Voorbeschouwing Eemdijk 6 – Spakenburg 7 (09-03-2013)

Op het wereldbekende medium Facebook zie ik foto’s voorbijkomen van onze wekelijkse voorbeschouwer. De beste kerel zit met zijn gat heerlijk aan de Mojito’s in Praag. Hij heeft dus wat weinig (lees: geen) tijd om misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden van deze competitie voor te beschouwen. Een heuse dorpsderby, want Spakenburg 7 staat op het programma. >>

 

 
Spakenburg 7 kennen we allemaal. Een elftal met allemaal goede en gedreven spelers. Allemaal kunnen ze wel een balletje trappen, en fysiek zijn ze ook niet niks. De laatste paar ontmoetingen tussen Eemdijk 6 en ‘de blauwen’ liepen uit op een verliespartij voor Eemdijk 6. Met als grootste dieptepunt de laatste ontmoeting op 15 december 2013. Eemdijk 6 droop met een uiteindelijke 6-1 slachtpartij van het veld. De neuzen stonden allemaal de verkeerde kant op, wat resulteerde in onenigheid in het team.

Aanstaande zaterdag staan alle neuzen gelukkig de goede kant op, maar… er ontbreken nogal wat neuzen. Het lijkt erop dat de blauwen magie bezitten en elke keer speeldagen uitzoeken waar Eemdijk 6 niet op zijn sterkst is. Of…. De KNVB is blauw…

Enfin, misschien niet op oorlogssterkte treden we aan op eigen veld. We begroeten de beste jongens van Spakenburg 7 en hopen dat de maanden die zij zonder competitiewedstrijd hebben gezeten (de laatste wedstrijd van Spakenburg was tegen niemand minder dan Eemdijk 6 in december) windeieren legt voor Eemdijk 6.

Beide teams hebben wat te klagen, maar Spakenburg 7 heeft een titel te verdedigen. Met zeven wedstrijden gespeeld en nog geen punt verspeeld, zijn zij de grote favoriet voor het kampioenschap. Eemdijk 6 daarentegen heeft deze kans al naast zich neergelegd, dus dat moet weer in het voordeel zijn voor de groenen… Maar een balletje kan raar rollen. Vooral op dubbele-derby-dag. Deze dag wordt namelijk ook de derby-der-derbies gespeeld tussen de ‘rooien’ van IJsselmeervogels en de ‘blauwen’ van Spakenburg. 

Snoept Eemdijk (eindelijk) een puntje van Spakenburg? Heeft Eemdijk 6 thuisvoordeel? Ondanks dat de opkomst op de training van woensdag nihil was, verwacht ik wel minstens 100% inzet en karakter! We gaan het zien vanaf 12:30 uur.

 
Aanvang wedstrijd: 12:30 uur.

Verzamelen: 11:30 uur.

Waar: Sportpark De Vinken, bij V.V. Eemdijk.

Geef een reactie