VVZ ’49 6 – Eemdijk 6 (2-5)

De vorst is voorbij en de lente lijkt in aantocht. De velden worden langzaamaan weer groen en tijdens het maken van een sliding heb je niet meer gelijk een zogenoemde “deadwish”. Zaterdag was een heerlijke voetbalmiddag. Niet alleen qua weer (de thermometer tikte zowaar de zeven graden Celsius aan), maar ook qua einduitslag… voor Eemdijk 6 bedoel ik dus. Want hoe kan het zijn dat VVZ ’49 6 vier goals maakt, en Eemdijk 6 maar drie, maar dat Eemdijk 6 toch met de drie punten naar huis gaat? >>

 
 

De voorbereiding was net als anders weer drie keer niks. Te laat vertrekken vanaf sportpark De Vinken en daardoor een minimale warming-up. Ondanks dat was Eemdijk 6 vanaf de aanvang om 13:00 uur de bovenliggende partij. Goed spel, strakke verdediging en verschrikkelijk dreigende aanvallen. Eemdijk 6 zette veel druk en speelde goed rond. Hierdoor was Eemdijk 6 veel aan de bal en was er zo hier en daar wat paniekvoetbal aan de kant van VVZ ’49 6. Dit resulteerde al snel in het allereerste doelpunt van de wedstrijd. 

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud, of Vullis kreeg de bal in de voeten geschoten. Vullis speelde deze eerste helft zeer sterk en was met zijn lengte vaak in het voordeel in de duels. Hij zag Japio de zestien van VVZ in rennen, draaide de bal over de verdedigers heen, en wist deze prachtig te plaatsen op het hoofd van Japio. Japio aarzelde geen moment en kopte de bal hard langs de keeper over de doellijn. Een actie uit het boekje. 0-1.

Ondanks dat VVZ ’49 6 enkele boomlange en behendige spitsen in het veld heeft lopen, kregen deze nergens een meter ruimte van de verdediging van de Diekers. Mouse en H.W.D. stonden als een huis tegenover de aanvallers en zorgden er voor dat deze nergens gevaarlijk konden worden de eerste helft.

VVZ daarentegen had wat moeite met het spel van de aanvallers van Eemdijk. Er werd veel druk gezet op de verdediging en soms waren ze moeilijk te stoppen. De bal werd lukraak over de zijlijn geschoten of zelfs over de achterlijn. En uit deze laatste wegwerkactie kreeg Eemdijk 6 enkele hoekschoppen. Maar één van de eerste hoekschoppen, genomen door Japio, had VVZ geen rekening gehouden van onze groene Terminator bij de tweede paal. De bal werd over de hele verdediging geschoten en over de keeper, en Vullis won het “kopduel” van de nietsvermoedende verdediger. De beste jongen kwam nog geen centimeter van de grond, waardoor Vullis zonder enige moeite het net kon bollen. 0-2.

Deze eerste helft zat er meer in voor Eemdijk 6, maar het bleef bij twee doelpunten. Er werd daarentegen ook niets weggegeven, dus twee doelpunten was meer dan voldoende. Maar Eemdijk knokte door voor meer. Zo kreeg Eemdijk’s Bulletcatcher, (die vorige week nog wat noppen kopte op de doellijn van de tegenstander) nog een fantastische kans. Hij werd er op uitgestuurd na een dieptepass en kwam over rechts nog oog in oog met de keeper. Bullet dacht teveel na, aarzelde teveel, waardoor hij vergat te schieten. De keeper was eerder bij de bal en de kans was verkeken.

Noemenswaardig waren ook de kopkansen van onder andere Japio en Vullis, maar ook Bullet die de keeper nog in moeilijkheden bracht. 

De kleedkamers werden gezocht met een 0-2 voorsprong. Er werden nog wat chocolaatjes uitgedeeld onder het genot van een heerlijk gloeiend heet bakkie thee. 

De tweede helft begon goed, maar zakte halverwege wat in. Mup, terug van weggeweest, mocht zijn geluk beproeven in de spits. Bij de eerste drie balcontacten solliciteerde hij voor keeper en tikte tot drie maal toe onbewust tegen de bal met zijn handen. Dat snowboard uitje ging hem niet in de koude kleren zitten.

Een van de opmerkelijkste momenten van deze wedstrijd kwam uit een mooi uitgespeelde actie. De bal werd tussen de verdedigers doorgetrapt en WB zette de sprint in met de linksback van VVZ. De keeper stond niet goed opgesteld en liep ook nog richting de bal. WB stond op het punt de bal over de lijn te trappen, maar in duel met de verdediger won de verdediger… maar toch ook weer niet. De beste jongen trapte de bal over de lijn, aan de verkeerde kant van de paal. 0-3. 

Alsof dit niet een klap was voor VVZ, was de 0-4 een heuse mokerslag. D.J. had de plek op de rechtshalf positie overgenomen en haalde de achterlijn. Hij wilde de bal voorleggen aan de twee wereldspitsen Japio en Vullis, maar die waren plots nergens te bekennen. WB stond in positie voor het doel en D.J. merkte het op. Hij legde de bal terug op WB, maar een verdediger kwam tussenbeide. Hij stak zijn voet uit en zag de bal via zijn voet verdwijnen bij de tweede paal in de lange hoek. De bal raakte de paal nog, maar rolde wederom aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. 0-4.

Deze dag kon niet meer stuk. Ook niet na dat inkakmomentje dat volgde. VVZ wist de eer nog te redden en wist tot twee maal toe te scoren. 2-4.

Eemdijk 6 klom uit het dipje en kreeg nog enkele heuse kansen. WB kreeg nog twee prachtige steekpasses van Japio, maar wist het doel niet te treffen. Een afstandsschot van Marty en zijn pratende schoen resulteerde in een rondvliegend stukje Duct tape. 

Maar gelukkig was daar de verlossende treffer van Eemdijk 6. De 2-5. Hip kreeg de bal op randje zestien ingespeeld. Waar hij eerder deze tweede helft een bal met zijn linkerbeen volledig het doel miste, was hij nu wel trefzeker. Hij legde de bal voor zijn goede been, gaf de bal een harde knal, en de bal vloog met effect achter de keeper. De keeper bewoog zich nog richting de bal, maar was te laat. De bal was niet zo strak als we gewend zijn van Hip, maar had voldoende snelheid en effect om vriend en vijand te verrassen. 2-5.

Dus ondanks dat de tegenstander een doelpunt meer gemaakt had dan Eemdijk 6, nemen de groenen van Eemdijk 6 toch de drie punten mee naar huis. Drie belangrijke punten.

Aanstaande zaterdag mogen we los in de dorpsderby. Spakenburg 7 staat op het programma. Eén van de kanshebbers voor de titel. Ze hebben nog geen wedstrijd verloren, maar lopen de laatste tijd dan ook het wedstrijdritme mis. De laatst gespeelde wedstrijd van ‘de blauwen’ was dan ook tegen niemand minder… Eemdijk 6 in december. Gaat Eemdijk 6 nu wel een keer punten pakken tegen dit sterke team? Eemdijk heeft al enkele wedstrijden gespeeld na de winterstop en speelt ook nog eens thuis… Voordeeltje?

Geef een reactie