Spakenburg 7 – Eemdijk 6 (6-1)

alt

De wedstrijd van afgelopen zaterdag bij en tegen Spakenburg 7 op de Westmaat was er eentje om snel te vergeten. Een dieptepunt in de geschiedenis van dit team van V.V. Eemdijk. Eemdijk 6 werd afgedroogd, maar dat was nog niet eens de reden van dit dieptepunt. Wat ik heb gezien zaterdag, zowel in het veld als in de kleedkamer tijdens de rust, was bedroevend. Dit was het voetbal niet waardig! De scheldwoorden en vloeken vulden de kleedkamer en zorgden ervoor dat Marty geen zin meer had om te spelen, en Mup bijna als laatste man was gestopt. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen waarbij het kriebelden en wijselijk hun mond hielden. Bedroevend was dit te noemen! >>

 
De meesten lezen de verslagen van een verliespartij niet, wat mij verbaast, aangezien je hier juist van kan leren. Dat neemt niet weg dat hier niets over geroepen mag worden. De verliespartij heeft met name te maken met de manier waarop we met elkaar omgaan. Die wijzende vinger en al die verwijten hebben een negatief effect op de spelers, waardoor fouten snel gemaakt worden. Ook het eindeloze gezeur over de tactiek, de opstelling en alles wat erbij komt kijken komt menigeen de strot uit.
 
Dit hele seizoen zijn er al onenigheden over deze zaken, waardoor deze zaterdag de bom barstte. Spakenburg profiteerde daar heel goed van, aangezien ze ook een meer gedreven spelletje speelden. Er werd slap gespeeld aan de groene zijde, teveel naar voren gespeeld, waardoor de verdediging door een vier mans aanval van Spakenburg verzoop. Spakenburg is sowieso een groot kanshebber voor het kampioenschap, waardoor er rekening gehouden dient te worden met hun snelle en behendige aanvallers. De eerste tien minuten van de eerste helft ging het allemaal nog wel, maar toen vielen de goals. En door deze doelpuntenregen en een gebrek aan kansen voor de groenen speelde de frustratie hoog op bij menigeen. Dit ontaardde in eindeloos gezeik. Dit werd Marty teveel en besloot te wisselen.
 
Deze wissel ging Vullis niet in de koude kleren zitten en gaf in de rust de volle laag. Vullis kreeg daardoor van de rest weer de volle laag, en dat was het “gezelligste” kwartier sinds het bestaan van dit team. Iedereen kreeg er van langs van iedereen.
 
De tweede helft, toen Eemdijk 6 ondertussen al achter stond met 4-0, was het muisstil op het veld. Dus misschien was die bom in de kleedkamer even nodig. Helaas vielen deze drie kwartier nog eens drie doelpunten, twee volgens de scheidsrechter, aan de zijde van Eemdijk, en maakte Eemdijk 6 zelf ook nog de eretreffer. Bullet kopte de bal tussen de palen. Niet wetend of iemand deze nog aanraakte, maar deze kennen we toe aan Bullet!
 
Wortel wist de lat ook nog een keer te raken en ik heb de rest ook wat meer zien voetballen dan de eerste helft. Helaas allemaal tevergeefs! Ik heb prachtige goals gezien, ondanks het feit dat ze van de tegenstander waren. Spakenburg was duidelijk de betere vandaag!
 
Even een winterstop. Is goed voor de rust. Misschien dat na deze winterperiode de lust voor het voetbal weer terug is en dat we weer allen het licht in elkaars ogen gunnen. Maarrrr… Voordat de competitie weer begint, gaan we met zijn allen zitten om een en ander uit te praten. Zij het niet in de kantine, dan wel in de kroeg of ergens waar een hapje gegeten kan worden! Onder het mom van teambuilding…Goed initiatief van Mup!

Geef een reactie