Eemdijk 6 – Roda ’46 6 (5-1)

alt

Net wanneer de winterstop voorbij is, begint het te vriezen. Dat betekent weer enkele weken geen wedstrijd. Gelukkig hebben we afgelopen zaterdag nog wel even een balletje kunnen trappen, dus we kunnen er weer even tegenaan. Misschien maar goed ook, aangezien het team met wat afwezigen en blessures kampt. Gelukkig is de wedstrijd van zaterdag tegen Roda ’46 6 vanuit groen oogpunt positief afgesloten, dus we kunnen nog even teren op deze belangrijke drie punten. >>

Zaterdag was de voorbereiding voor de verandering eens goed. Niet iedereen was even op tijd, maar vergeleken met de wedstrijden voor de winterstop is alles ook goed. Een kinderhand is snel gevuld zeg maar. De neuzen leken allemaal de goede kant op te staan en dat was te merken in de organisatie. Ook al was de opstelling heel anders dan anders. Hip en D.J. aan de linkerkant, hoewel ze normaliter als voorstopper of rechtshalf fungeren. Laatste man Para en middenvelder Gert waren ook niet alledaags, dus dat was weer een verrassing in de opstelling deze zaterdagmiddag tegen het zesde team van Roda ’46 6.

Rond half 1 ving de wedstrijd aan. Het weer was frisjes, maar droog. Eemdijk 6 had één wisselspeler op de bank zitten, Puk, die begin tweede helft zijn stempel op de wedstrijd drukte. Maar voordat het zover was, mocht hij de eerste tien minuten aanschouwen van een bijna kansloze eerste helft. Deze tien minuten had geen enkel team overwicht, aangezien de kansen uitbleven. Zo nu en dan een steekpass of een kansloos schot op doel was het enige enerverende.

Eemdijk 6 was daarentegen wel de eerste die scoorde. Ondanks het feit dat dit misschien wel de eerste grote kans van de wedstrijd was. Wortel kreeg de bal rechtsvoor ingespeeld, iets voorbij het keepergebied van de Leusdenaren. Vullis anticipeerde hier uitstekend op en kwam helemaal vrij te staan in de zestien. Wortel gaf de bal hoog voor, Vullis maaide rechtstreeks uit de lucht nog even over de bal, maar wist uiteindelijk toch nog de bal in de rechterhoek (links voor de keeper) te plaatsen. De beste man was kansloos en Eemdijk 6 leidde de wedstrijd met 1-0. Een zeer belangrijke openingstreffer, aangezien ik mij de laatste wedstrijd niet kan herinneren dat Eemdijk 6 een wedstrijd leidde…

Tot ongeveer een kwartier voor de rust speelde Eemdijk goed. Rustig, positief en Roda maakte geen kans. Eemdijk 6 kreeg zo nu en dan zelfs een leuke kans. Helaas dacht de grensrechter, en dus ook de scheidsrechter, hier anders over en werd er zelfs een doelpunt afgekeurd. Met ongeveer een kleine tien minuten op de klok wist Eemdijk even niet meer waar het de kansen moest zoeken. Roda zette meer druk en wist het de verdediging nog enkele keren moeilijk te maken.

Tot daar de prachtige pass was over laatste man Para en linksback Hip. Een van de aanvallers pikte de bal uit de lucht en zette nog enkele stappen richting het doel van Eemdijk. Keeper Dirk kwam uit zijn doel, en Hip verwachtte dat Para of Dirk de beste aanvaller onder controle had. Tevergeefs. De aanvaller tikte de bal netjes langs Dirk en zette zo de ruststand op het scorebord, 1-1.

In de kleedkamer, onder het genot van een gloeiend bakkie thee, werd de laatste tactiek besproken en werden de wissels aangekaart. Zo kon Eemdijk 6 georganiseerd aan de tweede helft beginnen. Een tweede helft die meer in zijn mars had voor de groenen dan werd verwacht.

Deze tweede helft ging het Eemdijk 6 voor de wind. Roda was de overtuiging van de eerste helft kwijt en was niet de Roda die Eemdijk 6 onderhand wel kent. De Roda ’46 6 die Eemdijk 6 de tweede helft overloopt en uiteindelijk toch nog weet te winnen. De wisselspeler in de dug-out wijdde dit aan het gebrek aan trainingen de afgelopen weken.

De tweede helft was nog geen tien minuten onderweg, of Eemdijk 6 profileerde zich door de leiding te pakken in deze wedstrijd. Minitank Bort, die de eerste helft de rechtshalf positie bekleedde, mocht nu Hip’s plek overnemen op linksback. Hip gaf zijn rugblessure rust en zette bORt op zijn positie. bOrt daarentegen had ook zijn kuit geblesseerd de eerste helft, dus “de blinde” werd vervangen door “de dove”. Puk was deze tweede helft gestart op de rechtshalf positie en zette zijn stempel al vroeg op deze wedstrijd. Hij passeerde langs de zijlijn een van de verdedigers van Roda en wilde voorgeven aan Japio, die al klaar stond om zijn graantje deze match mee te pikken. Puk gaf de bal alleen zo effectief voor, dat een van de verdedigers in ‘de zestien’ niets anders kon dan de bal wegkoppen. Wonder boven wonder ging deze de verkeerde kant op en vloog dus zonder pardon over de keeper in de verre hoek. Wordt dit gezien als een eigen doelpunt, of kennen we ‘m toe aan Puk? Enfin, het is 2-1.

De volgende goal viel niet veel later. D.J. fungeerde deze wedstrijd op de linkshalf positie en deed dit verdienstelijk. Zo gaf hij een prachtige pass op Japio, die zich op randje zestien bevond. Japio kopte deze zonder aarzeling door naar Vullis. Vullis drukte de bal vervolgens zonder enige aarzeling achter de keeper. 3-1.

De vierde goal voor Eemdijk 6 kwam ook van de voeten van Vullis. Hij kwam één op één met de keeper, na een mooie steekpass van D.J. en passeerde de beste man met een kap- en draaibeweging. Zo ging hij linksom en tikte de bal rustig over de doellijn. Precies zoals we Vullis kennen. 4-1.

Ondanks dat Roda ’46 6 gebroken was, kregen de bezoekers nog wel wat kansjes. Gelukkig stond keeper Dirk met zijn kattenreflexen te keepen als een malle, en tikte hij de ene na de andere bal van de lijn. Zij het niet met een snoekduik, dan wel onverwacht met zijn hoofd. Het geluk was deze keer aan de groene zijde. De bal viel elke keer net niet voor de voeten van Roda. Zo liepen de aanvallen elke keer elke keer af met een sisser.

Eemdijk 6 speelde nog niet op zijn oude niveau, maar speelde zeer efficiënt. Bijna alle acties eindigde in een doelpunt. Vullis kreeg nog twee acties die tegen een doelpunt aan zaten, maar op het laatste moment verijdeld werden door de keeper of de verdediging. Een bal op de paal en een klutsbal tegen het lichaam van de keeper. Bij deze laatste actie had D.J. alle ruimte om te scoren, maar koos Vullis voor de moeilijk weg.

De wedstrijd werd afgesloten met een penalty voor de groenen. Japio was doorgebroken en kwam oog in oog met de keeper, gevolgd door een verdediger. De beste verdediger probeerde er alles aan om Japio te stoppen en trok hem naar beneden. Een terechte penalty en zo tekende Japio de eindstand op het scorebord. 5-1.

We maken ons nu op voor de échte winterstop, maar deze drie punten zijn nu binnen. En waarschijnlijk hebben wij Spakenburg 7 nu geholpen in hun aanloop naar het kampioenschap. Offf… brengt de toekomst ons nog verrassingen op alle fronten? We gaan het zien.

Check overigens ook het spectaculaire vuurwerk na deze belangrijke overwinning.