Kampong 3 – Eemdijk 6 (0-2)

Siberisch koud. Zo werd deze zaterdag omschreven. Eerlijk gezegd vond ik het allemaal nog wel meevallen. Het was wel ongelooflijk fris, maar door het zonnetje en de fijne, warme handschoenen was het nog uit te houden. Geen onderkoelings- of bevriezingsverschijnselen gezien vandaag. De wind was daarentegen de grootste plaag deze middag. Tegen de wind viel niets te beginnen, en dus werd de wedstrijd vooral aan één kant van het veld gespeeld in Utrecht bij de plaatselijke hockey-, cricket- en voetbalvereniging Kampong. >>

De wedstrijd ving aan om half 1. Eemdijk 6 was voor de verandering eens op tijd op de “groene” zoden. Mede door coach en ‘drill instructor’ Maarten, die het voortouw nam op tijd te vertrekken. De wedstrijd verliep stug. Elke bal die hoger dan de lengte van het gras kwam, waaide richting het westen. De wedstrijd verliep de eerste helft dus veelal via de linkerkant. Elke bal die ook maar een beetje tegen de wind in geschoten of gekopt werd, kwam met dezelfde snelheid weer terug. Daarom duurde het een behoorlijke tijd voor er verandering kwam in de score.

Het lukte de thuisploeg, wat bestond uit jonge(re) jongens, niet om een potje te breken tegen Eemdijk 6, maar de Diekers hadden zelf ook grote moeite om ook maar iets te beginnen. Het voorgeven was dramatisch, de aannames niet veel beter, en er werden genoeg kansen om zeep geholpen deze eerste helft. Deze helft was Eemdijk 6 duidelijk de betere met meerdere kansen, maar de verzilveringen waren schaars. Eén om precies te zijn.

De enige goal in deze eerste helft kwam van de voet van Wortel. Wortel, die net als velen deze wedstrijd niet zo in vorm was als de vorige wedstrijd, kon wel zijn stempel drukken op de wedstrijd. Hij zag Japio aan de linkerkant enkele verdedigers passeren. Japio schoot de bal naar Wortel, die ‘m feilloos langs de keeper tussen de palen schoot. Een doelpunt waardoor de grote last van de schouders viel. 0-1.

Dit was ook het enige wat Eemdijk 6 kon klaarmaken tegen het “Estland van Utrecht”. De groenen kregen daarentegen nog wel enkele 100% kansen, maar de punten bleven uit. D.J. gaf nog een prachtige pass op de lat. De keeper kwam tekort, en de bal stuiterde via de lat bij Vullis. Vullis had de bal er in kunnen lopen, maar wilde deze eerst aannemen. De bal stuiterde wat hoog op, waardoor het enige tijd duurde voordat Vullis deze onder controle had. Tijd had hij niet, aangezien er goed werd uitverdedigd door een verdediger van Kampong. Na het doelpunt was dit de grootste kans van de eerste helft.

Enkele goed opgezette acties werden gekeerd in de kluts in het keepergebied van Kampong, waar helaas geen doelpunt uit kwam. Uiteraard kreeg Kampong ook nog zo hier en daar een kleine kans, maar het was niets wat keeper Dirk niet aan kon.

Het rustsignaal klonk, en de thee werd geserveerd… Maar niet bij ons. Kampong serveert blijkbaar alleen bij de zondagamateurs. Eemdijk 6 moest zich dus maar opwarmen aan de roze Lange Vingers uit het kerstpakket van Dirk, en het wekelijkse ritueel in de vorm van chocolaatjes van Minitank bORt. Dit was toch stiekem wel het hoogtepunt van deze dag.

De tweede helft werd het middenveld van Eemdijk 6 wat gesterkt. Wortel en Japio zakten beiden wat in de linies en Puk ging samen met Vullis in de spits. Ondanks dat Vullis scandeerde dat hij niets aan Puk had in de spits, maakte de Eemdijk 6 topscorer ook niets meer klaar. Eemdijk 6 was er klaar mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus die voorsprong moest behouden blijven. Dit ging nog niet zo makkelijk als in de eerste helft, maar uiteindelijk was het wel Eemdijk 6 die de punten mee naar huis nam.

Japio verdedigde zo nu en dan mee, aangezien de tactiek van Kampong ook wat aangescherpt was. Een spits meer, en een alles-of-niets mentaliteit. Het ging allemaal niet meer zo “voor de wind” voor de groenen. Gelukkig is Japio zichzelf niet als hij niet een handjevol spelers passeert en uit frustratie de bal tussen de palen plaatst. En dit gebeurde dus halverwege deze tweede helft. 0-2.

Dit was ook gelijk de eindstand. Een wedstrijd om snel te vergeten, ondanks de winstpartij. Zo hier en daar werden grapjes gemaakt over de handschoenen en coltruien van enkele spelers, maar de sfeer werd er niet slechter om. Plezier in de douche a la El Divo, de nodige versnaperingen door eenmans cateringbedrijf bORt, grappen over hoe slecht iedereen was, etc. Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen om mee te dingen in de race voor deelname aan de Champion’s League.

Volgende week treffen we aartsrivaal Spakenburg 7. In competitieverband is Eemdijk 6 altijd de ‘big loser’, maar we gaan zien wat 30 maart ons brengt…