CJVV 8 – Eemdijk 6 (3-3)

De strooiwagens rukken nog bijna elke dag uit, en het ijs in de berm langs de snelwegen is nog steeds niet gesmolten. Langzaamaan zien we de wedstrijden in onze competitie afgelast worden, maar nog steeds niet die van ons. De thermometer geeft niet hoger dan nul graden aan, dus het lijkt erop dat we gewoon mogen spelen in de vrieskou. Blijkbaar is CJVV de enige club die verwarmde velden heeft… zo dachten we! >>

De wedstrijd begon om 13:30 uur. Op het “heetste” punt van de dag. De thermometer tikt nu krapjes de 0,5 graden aan, maar de bikkels van CJVV laten de wedstrijd gewoon doorgaan op de betonnen grasvelden. Met een heuse wind is de gevoelstemperatuur hetzelfde als die op Antarctica. Gelukkig zijn de verkeerde tenues meegenomen, van Eemdijk 2, waardoor de kou nog een klein beetje tegengehouden werd door de lange mouwen, maar het weer loog er niet om. Een reden te meer om je extra in te zetten tegen deze zogenoemde “middenmoter” in onze competitie.

Helaas kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. De diepe spits werd weggestuurd, en Mouse was de enige die nog in de buurt van de beste jongen was. Mouse appelleerde voor buitenspel, en deed vervolgens niets. De spits kwam oog in oog met keeper Dirk, en verzilverde zijn eerste de beste aanval. 1-0 voor CJVV 8.

De 2-0 was een verschrikkelijke goal van afstand. De bal vloog hoog vanaf de ‘tweede lijn’ en Dirk zag deze onder de lat achter zich tussen de palen verdwijnen. Niemand had dit verwacht, maar het team die al jaren meedoet in de bovenste regionen, Eemdijk 6, stond plots 2-0 achter.

Gelukkig voor de groenen was dit niet van lange duur. Eemdijk 6 zette er een tandje bij. Japio verving Puk in de voorhoede en WB ging al warmlopen om AzAri te vervangen op de linkshalf positie. AzAri gaf op de valreep nog een prachtige pass op maat vanaf links. Vullis kopte de bal, maar de bal werd weggestompt door de keeper. Deze viel voor de voeten van D.J. De bal stuiterde nog een keer, D.J. kreeg veel tijd en ruimte en zag zijn kans schoon. Met een karatetrap, waar veelvoudig K1 kampioen Peter Aerts nog jaloers op kan zijn, gaf hij de bal een keiharde knal. Tijdens de trainingen heeft hij dit ook al vele malen geprobeerd, maar toen belandde de bal tientallen meters achter het doel. Vandaag keerde het tij en vloog de bal in een streep tussen de twee palen. Een wereldse goal! Eemdijk 6 klom weer op. D.J. tekende de 2-1 op het scorebord.

CJVV 8 verloor even een momentje de grip op de wedstrijd en zag daar de gelijkmaker al komen. Een vrije bal van Japio, net buiten de zestien van CJVV, vloog over de verdediging en bereikte Wortel. Wortel tikte zonder aarzeling de bal uit de lucht over de keeper en tekende hier de gelijkmaker. 2-2. Eemdijk 6 was terug in de wedstrijd en de overwinning was nog maar één doelpunt verwijderd.

Eemdijk 6 kreeg weer grip op de wedstrijd en was het laatste kwartier van de eerste helft de bovenliggende partij. Het volgende doelpunt lag op de loer, maar CJVV kwam goed weg met een bal op de paal door Wortel. CJVV werd vervolgens gered door de bel.

De tweede helft ging er iets anders aan toe. CJVV kreeg maar enkele kansen, maar was effectiever dan de groenen. Eemdijk 6 nam daarentegen wel de leiding, na een x-aantal kansen. Japio wist vanaf randje zestien een poging te wagen en schoot de bal droog in de rechterhoek. De keeper, wat overigens de derde keeper was van CJVV, kon er niet bij en zag de Groene Trein doordenderen op dezelfde voet als eind eerste helft. Japio tikte de 2-3 binnen.

De Amersfoorters kregen nog twee kansen. Eén daarvan werd middels een sliding van Hip, die hiermee een heuse derdegraads brand-/schaafwond opliep, verhoed. De tweede kans was door onoplettendheid van de scheidsrechter, die deze tweede helft een beetje de draad van de eerste helft kwijt was. Booka had de bal aan de rechterkant, maar werd onderuit geschoffeld door een van de aanvallers van CJVV. Eemdijk 6 protesteerde, maar de scheidsrechter besliste anders. Hij liet doorspelen en een schot op doel werd nog net gekeerd door keeper Dirk. De bal rolde weg van Dirk, maar werd in tweede instantie binnengetikt. 3-3. Een fel protest volgde, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing.

In de periode hierna tot aan het eindsignaal bleef Eemdijk 6 jagen op dat ene puntje. CJVV kwam niet meer over de middenlijn en leverde de bal elke keer weer in bij het doorjagende Eemdijk. De ene na de andere kans kreeg Eemdijk 6, maar de verzilvering was ver te zoeken. De bal raakte dikwijls in de kluts, enkele centimeters voor het doel. Eemdijk’s Bulletcatcher deed zijn naam wederom eer aan, en wilde de bal over de lijn koppen. Een verdediger wilde tegelijkertijd de bal wegtrappen en zo vonden de schoen en het hoofd van Bullet elkaar op drie centimeter van het doel. Bullet ging neer, en de bal werd van de lijn getikt door de aanvoerder. De beste jongen gaf dit later toe, maar verzekerde zich ervan de handen langs het lichaam te hebben gehad.

Een zure gewaarwording. CJVV kneep de billen bij elkaar en zag twee prachtige voorzetten van WB overgekopt worden, waarvan de grootste kans die van Wortel was. De bal vloog over de keeper en over de verdediging naar de linkerpaal. Wortel, die zelf later beweerde geen ster te zijn in kopballen, kopte de bal over de lat. Zo gingen de kansen nog even door.

Hip kreeg nog een vrije bal en gaf deze mee aan Japio. Japio drukte de bal in eerste instantie langs de muur en telde de punt al. Zijn inzet werd gekeerd door de katachtige reflex van René de doelman. Eemdijk 6 was duidelijk de meerdere deze tweede helft, maar kon dit niet laten zien in de doelpunten.

De scheidsrechter floot af. Iets zegt mij dat CJVV blijer was met deze punt dan de groenen. Eemdijk 6 is bij een punt aanbeland waar men inziet dat we blij moeten zijn met een ‘losing season’. Een seizoen waar niet meegespeeld wordt om het kampioenschap, maar gewoon even een stapje terug. Is ook wel eens lekker. Geen druk, gewoon lekker ballen. Maarrrrr… er kan nog van alles gebeuren.

Zaterdag, wanneer het weer het toelaat, spelen we uit tegen VVZ.