeper de verkeerde hoek in. 4-1. Dit was ook gelijk de eindstand.

Een van de opvallende momenten deze wedstrijd was de inzet van zowel bORt en Booka. Zij werden “bekroond” (leuke woordspeling zo na Koninginnedag) tot Men of the Match. Enkele andere heuglijke momenten waren de hoekschoppen van Puk, die het voorin nog erg gevaarlijk maakte, en natuurlijk Puk’s karatetrap op randje zestien. Deze trap liet de bal vliegen richting het doel, maar werd op het laatste moment geblokkeerd door een van de verdedigers.

Zowel de keeper als de verdediging van Hercules wisten vele acties te keren. Zo wist een van de verdedigers een afstandsschot van Hip te blokkeren met zijn hoofd, wat hij beter niet kon doen. De beste man stapte maar even buiten de lijnen, en zo werd de laatste wisselspeler ingezet.

Tot slot nog een complimentje van onze scheidsrechter jegens de spelers van Hercules. Het viel hem op dat Hercules weinig tot geen overtredingen beging… Althans, de eerste helft. De tweede helft speelde de frustratie wat op en werd zo hier en daar een tackle te laat ingezet.

Hercules droop deze middag af en Eemdijk 6 had wederom drie punten in de spreekwoordelijke ‘pocket’. Eemdijk 6 helpt hiermee wederom Spakenburg 7 voor het kampioenschap en wacht nog steeds op de twee kratten bier van de wedstrijd tegen GVVV.

Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma van Eemdijk, tegen De Merino’s. Gaan we hier nog “vlammen” om de verliespartij tijdens de vorige ontmoeting recht te zetten, of wordt het een improvisatieopstelling…? Houd de Whatsapp in de gaten voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de opstellingen.