Eemdijk 6 – CJVV 8 (5-0)

Ondanks het feit dat de voorbereiding niet optimaal was, was iedereen wel gebrand om te winnen. De laatste ontmoeting tussen Eemdijk 6 en CJVV 8 speelde zich af op een winterse dag. De punten werden toen verdeeld. De wedstrijd eindigde in 3-3, waar Eemdijk 6 stiekem toch de grote “loser” was. Deze middag spelen we thuis, de temperatuur is aangenamer en de wil om te knallen is aanwezig bij iedereen. >>

De scheidsrechter blies om 12:30 uur op zijn fluitje, de wedstrijd is begonnen. Er zijn geen grote wijzigingen in de opstelling, buiten het feit om dat Mouse deze eerste helft de vlag mag hanteren. De eerste tien minuten gebeurde er niet veel, maar de groenen hadden de overhand.

Plots was daar de prachtige steekpass van Wortel. Wortel zag WB klaar staan om te sprinten en gaf de bal voor hem uit. WB was sneller dan zijn achtervolger, hoorde Eemdijk 6 topscorer Vullis schreeuwen om de bal. WB zag de keeper uitkomen op links en hoorde de verdediger hijgen in zijn nek. Hij was eerder bij de bal, deed een sliding en plaatste de bal panklaar voor het doel, onder de benen van de keeper door. Vullis stond goed opgesteld en kon de bal zonder moeite over de lijn schieten. De voorsprong was een feit. 1-0. Vanaf nu is het een kwestie van de voorsprong behouden en geen cadeautjes geven aan de bezoekers.

De 1-0 pronkte mooi op het scorebord. Dit duurde bijna de hele eerste helft. Eemdijk 6 kreeg legio kansen, maar kon ze niet verzilveren. Van een prachtige vrije bal van Vullis op de paal, tot schoten van Wortel en Japio die van de lijn werden gehaald door de keeper. Enkele katachtige reflexen van de keeper hield CJVV op de been.

WB kreeg nog een schotkans, maar deze eindigde ergens ver achter het doel. Mup schampte de bal met zijn hoofd, waardoor deze rakelings langs het doel ging. Af en toe had Eemdijk 6 gewoonweg pech met de verzilvering. Eigenlijk precies wat we op die winterse dag in Amersfoort ook hadden. Vele kansen, maar niet tot scoren komen. Gelukkig stond de groene formatie nu op voorsprong, en dus in het voordeel op de groene “graszoden” van V.V. Eemdijk.

De gelijkmaker was af en toe ook erg dichtbij. Zo kwamen enkele aanvallers van CJVV oog in oog met keeper Dirk, die zichzelf deze middag weinig hoefde te strekken. De nieuwe witte voetbalschoenen en afschrikwekkende handschoenen van keeper Dirk haalden de aanvallers volledig uit hun concentratie. Ook hoorden zij natuurlijk AzAri in hun nek hijgen, die als een stormram aan kwam sprinten. Zo werd het Ă©Ă©n-tweetje in de kiem gesmoord door de buitenspelval.

Ook had de uitstekend spelende AzAri een rol bij de bijna-onthoofding van de groene keeper, maar trapte zo wel de bal uit het keepergebied. Het gevaar was hierdoor geweken. AzAri had vandaag een duidelijke rol als verdediger en zette zo zijn stempel op het karakterspel van Eemdijk 6.

Het verlossende antwoord kwam tegen het einde van deze eerste helft. Hemel en aarde werd bewogen om die tweede goal te maken vóór de rust. WB wist al enkele keren de verdediger te snel af te zijn, maar nergens kreeg hij de kans gevaarlijk te worden. Tot dat ene moment. Net over de middenlijn kreeg Wortel de bal ingespeeld. Wortel keek om zich heen en zag WB vanaf de middenlijn een sprint trekken. Nog voordat WB de laatste verdediger voorbij ging, krulde Wortel de bal over de verdediging heen, richting het keepergebied van CJVV. De verdedigers van CJVV zagen geen enkele uitweg meer dan het scanderen van het woord “buitenspel”, maar de scheidsrechter wuifde het geschreeuw (terecht) weg. De keeper kwam uit, maar WB aarzelde geen moment. Hij stormde op de beste jongen af, de bal al stuiterend voor hem. Hij raakte de bal half met de binnenkant voor de richting, maar genoeg met de slof voor de snelheid. De keeper zag de bal hard langs zijn oor vliegen tegen het net. Zo werd een prachtig geplaatste bal van Wortel omgezet in een effectieve en terechte goal. 2-0.

De rust brak aan en Minitank bORt bracht weer wat “power-up” chocolaatjes (met spikkels) in de kleedkamer, en de Marsen werden ook opengetrokken. Even weer wat energie in de vorm van het vrouwelijke orgasmevoer, chocolade.

De tweede helft begon Eemdijk 6 messcherp. WB kreeg een publiekswissel en ruilde zijn plek met meestervlagger Mouse. Mouse mocht zijn geluk beproeven op de linkshalf positie. H.W.D. had de eerste helft al plaatsgemaakt voor Nevers. Nevers mocht op de rechtsback positie weer eens het groene shirtje dragen. Dit heeft hij halverwege de tweede helft geweten, toen hij zijn geasfalteerde longen bijna uithoestte.

De eerste goal van deze tweede helft viel zeer vroeg. De wedstrijd was enkele minuten oud toen Japio zijn mede-aanvaller Vullis bij de tweede paal zag staan. Vullis, de persoon met het hoofd van een Terminator, zag Japio de bal over de verdedigers schieten, en kopte zo bij de tweede paal langs de keeper over de doellijn. De bal was precies op maat en voor Vullis was het een peulenschilletje. 3-0.

De 4-0 was slechts een kwestie van tijd. Eemdijk 6 had het overwicht en CJVV was het helemaal kwijt. De frustratie was hoog bij enkele personen en zo klonk het gescheld van CJVV over sportpark De Vinken.

De vierde goal kwam van de voet van Wortel. CJVV was teveel bezig met zichzelf, waardoor ze allen vergaten te verdedigen. Wortel kon met een draaicirkel van een vrachtauto links om de verdediging lopen en had van geen enkele verdediger last. Allemaal keken ze toe hoe Wortel in galop richting de keeper liep. De beste man was de enige die acteerde op Wortel’s actie. Helaas voor hem had Wortel vandaag een goeie dag en zag daardoor de bal achter zich het net bollen. 4-0.

Vergeleken met de eerste ontmoeting dit jaar was Eemdijk 6 veel effectiever en was CJVV een schim van wat zij thuis waren. Dirk keek wat voor zich uit en ging zo nu en dan op de grond zitten. Vandaag had hij weinig te doen, aangezien de verdediging als een huis stond, onder leiding van Mup en Booka.

Deze tweede helft keken we toe hoe Eemdijk 6 weer enkele grote kansen kreeg. Mouse die de bal over de lat kopte en vervolgens de schuld gaf aan de bal die recht naar beneden uit de lucht kwam vallen. Een afgekeurde goal van Wortel, die met zijn hoofd (jawel, nu wel in tegenstelling tot de uitwedstrijd bij CJVV!) de bal het doel in drukt, samen met de keeper, maar dan helaas buitenspel staat. En last but not least de loopactie van Minitank bORt. Zo zagen we onze “candy provider” drie a vier man voorbij lopen en deed hij ook nog een keer een terugstaptrucje! Over het veld klonken de Woah’s en de Oeh’s. Altijd leuk, trucjes in het veld!

Het doek was al gevallen voor de bezoekers, maar Eemdijk 6 wist nog eenmaal na te trappen. Hip nam aan de linkerkant een hoekschop. Samen met Wortel was er een klein onderonsje en Wortel nam plaats bij de eerste paal. Het was duidelijk dat de zaalvoetbalwedstrijd de dag ervoor voor Mup en Wortel niet doorging, aangezien het effectiviteitsratio hoog was. Hip plaatste de bal bij de eerste paal op het hoofd van Wortel, en Wortel plaatste de bal langs de goede kant van de paal over de doellijn. De wat langere verdediger die bij hem stond, was kansloos en stond terneergeslagen te kijken hoe Wortel werd gehuldigd. 5-0.

Dit was ook gelijk de eindstand. De Diekers waren te sterk voor de Amersfoorters. Zo blijft Eemdijk 6 steevast op de vijfde plaats staan en kijken we weer uit naar de grote concurrenten, de top 4!