SVP 3 – Eemdijk 6 (1-5)

Een sportieve wedstrijd. De wedstrijd in Veenendaal bij en tegen SVP 3 verliep zonder problemen en de temperatuur droeg ook bij aan een leuke sfeer binnen de lijnen. Op eigen veld had Eemdijk 6 moeite met een voorsprong te behalen, maar in deze wedstrijd waren de groenen duidelijk de beteren. Eemdijk 6 nam drie punten mee naar huis, en loopt wederom uit op de nummer zes. De eerste vijf posities staan hiermee vast. >>

“Ik stond onder de douche en proefde gewoon zweet.” Iets nieuws in het leven van onze voormalig coach en ambtenaar in functie Hip. Uiteraard werd er flink gelachen, hoewel dit volgens velen niet eens een grap is. De wedstrijd van de middag werd op het verjaardagsfeestje van coach Maarten diezelfde avond nog eens geëvalueerd. Een leuke wedstrijd met een tevreden uitslag. SVP 3 was een maatje te klein voor Eemdijk 6.

De wedstrijd begon in het bewolkte Veenendaal rond 12:30 uur. De temperatuur was aangenaam, maar de zomer blijft nog weg. Aan het begin van de wedstrijd gebeurde er nog niet veel spannends. De keeper die in de thuiswedstrijd werd uitgeschakeld door Mup, en vier weken uit de running was, stond nu weer tussen de palen. Deze middag ging hij het druk krijgen, in tegenstelling tot de groene keeper Dirk.

Hip, allrounder eersteklas, speelde vandaag op het middenveld. Ondersteund in zijn loopacties (vooral verdedigend) door Minitank bORt, die bij verdedigend werk voor twee man moet rennen en verdedigen. Zo wist Hip de eerste assist van de wedstrijd op zijn naam te zetten. Ondanks dat Vullis het begin van deze eerste helft continu ging meeverdedigen, waardoor we dus een diepe spits misten, werd hij naar voren gestuurd. Hip plaatste de bal vanaf de middenlijn hoog over de verdediging. Vullis ging het duel aan met de verdediger die bij de bal in de buurt was, wist de actie te winnen en zag de keeper uitkomen. Vullis aarzelde geen moment en schoot de bal met de binnenkant van de schoen over de keeper tussen de palen. Een prachtige actie. Precies zoals we Vullis kennen en graag willen zien. Eemdijk 6 leidde de wedstrijd met 0-1.

Een minuut of tien later stond Hip weer aan de basis van een doelpunt. Hip kreeg op het middenveld alle ruimte en zag WB op de linkshalf positie helemaal vrij lopen. Hij schoot de bal hard over de grond naar WB. Een verdediger kon de bal nog net met zijn voet raken, waardoor de aanname van WB was zoals mensen van hem verwachten. Zonder aarzeling stapte hij richting het doel, zag de keeper uitkomen en hoorde de verdediger in zijn nek hijgen. Hij zag de rechterhoek (links voor de keeper) helemaal vrij en plaatste de bal netjes langs de keeper, via de paal, over de doellijn. De keeper raakte de bal nog aan, maar kon het tij niet keren. WB vergrootte de voorsprong van de groenen en tekende hiermee de 0-2 op het scorebord.

Tot aan de rust was Eemdijk 6 wel de betere op de groene graszoden van SPV, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Helaas moet ik constateren dat dit op deze manier al vaker is voorgekomen, en zo ook vandaag weer. Een lange bal werd naar “de zestien” van Eemdijk 6 getrapt en de spits zette de sprint in. De bal kwam van hoog en werd verkeerd ingeschat door laatste man Mup. Mup kopte onder de bal door, en de spits ging er met de bal vandoor. Dirk was iets te laat uit zijn doel en de spits lobde de bal over de keeper. Dit doelpunt leek op die van Vullis, maar het voordeel was dat Eemdijk 6 de rust inluidde met een doelpunt meer. 1-2.

In de rust bleven de groenen op het veld, bij de dug-out, en zochten de kleedkamer niet op. Wat dus betekende dat bORt niet zijn befaamde chocolaatjes als natuurlijke epo kon uitdelen. We moesten de energie dus maar uit de zon putten. Gelukkigerwijs brak de zon halverwege deze wedstrijd door, dus daar hadden we profijt van.

De tweede helft werd al snel geopend door Japio. Japio had deze tweede helft een groot aandeel in het scoreverloop. De 1-3 was na een prachtige assist van Wortel, die Japio eropuit stuurde. Maar voordat het zover was, liet Eemdijk 6 zein dat het team wel daadwerkelijk iets geleerd heeft in de afgelopen jaren. Waar SVP flink zat te jagen op de achterhoede van Eemdijk 6, speelden de groenen als een setje Iniesta’s, Xavi’s en Messi’s. Er werd prachtig rondgespeeld en gecombineerd. Zo werd SVP even een momentje helemaal zoek gespeeld en zo kon Eemdijk 6 ontsnappen uit de klauwen van SVP. Alsof dat vrijspelen nog niet genoeg was, viel hier het derde doelpunt van Eemdijk 6 uit. Wortel kreeg de bal vanuit de achterhoede en krulde de bal over de verdediging van SVP. Japio zette de sprint in. Hij wist de bal achter de keeper te krijgen en zette de stand op 1-3. SVP was gebroken en kon nergens meer gevaarlijk worden voor keeper Dirk. Zo nu en dan een vangbal, maar Dirk heeft zich nergens hoeven strekken. Ook omdat de verdediging als een muur stond, met Booka en Mup als laatste man en voorstopper. WB en Mouse wisselden af op de linkerkant, en AzAri en Nevers mochten de rechterkant voor hun rekening nemen.

Een tijdje bleef het 1-3. De voorhoede volgde de raad op die men in voorgaande seizoenen om de oren kreeg: de bal afgeven voorin als er een kans toe is. Helaas zijn hierdoor vele acties in de kiem gesmoord. De bal ging van hort naar her. Uiteindelijk, wanneer de verdediging al zoek gespeeld was en de keeper helemaal van slag was, en er al vele malen op doel geschoten had kunnen worden, werd de bal nog eenmaal over gespeeld. Deze passes waren te zacht, of te krom, waardoor de actie om zeep werd geholpen. De voorhoede is blijkbaar beter wanneer men egoïstisch speelt.

Dit vermoeden werd tot tweemaal toe bevestigd. Wortel gaf wederom een prachtige pass op Japio, waarna Japio ontsnapte aan zijn verdedigers. Hij kwam oog in oog met de keeper, maar de keeper trapte in zijn schijnbeweging. Japio passeerde hierdoor, zoals alleen hij het kan, de keeper en zette de stand op 1-4.

Het prijsschieten werd beëindigd na de vijfde goal. Een loopactie van Japio, die de keeper weer op het verkeerde been zette. Nevers, die vandaag zijn debuut in de voorhoede had de laatste tien minuten, schreeuwde nog om de bal, maar was niet in de buurt van Japio. Japio ging voor eigen succes en zo wist hij de eindscore op 1-5 te brengen en loopt hiermee in op topscorer Vullis op de topscoorders ranglijst.

Een van de opvallende momenten deze tweede helft was de actie-wat-eigenlijk-geen-actie-was van AzAri. Hij trapte de bal vanaf links hard op de paal. Nog voordat deze de paal raakte, klonk er al gelach in het veld. Wat als deze er toch in gegaan was?

Ook Japio die eens de vlag hanteerde was iets wat we niet vaak (lees: nooit) hebben gezien. Zo zagen we de week ervoor Mup de vlag al in de handen nemen. Ongelooflijk. Het beleid van de groene coach Maarten werpt zijn vruchten af. Gaandeweg leert men, en vandaag was het wisselbeleid zonder op- of aanmerkingen. Of was dit omdat coach Maarten ’s avonds de toegang tot zijn verjaardagsfeestje zelf beheert…? Al met al een leuke pot voetbal met een nog leukere uitslag.