Potjekak voor Water – Update 03-01-2013

alt

Rond de jaarwisseling en tijdens de kerstdagen hadden we een overvloed aan water. Naar onze mening ietwat teveel. Graag hadden we wat liters regenwater willen delen met “onze naasten” in Tanzania. Daar komen ze nogal wat water te kort. Zowel drink- als waswater. Maar… er is zojuist goed nieuws binnengekomen in de Potjekak mailbox: er komt een waterpomp bij de basisschool in Tanzania! Ook worden de mensen en docenten¬†daar getraind hoe ze de leerlingen kennis kunnen geven over veilig watergebruik. Bijvoorbeeld, hoe belangrijk het is om altijd na het naar de wc gaan de handen te wassen. Rond de feestdagen begonnen de harten van de mensen te gloeien, waardoor Connect International genoeg geld heeft opgehaald. En met het geld van Potjekak, waarvoor onze dank(!), kunnen we de basisschool in Tanzania voorzien van schoon drinkwater!!!

Geef een reactie