Eemdijk 6 – Spakenburg 7 (3-6)

Teleurstellend. Dat is de wedstrijd van afgelopen zaterdag te noemen. Eemdijk 6 kreeg Spakenburg 7 op bezoek. Een heuse dorpsderby. Twee teams die op papier aan elkaar gewaagd zijn, maar als we de afgelopen uitslagen bekijken is Spakenburg 7 toch wel de heuse winnaar te noemen. Op alle vlakken! Fysiek sterker, meer karakter, meer lust om te voetballen, ze spelen slimmer en het beleid is wƩl goed geregeld! Ondanks de sterke eerste helft van Eemdijk 6, was de tweede helft om te huilen! >>

Nog voordat de wedstrijd plaatsvond op sportpark De Vinken, het thuishonk van Eemdijk 6, was duidelijk af te lezen dat alle groenen gebrand waren alles en iedereen op te offeren voor een overwinning. Geen gelul over ā€œik ben tevreden met een puntā€, maar gewoon tot aan het gaatje! De eerste helft, wat begon om half 1, was dit ook zeer zeker het geval. Met alle respect voor de wissels die volgden, had Eemdijk 6 de eerste helft de sterkste opstelling gehanteerd.

Binnen enkele minuten stond Eemdijk 6 al op voorsprong door een mooie goal van Vullis. Vullis was gebrand en zette zo de 1-0 op het scorebord.

Alsof dat niet genoeg was, zette hij de keeper een momentje later wederom op het verkeerde been. De verdediging van Spakenburg was niet scherp genoeg, in tegenstelling tot de voorhoede van Eemdijk, en zo kreeg Vullis voor de tweede maal kans zich te bewijzen als de topscorer van Eemdijk 6. 2-0!

Tot dusver was alles koek en ei bij Eemdijk 6. Geen vuiltje aan de lucht. Spakenburg kwam wissels te kort en ook hun vaste spits en keeper waren niet van de partij. Met zoā€™n vroege voorsprong moest Eemdijk 6 dit wel winnen.

De 2-1 viel helaas kort na de goals van Eemdijk. De bal raakte in de kluts in het keepergebied van Dirk. Dirk had de bal niet klem, maar ook de verdediging leek de bal niet weg te kunnen werken. De bal rolde voorzichtig richting de doellijn. Het team zag met lede ogen aan hoe Mup richting de bal sprintte en deze tevergeefs wegwerkte in eigen doel. Helaas, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. 2-1.

De verdediging stond voor de rest als een huis. Marty op rechts (later gewisseld door H.W.D.), WB op links (eind eerste helft gewisseld voor Mouse), onder leiding van Mup, met Booka als voorstopper. Een gouden combinatie. Het was aanpoten tegen de behendige en snelle spitsen van Spakenburg 7, maar de grote kansen bleven uit. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot, maar de aanvallen werden afgeblazen.

Dus was het weer aan de voorhoede om hiervan te profiteren. En dat lukte. Minitank bORt liet wederom zien dat hij een trucje kon, en lopte de bal over een verdediger van de blauwen heen richting Vullis. Vullis nam de bal aan, schudde de verdediger van zich af, zag de keeper uitkomen en kon nog net de bal raken. Deze vloog over de keeper richting de rechterpaal. Even bleef het muisstil op De Vinken, totdat de bal via de paal over de doellijn stuiterde. Eemdijk 6 leidde de wedstrijd met 3-1.

Spakenburg antwoordde hier redelijk snel weer op door vanuit een dood speelmoment vriend en vijand te verrassen. De bal viel in de zestien van keeper Dirk ā€œdoodā€. De enige die hierop reageerde was Booka. Booka gooide alles in de strijd om de bal weg te werken, maar zo deed de aanvaller ook. De bal ging via de punt van de schoen van de aanvaller hard richting het doel en rolde via de binnenkant van de paal over de doellijn. Dirk zag deze niet aankomen, aangezien zijn zicht werd geblokkeerd, en de stand werd hierdoor 3-2.

Twee ongelukkige momenten waar Spakenburg profiteerde van de situatie en zij ook twee goals op hun naam konden zetten. Vanaf minuut veertig ging het bergafwaarts met het team en de kansen. WB werd gewisseld, terwijl hij (in tegenstelling tot de week ervoor) nu wel goed speelde en samen met de rest van de achterhoede de situatie onder controle had. Dit waren gelijk de laatste minuten die WB had gespeeld deze wedstrijd, wat volledig tegen het beleid van Eemdijk 6 in gaat. Vanaf deze minuut ontplofte de bom in het team.

Al jaren geldt dat wanneer je komt trainen, je meer recht hebt op speelminuten dan de personen die niet zijn komen trainen. Dit was een feit wat even in drie kwartier de grond in werd getrapt. Achteraf viel ook de opmerking ā€œiedereen heeft vandaag gespeeldā€. Dat terwijl niet iedereen aanwezig was op de training. Hoe kan het dat we beginnen in een zeer sterke opstelling, een zogenoemde ā€˜proven conceptā€™ waarmee we drie goals weten te maken en bijna geen kansen hebben weggegeven, en vervolgens eindigen in een ā€˜hoge hoedā€™ opstelling, waarin we volledig in de pan zijn gehakt (vier goals tegen in Ć©Ć©n helft)? Dit gaat mijn pet te boven. Doe dit tegen teams als CJVV, of VVZ, of FZO, of Dovo, waar we zo nu en dan nog een steekje kunnen laten vallen. Deze teams hebben (met alle respect voor deze teams) niet zoā€™n sterke en behendige voorhoede als de blauwen.

Alsof dat niet genoeg is, wordt Vullis in de rust gewisseld. Vullis, vandaag in topvorm en in nog geen halfuur drie goals op zijn naam gezet, mag de vlag hanteren in het begin van de tweede helft. Leuk meegedacht, maar doe dit niet tegen het sterkste team uit de competitie. De tweede helft heeft Eemdijk geen kans meer gekregen hierdoor. Toen Vullis er weer in kwam, waren er geen potten meer te breken.

WB nam vervolgens voor de zoveelste keer dit seizoen de vlag in de handen. Met Bullet naast WB, die de week ervoor gevlagd had, en Nevers die eindelijk weer eens op de voetbalschoenen mocht staan, waren alleen Marty en WB over. WB heeft twee weken hiervoor nog gefungeerd als grensrechter, en Marty in zes jaar misschien een kwartiertje. Marty mocht vervolgens blijven zitten omdat hij ā€œniet kan vlaggenā€. Dit is het slechtste verhaal wat ik heb gehoord sinds de film ā€œI Hate Valentineā€™s Day (2009)ā€. Dit is dus duidelijk de laatste keer dat ik mijzelf heb opgeofferd op deze manier!!!

Vervolgens wanneer Spakenburg in de tweede helft op gelijke hoogte komt door goed kopwerk vanuit een hoekschop, probeert Eemdijk 6 alles op alles te zetten om het tij te keren. EĆ©n van de tegengoals is vanuit een hoekschop, welke als een goal van Van Persie in het doel wordt gekopt door Wortel. Shit happensā€¦

Bij de overige twee goals is bij de ene actie Booka de enige die vanuit zijn linksback positie de achtervolging inzet. Dit mocht niet baten. De laatste tegengoal sprintte Hip met enkele aanvallers mee, maar werd hier ook te kijken gezet. Het uiteindelijke resultaat was een 3-6 eindstand, na een redelijke stabiele 3-2 ruststand.

Alsof dit niet genoeg was, hoorde ik na afloop twee dingen waar ik nĆ³g steeds pissig om kan worden! De eerste is de reden waarom ik, WB, werd gewisseld (ā€œhij speelde slechtā€ā€¦), en de tweede is de opmerking ā€œhet is niet erg dat ze gewonnen hebben, want als ze kampioen worden zitten ze volgend jaar niet meer bij ons in de competitieā€. Bij deze laatste opmerking zet ik mijn vraagtekens. Als wij hier gewonnen hadden, en volgende week pakken we drie punten tegen GVVV, draaien we weer helemaal mee voor de eerste plek. Dus bij deze is die kans door ons neus geboord. EĆ©n van de slechtste opmerkingen die je na afloop van zoā€™n wedstrijd kan gevenā€¦!!! Vooral als je kijkt wie zich lichamelijk hebben opgeofferd om die voorsprong te behouden. Met een licht-gekneusde rib heb ik bORt zien rennen, beuken en vliegen (na een soort-van-omhaal), WB heeft enkele dagen last gehad van zijn rug en nek, en niet te vergeten de schaafwonden op zijn benen. En dan heb ik het niet eens over Booka gehad. De blauwe kleur van Spakenburg lijkt af te geven op zijn lichaam! Had ik de kapotte knie van D.J. al gemeld?

Er zijn dus wel een aantal mensen die ongeacht de tegenstander gebrand zijn om te winnen. Dus houd dit soort stomme opmerkingen maar voor je!

Zo genoeg gal gespuwd, maar het laatste woord is hier nog niet over gerept. Ik verwacht enigszins nog wel een verklaring van het wisselbeleid van afgelopen zaterdag!